Groep 3B
Ik wil naar groep:


zondag 31-01-2010

Wat hebben we al veel geleerd in groep 3!

We zitten nu ruim een half jaar in groep 3 en we hebben al zoveel geleerd! Zo kennen we alle letters nu en hebben we onlangs onze eigen letterdiploma gekregen. Een hele prestatie!

Deze periode werken we met taal over piraten. Een erg interessant en spannend onderwerp. We hebben vorige week geleerd dat we ook hoofdletters gebruiken aan het begin van een zin en bij namen. Het lezen wordt steeds leuker. We lezen drie keer per week uit een boek uit de schoolbibliotheek. Het blijft nuttig om thuis ook geregeld te lezen en de letters te herhalen.

ring.jpg       geit.jpg

Met schrijven zijn we net begonnen in ons derde schrijfschrift, waar we leren de letters aan elkaar te schrijven. Best moeilijk, maar de kinderen doen goed hun best! Knap hoor!

letterkaart.gif

1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21..... sprongen maken van 2 is een onderdeel wat we momenteel oefenen  met de rekenles. We kunnen ook al plus (erbij) en min (eraf) sommen t/m 20. Tellen t/m 30 en weer terug behoort ook tot de doelen. Als hulpmiddel gebruiken we sinds kort, naast de houten blokjes, ook een rekenrekje met rode en witte kraaltjes. Erg handig om de sommetjes goed te maken. Verhaaltjessommen vinden de kinderen ook erg leuk...

rekenrek.jpg

Nou, nou, wat werken we hard in groep 3, hè? Naast het harde werken voor taal, rekenen en schrijven hebben we ook nog tijd om te zingen, te knutselen en om Kanjertraining te doen.

Bij de Kanjertraining staan we stil bij de 5 basisregels:

1. Wij vertrouwen elkaar                                                           

2. Niemand speelt de baas

3. Niemand doet zielig

4. We lachen elkaar niet uit

5. We helpen elkaar

plaatje.jpg

Deze regels zorgen voor een goede omgang met elkaar binnen de groep. We hebben het erg gezellig met elkaar!

Tot de volgende keer, juf van der Mije en groep 3b


Andere pagina's van deze maker:

woensdag 24-03-2010: Het is weer lente!!
zondag 29-11-2009: Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan...
dinsdag 22-09-2009: Bezoek aan het Archeologisch museum in Haarlem
zondag 06-09-2009: Welkom in groep 3b!