Groep 7
Ik wil naar groep:


vrijdag 28-10-2016

Als je in groep 7 zit, ben je bijna de oudste leerlingen van de school. Dat is heel leuk en stoer. Maar gelukkig mogen we af en toe ook spelen met de jongere kinderen tijdens de klassenmiddag. Dan doen de kinderen van twee verschillende groepen iets leuks met elkaar. In de groepen 7 hebben we spelletjes in de gymzaal gedaan, gekleurd, voorgelezen en in de kleutergroep gespeeld. Het is heel leuk en gezellig om zo andere kinderen te leren kennen!

gr72.jpggr73.jpg

 

In groep 7 zijn we ook druk bezig met onze computervaardigheden. We gebruiken de computers om rekenen te leren, verhalen uit te werken, informatie op te zoeken. Groep 7B heeft in de kinderboekenweek een webpad gedaan. Hierbij moet je de antwoorden op vragen op allerlei websites opzoeken. Leuk en leerzaam tegelijk! Groep 7A en 7C hebben meegedaan aan het Code Uur, een wereldrecord programmeren. Het record is met veel andere scholen samen gehaald! Hierbij leerden de kinderen een eigen online game programmeren in het programma Scratch. Super leuk en je kunt een gratis account aanmaken. We zijn ook bezig om in alle groepen met de computers en tablets te werken met Dagelijks Leren. Met dit programma beantwoorden de kinderen dagelijks 5 vragen over bijvoorbeeld rekenen, spelling, werkwoordspelling of woordenschat. Binnenkort kunnen ze dit ook thuis als huiswerk doen. En tot slot doen we eind november mee aan Week van de Mediawijsheid. Dan leren we veel over een veilige omgang met moderne media.

Nieuwsgierig geworden naar alles wat we doen? https://scratch.mit.edu/   http://www.dagelijksleren.nl/   https://www.weekvandemediawijsheid.nl/nieuws/nieuwe-trailer-mediamasters-game-2016-online/