Welkom op de site van groep 1/2c!

Voorstelling biggetje Basje

Op donderdag 8 juli kregen wij van juf Marielle (van groep 1/2B) een voorstelling van biggetje Basje. Juf Mariëlle heeft deze voorstelling zelf gemaakt en speelt dit ook op verschillende plaatsen in en om Hoofddorp. Het verhaal ging over Basje op de kinderboerderij. Hij houdt niet van modder waar zijn broertjes wel graag in rollen. Bij de andere dieren van de boerderij leert hij dat hij toch "gewoon" kan zijn en dat in de modder rollen juist heerlijk is als je een biggetje bent.

We vonden het optreden geweldig! Op de site van juf Mariëlle kun je zien waar zij nog meer optreedt; http://theaterzwuf.webklik.nl/page/welkom

de voorstelling begint.jpg  op de kinderboerderij.jpg

Nog maar een paar dagen...

Nog maar een paar dagen naar school dan hebben we grote vakantie! We hebben er echt al helemaal zin in! Ook is het spannend naar welke klas we volgend jaar gaan! Een heleboel kinderen gaan naar groep 3A waar juf Erica en juf Marjan zijn.. een heleboel kinderen gaan naar groep 2A van juf Liesbeth en gelukkig blijven er ook nog een aantal kinderen in groep 1/2C! 

De laatste dagen helpen de kinderen de juf met schoonmaken en opruimen. En natuurlijk mogen we ook nog lekker spelen. Er zijn ook een heleboel ouders geweest die in de klas hebben schoongemaakt, geweldig!!!!

Nog maar een paar dagen.... de juf gaat nog even van de kinderen genieten!

Kinderboerderij Boerenzwaluw 24-06-2010

Op donderdagochtend 24 juni vertrok groep 1/2c naar de kinderboerderij aan de Boslaan te Hoofddorp. Van te voren hadden we in de kring allerlei leuke weetjes over de dieren besproken. Eenmaal daar kregen van een meneer uitleg over de dieren en werden ons de regels van de kinderboerderij vertelt. ook kregen we een dobbelsteen met kleurtjes erop. Iedere kleur correspondeerde met een kleur kaart bij de dieren. Op die manier konden we steeds rollend met de dobbelsteen bij alle dieren kijken en er van alles over te weten komen!

We vonden het een erg leuke ochtend! Alle moeders die ons hebben gebracht naar de kinderboerderij en daar in een groepje met ons rondgingen; super bedankt!!!!

de meneer van de kinderboerderij legt alles uit.jpg jerry op het hoogste punt.jpg 
 bij de geitjes.jpg een koe om het melken te leren.jpg

Sportdag 15-06-2010

Op dinsdag 15 juni gingen wij met alle kinderen van de onderbouw naar de Toolenburgse plas om te sporten. Meester Martijn had allerlei leuke spellen uitgezet voor ons. Met de moeder of vader in het groepje gingen de kinderen onder andere; 60 meter sprinten, zaklopen, speerwerpen, op het vliegend tapijt (ja echt waar!) touwtrekken, bowlen en mikken. Natuurlijk was er voor tussendoor ook nog een lekkere koek en wat drinken van de moeders van de O.R.

's Middags waren we in de klas, moe maar voldaan! Hartelijk bedankt aan al die geweldige ouders die ons deze ochtend hebben geholpen, super!!!

 juf maartje helpt bij het vliegend tapijt.jpg klaar voor de start bij de 60 meter sprint.jpg
 dit mocht eigenlijk niet maar we deden het lekker toch.jpg deze kinderen zijn klaar om te gaan bowlen.jpg
 na het zaklopen kroop je door deze buis.jpg wat zijn er veel kinderen.jpg
 deante jill en robin hebben hun lolbroek aan.jpg wie is de sterkste met touwtrekken.jpg

Wij houden van oranje!!!

Op maandag 14 juni keken wij met alle onderbouwgroepen de wedstrijd Nederland - Denemarken. Alle kinderen waren prachtig in oranje gekleed. We juichten als de Nederlandse voetballers aan zet waren en dat bracht de stand op 2 - 0!!! Helemaal door het dolle heen gingen we om 15.00 uur naar huis om snel de rest van de wedstrijd te zien!!!

 juf melissa komt ook kijken.jpg wat een toppers.jpg

Dierentuin Artis  27-05-2010

Op donderdag 27 mei gingen we met de groepen 1,2,3,4,5,6 en 7 naar de dierentuin. Met wel 7 bussen vertrokken we 's morgens naar Amsterdam. Eenmaal in de dierentuin aangekomen gingen we eerst iets drinken en daarna vertrokken we in groepjes om alle dieren te bekijken. We waren erg onder de indruk van de leeuwen, panters, olifanten, giraffen, zebra's, pinguins, het aquarium en nog veel meer....

