Groep 8
Ik wil naar groep:


vrijdag 02-06-2017

 

Kamp groep 8

Vanochtend zijn we met de bus vertrokken naar Otterlo. Toen we aankwamen gingen we allereerst de spullen uit de bus halen. Daarna hebben we onze spullen uitgepakt en ons bed opgemaakt. 

Toen hadden we even vrije tijd en konden we alles verkennen.

Na wat drinken en wat lekkers hebben we een spel gedaan in het bos in twee- en drietallen, het Zweeds renspel. Daarbij was het de bedoeling vragen in de goede volgorde te beantwoorden. Bij elk antwoord hoort een code. Met de code van het antwoord waarvan je denkt dat het de goede is, ga je naar de leiding. Zij zeggen je of het antwoord goed is. Zoniet, moet je hem opnieuw doen. Zoja, dan ga je verder met de volgende vraag. Aan het eind kregen de kinderen die de meeste antwoorden hadden beantwoord, een cakeje.

Toen rustten we even uit met wat drinken en gingen we verder met het volgende spel.

Dit keer gingen we hutten bouwen. In een groepje van ongeveer 8 kinderen ging je aan de slag. De hut moet voldoen aan een aantal eisen. Aan het eind, als alle hutten klaar zijn, gaan meester Patrick en Daan ze beoordelen. Degenen met de beste hut krijgen een prijs. Nu zijn de hutten nog niet af, die gaan we later deze week nog afmaken.

En als avondeten hebben we heerlijke macaroni met sla gegeten.

 

 vervolg .......

 

Wat gaat zo,n kamp toch snel. Woensdagavond hebben we een leuk bosspel gespeeld. De leerkrachten hadden een complete  vooraad ijzerwaren ingekocht en samen met de kinderen hebben we een nieuw spel gespeeld. Daarna was het tijd voor een klassieker. Alle kinderen zochten zich rot naar de roepieroepievogel en naar nog een paar andere vreemde dieren. Dat was nog best lastig. We hebben pas laat ons bed gevonden, en ik kan nu melden (0740)dat we allemaal prima hebben geslapen op splinternieuwe matrassen. 

De volgende update komt later.

 

vervolg .......

 

Donderdagochtend werden we heel vroeg wakker (voor ons doen). We hadden een half uur om te douchen en aankleden. Daarna gingen we naar het terrein en deden we ochtendgymnastiek. Wat voor de meeste een hele uitdaging was. Daarna gingen we een halfuur lopen naar het bomen klimmen/stormbaan. Er is veel geklommen en geklauterd. We hadden het heel erg naar ons zin en het was super leuk! Toen we terug wilden lopen naar het kamp, was het hek dicht. Dus moesten we via ladders over het hek. 

Misschien ook nog leuk om te weten daarna gingen we de jongens make-uppen. En hun haar stylen/krullen. Toen verzamelde we ons op het grasveld en gingen we in  groepjes barbecuen. Nu zijn we bezig met de disco en zometeen is er nog een spooktocht. Als het ziet erg vind wij gaan veder feesten!!!

 

-----------------

Gisterenavond was de disco een groot succes. We werden zelfs verrast dor iets wat een habibi challenge of ziets heet. Geen idee wat dat is? Uw kind zal het vast vertellen.

Na de disco was het tijd voor het heksengeluidenspel. Wederom een groot succes. 

 

Vanmorgen was het wel heel erg vroeg. De leerkrachten hebben iedereen rustig wakkergemaakt met wat kleine potjes en pannetjes. Daarna was het tijd voor een heerlijk ontbijt buiten onder een strakblauwe ochtendhemel. Nog even een spelletje afmaken en dan, hup, de bus in. We zijn nu in het openluchtmuseum. De kinderen zijn bezig met een speurtocht, en daarna is er ruim tijd voor vrij rondlopen.

 

Dit zal de laatste update van het kamp groep 8 2017 vanuit Otterlo zijn. Vanaf deze plek willen wij alle kinderen enorm bedanken voor het enthousiasme, de ouders bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en we willen de leerkrachten en begeleiders bedanken voor de tomeloze inzet en hulp. Zonder jullie allen zou een kamp als dit niet mogelijk zijn.

 

Rest ons af te sluiten met twee mededelingen: zou u de komende dagen uw kind willen controleren op eventuele teken? Hoewel wij geen teken zijn tegengekomen is het belangrijk dat u uw kind even nakijkt. 

Ten tweede hebben wij meegekregen dat er geen 'tentje'  op de website stond. Waarschijnlijk heeft u al snel gezien dat alle updates altijd op de website van groep 8 komen te staan. Dit jaar heben we ook voor het eerst gebruik gemaakt van klasbord, en dat bleek een groot succes.

 

Lieve kinderen, rust lekker uit en wij zien jullie allemaal dinsdag weer op school. Dan praten we vast nog wel even na.

 

 

Groetjes, de kampleiding

 

kamp 1.jpg kamp 2.jpg 

 kamp 6.jpgkamp 5.jpg

kamp 4.jpg 

kamp 8.jpg kamp 9.jpg


Andere pagina's van deze maker:

maandag 13-03-2017: Bezoek van de groepen 8 aan de TU in Delft.
vrijdag 07-10-2016: Klassenmiddag op 29 september