Rond 12 uur aten wij patatjes in het restaurant en konden wij een beetje uitrusten van alle indrukken. Daarna bekeken we nog een aantal dieren, speelden even in de speeltuin en konden toen, moe van alle indrukken, terug richting Hoofddorp.

We hebben een ontzettend leuke dag gehad natuurlijk had dit niet zonder onze hulpouders gekunt! Heel erg bedankt voor het begeleiden van een groepje en voor de onvergetelijke dag.

Hieronder ziet u een aantal foto's van het schoolreis. De juf hoopt nog een aantal foto's te krijgen van de hulpouders en zal deze er dan bij plaatsen!

we lopen naar de bussen toe.jpg we gaan bijna instappen.jpg 
 eerst even wat drinken.jpg hey ze slapen nog.jpg
 bij de pinguins.jpg freek ryann jerry yairo en een gorilla.jpg

 
 waar zouden ze naar kijken.jpg bij de olifanten.jpg
 wat een lollig groepje.jpg maaike jens en pepijn.jpg

 
 samen op een rijtje.jpg wat een gevaarlijke slang.jpg

Lente in onze bol!

De afgelopen weken hebben wij het erg druk gehad! We hebben een bloemenwinkeltje in de klas waarin wij veel bloemen kunnen verkopen, we hebben geknutseld over de dieren die in de lente worden geboren maar ook de bloemen die weer gaan groeien. Ook hebben wij een mooi kado gemaakt voor moederdag!

Op dit moment werken wij over de dierentuin omdat wij op donderdag 27 mei naar dierentuin Artis gaan! Wij hebben hier erg veel zin in!

 werkjes over de dierentuin.jpg
 onze bloemenwinkel.jpg

Paasontbijt en Paasviering 01-04-2010

Nadat we vanmorgen heel veel grapjes gemaakt hadden ("juf er zit een monster achter je!!") was het tijd voor het paasontbijt in de klas. De OR had gezorgd voor broodjes en beleg en de kinderen hadden samen met de juf de tafels prachtig versierd. We hadden hulp van wel 3 moeders én een onderwijsassistent dus we kwamen niets tekort. Onze klassenmoeder Jeanine had eitjes gekookt die nog heerlijk warm waren!

Na het ontbijtje las de juf het Paasverhaal voor en zongen we de liedjes die we erbij hadden geleerd. Na nog te hebben gespeeld in de klas en we allemaal waren overgebleven was het tijd voor de paasviering in de schoolzaal. Alle kinderen van de Brandaris waren hierbij aanwezig en het Paasverhaal werd verteld en uitgebeeld. Ook zongen we heel veel liedjes (zelfs een Engels liedje!).

Het was een erg gezellige ochtend en de juf wil hierbij alle kinderen en ouders heel gezellige Paasdagen wensen!

Hartelijk dank aan de moeders die ons vanmorgen geweldig hebben geholpen in de klas!

 pasen1.jpg pasen2.jpg
 pasen3.jpg pasen4.jpg
 pasen5.jpg pasen6.jpg

Workshop project wonen

Maandag 8 maart startte het project wonen waaraan de gehele Brede School meedoet. In de groepen 1 en 2 werken we aan het wonen van dieren. We hebben tijdens de opening een verhaal gehoord van een mol die ergens anders wil wonen en we hebben het lied over wonen gezongen.

Op vrijdag 11 maart kregen we van kunstenares Miriam een workshop boetseren. We mochten diertjes maken en de schoenendozen die wij meebrachten mogen we volgende week gaan beschilderen als omgeving van het dier.

Er werden prachtige egels, stekelvarkens, vlinders, slangen, lieveheersbeestjes, orka's en zelfs een krokodil geknutseld. Het werd een bijzonder gezellig uurtje in de schoolzaal. Met onze hartelijke dank aan de vier moeders die ons kwamen helpen, super!

boetseren1.jpg boetseren2.jpg 
 boetseren3.jpg boetseren4.jpg
 een zittende egel.jpg hannah maakt een krokodil.jpg
 marola maakte deze mooie vlinder.jpg de jongens bekijken elkaars werk.jpg

Open Podium en Juffendag 17-02-2010

De afgelopen week hebben we keihard geoefend voor het open podium! Het thema was "winter" en de juf had bedacht dat het erg leuk en grappig zou zijn als we een liedje zouden zingen over een blote koning die zonder zijn kleren aan naar buiten gaat terwijl het 20 graden vriest! Ook de kinderen vonden dit liedje erg grappig en zo kwam het dat we het al snel uit ons hoofd kenden en we het mochten laten zien bij het open podium! Het optreden echt geweldig! We hadden erg leuke danspasjes bij bedacht en alle ouders die kwamen kijken waren erg enthousiast!

Daarna vierden we de verjaardag van alle juffen van school. De juf had van heel veel kinderen prachtige tekeningen gekregen en ook mooie rozen. Ook was er een groot cadeau (in een envelop!!) van alle ouders van de klas waarvan de juf iets heel moois mag gaan kopen! Ontzettend bedankt hiervoor!!

In de klas aten we een cakeje en dronken limonade, daarna deden we spelletjes in groepjes waaronder bruine boontjes race,  (zo snel mogelijk boontjes met een rietje van het ene bakje in het andere bakje krijgen) spijkerpoepen, memory, een vrolijke kleurplaat kleuren en chips rijgen aan een dropveter. De tijd ging erg snel en voor we het wisten was deze geweldig vrolijke ochtend alweer voorbij!

Nogmaals dank aan alle ouders voor het geweldige cadeau!!!

 wat een geweldig optreden.jpg

chips rijgen.jpg  bruine boontjes race.jpg

 
een kleurplaat kleuren.jpg  een spelletje memory.jpg

 spijker poepen.jpg
 

Postkantoor in de klas

De afgelopen weken hadden wij een postkantoortje in de klas. Wij konden hier onze brieven posten en deze werden dan ook weer rondgebracht. Ook konden we bij het postkantoor enveloppen en kaarten kopen. We hebben er met heel veel plezier in gespeeld.

christina werkt in het postkantoor.jpg  tom brengt de brieven rond.jpg
 

Bibliotheek bezoek 2-02-2010

Op dinsdag 2 februari mocht groep 1/2 C de bibliotheek bezoeken in verband met de Nationale Voorleesdagen en de Rode Draad.

In de bibliotheek vertelde een mevrouw wat we allemaal zouden gaan doen en ging ook een boek voorlezen over een meisje dat een vervelend broertje had. Dat broertje had ze zelfs te koop gezet op straat! Uiteindelijk liep het verhaal goed af en kwam het broertje weer terug bij het meisje thuis.

Hierna gingen we in groepjes uit elkaar. We lazen boekjes, deden een spelletje waarbij we moesten kijken of een plaatje bij de keuken hoorde, bij de huiskamer of bij de badkamer. Ook lagen er allerlei spulletjes onder een doek en haalden de moeders er iets onder vandaan en mochten wij raden wat dat was. Het laatste spelletje was memory.

Toen we alles hadden gedaan ging de mevrouw van de bibliotheek laten zien waar de boeken terecht komen als je ze hebt gelezen en weer inlevert.

We hebben een heel leuke morgen gehad! Hartelijk dank aan alle moeders die ons hielpen en aan de bibliotheek voor de gastvrijheid!

 de mevrouw leest voor.jpgsorteer spelletje .jpg 
 wat ligt er onder de doek.jpg memory.jpg
 we lezen een boek.jpg 

De Nationale Voorleesdagen 20-01-2010

Op woensdag 20 januari begonnen de Nationale Voorleesdagen. Op de Brandaris is het traditie dat er ouders komen voorlezen die een beroep uitoefenen waarin zij herkenbare kleding dragen.

In onze klas kwam vanmorgen een hele grote meneer binnen met een heel mooi donker pak en een nette pet op. De kinderen mochten raden welk beroep deze meneer uitoefende. De kinderen dachten dat hij politieagent was en zelfs één van de kinderen dacht te weten dat deze man de burgemeester was! Niets was minder waar; deze meneer was een piloot!!

De kinderen kwamen van alles over dit beroep te weten doordat zij vragen mochten stellen. Zo weten wij nu precies hoe een vliegtuig opstijgt, hoe het vliegtuig rijdt op het vliegveld en wat de mensen in een verkeerstoren doen. Erg leerzaam dus!

De piloot las het boek "Lieve Ijsbeer" voor en ging toen in een andere klas voorlezen. Wij vonden het erg interessant en danken de piloot nogmaals voor zijn komst in de klas.

de piloot leest voor.jpg wij luisteren aandachtig.jpg 

Een nieuw jaar!

We zijn alweer een aantal dagen in de klas in het nieuwe jaar! We hebben allemaal een heerlijke vakantie achter de rug, op maandag vertelden de kinderen vol enthousiasme wat zij allemaal hadden beleefd!

Op dinsdag 5 januari kwam er een mevrouw in de klas ons vertellen over de rode draad, dit is een leesbevorderingsproject dat in alle klassen aanwezig is. Ons project gaat over Ridder Rikki. Zij beleefd allerlei avonturen. In de klas hebben wij allerlei boeken over ridders, ridderkleding en spullen die bij dit project horen zodat we ons helemaal kunnen inleven in de verhalen.

Natuurlijk vergeten wij ook het seizoen "winter" niet.... we hebben heel veel leuke en gezellige dingen te doen dus in groep 1/2c!

 hannah en sem hebben een echt kasteel gebouwd.jpg kenai en bas spelen bij het ridderkasteel.jpg

 
 happy newyear.jpg

De kerstviering 17-12-2009

Op donderdag 17 december maakten we 's middags met de juf de klas helemaal klaar voor 's avonds. We zouden namelijk in de klas gaan eten. Alle mama's en papa's hadden voor allerlei heerlijke hapjes, drankjes en het servies gezorgd zodat we een heerlijk avondje zouden hebben!

Om kwart voor zes was het zover; we mochten aanschuiven en onze klassenmoeders Jeanine en Inge hielpen de juf met het serveren van; meloensterretjes, fruitspiesjes, mini pizza's, pannenkoeken, poffertjes, kaas/worstspiesjes, witte bolletjes, kerstbrood, komkommertjes, tomaatjes, gevulde eitjes, en als toetje; ijsjes! We hebben heerlijk gegeten!! En wat een gezellige kerstsfeer was er in de klas. Na het eten zongen we samen liedjes die we de afgelopen weken hadden geoefend. 

Hierna mochten we onze jassen pakken en kregen we de lampion met ons lichtje en gingen we naar de binnentuin waar onze papa's en mama's al op ons stonden te wachten in de sneeuw! We zongen nog één keer het lied van de ster en mochten toen naar huis.

Het was een ontzettend gezellige avond!

Veel dank aan Inge en Jeanine die hebben geholpen!

Juf Marie Louise wenst iedereen hele gezellige kerstdagen en een spetterend 2010!

 wow wat een lange tafel.jpg de jongens hebben het erg gezellig.jpg
 en de meisjes ook.jpg in de kring voor de viering.jpg
 we zingen de liedjes en luisteren naar het kerstverhaal.jpg met de lampion naar buiten.jpg

Let it snow, let it snow, let it snow.... 17-12-2009

Toen we vanmorgen wakker werden zagen we dat het gesneeuwd had!

Een mooie gelegenheid om lekker in de binnentuin te spelen, we vonden het heerlijk!!

de binnentuin.jpg 

 
we vinden de sneeuw heerlijk.jpg jade lina en jill maken sneeuwballen.jpg 
 lynn is goed ingepakt.jpg bram en yairo zijn erg stoer.jpg

Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht! 4-12-2009

Eindelijk was het dan zover; Sinterklaas kwam aan op de Brandaris! We ontvingen de Sint in de grote gymzaal waar wij allerlei liedjes voor hem zongen! Gelukkig was ook Stuntelpietje weer terecht waarover wij allemaal brieven hadden gekregen!

Ook kwam Sint nog even bij ons in de klas, hij vroeg alle kinderen even bij zich en hij wist over alle kinderen wel iets te vertellen! Voordat Sinterklaas wegging hebben de kinderen nog een dansje voor hem gedaan!

De kinderen en de juf bleven achter met een zak vol kadootjes, we mochten ze uitpakken terwijl de Sint alweer door was naar een andere klas. Toen we het papier eraf scheurden vonden we kleurpotloodjes en een puntenslijper met een grappig diertje erop! We hebben natuurlijk gelijk voor de Sint gezongen! Wat was het een gezellige ochtend!

 eindelijk hij is er.jpgstuntelpietje is er ook!.jpg 

 sint is in de klas.jpg tom bram en bas mochten als eerst bij sint komen.jpg
 lynn marola en adelinde bij sint.jpg christina lina jade en jill mochten over k3 vertellen.jpg
 jerry ryann kenai en milan bij sinterklaas.jpg robin heeft ook een tekening voor sinterklaas.jpg
 hannah en sem geven de sint een tekening.jpg deante verteld over haar tweelingzus.jpg
 tom freek yairo en fabian bij sint.jpg de pieten maken een dansje met de kinderen.jpg

Mmm wat ruikt daar zo lekker?? 1-12-2009

Op dinsdag 1 december was het tijd om pepernootjes te bakken in de klas! De kinderen maakten samen met de juf het deeg en toen kon het draaien beginnen! Na ongeveer 10 minuutjes wisselden de groepjes van pepernootjes maken naar een vlag van Sint en Piet kleuren, naar een rekenopdrachtje waarbij de kinderen pepernootjes moesten tellen naar een zakje vouwen voor de pepernootjes! We hadden het dus hartstikke druk! Rond half 11 ging de juf de pepernootjes in de oven bij Meerwaarde brengen en 15 minuutjes later kwamen er heerlijke pepernootjes de klas binnen! Natuurlijk mochten we er gelijk één proberen!

's Middags kregen we ons zakje met eigen gemaakte pepernoten mee naar huis! Ze zijn echt heerlijk! Kijk hieronder maar eens naar de foto's!

ps; met dank aan 4 kinderen uit groep 8 die ons kwamen helpen deze ochtend!

marola lynn bram en freek rollen pepernootjes.jpg  ryann kenai jade jill en lina kleuren een vlag.jpg
 jerry deante elias bas yairo en robin vouwen een zakje.jpg sem hannah milan tom adelinde en christina tellen pepernootjes op papier.jpg

 mmmmmmm lekker juf.jpgpietje milan heeft zijn zakje voor de pepernoten klaar.jpg 

Oh kom er eens kijken.... 27-11-2009

Toen we vanmorgen op school kwamen zat de deur op slot en was het helemaal donker in de klas! We zagen door de ramen dat onze schoenen, die we gisteren bij de open haard mochten zetten, gevuld waren! Maar ook zagen we dat het een enorme rommel was in de klas! De stoelen uit de kring lagen op z'n kop en er stond een stoel op de tafel en er stond er zelfs één op de stoel van de juf! Ook was er een grote bak constructie over de grond gevallen! We wisten gelijk dat dit het werk was van stuntelpietje!

Toen de juf de deur open deed stonden we met onze mond vol tanden! Het was echt een rommeltje! Gelukkig ruimden alle kinderen alles weer netjes op en toen we in de kring zaten mochten we het kadootje uit onze schoen halen en open maken! Het was een zakje met wel 8 stuiterballen! Deze mochten we mee naar huis nemen om mee te spelen! Ook lag er een brief van stuntelpietje! Hij was stiekem meegegaan naar Nederland en had zich verstopt op de pakjesboot! Hij wilde van ons tips om minder te stuntelen! We zullen hem volgende week een brief terug sturen!

Sinterklaas en pieten, ontzettend bedankt voor het mooie kado in onze schoen!

gooi wat in mijn schoentje.jpg 

De vreemde eend 26-11-2009 

Op donderdag 26 november mochten we met alle onderbouw groepen naar de voorstelling van "De vreemde eend" gaan kijken in het gebouw van Pier K te Nieuw Vennep.

Het verhaal gaat over "een buuf en een buur" die met heel veel plezier in een gezellig straatje wonen totdat er een nieuwe buurman komt wonen die toch wel een beetje een vreemde eend is. De nieuwe buurman moet veel moeite doen om zijn plekje te vinden en uiteindelijk raakt hij bevriend met "buuf en buur". Door de muziek, de dans en de liedjes van de toneelspelers werd het verhaal heel levendig en erg goed volgbaar voor de kinderen. We hebben het erg leuk gehad!

 dansvoorstelling.jpg dansvoorstelling2.jpg

Hoor de wind waait door de bomen ...  18-11-2009

De Sint is weer aangekomen in ons land en hij heeft inmiddels ook Floriande bereikt! De Sint heeft ons namelijk een brief gestuurd! Hij is Ricardo, het stuntelpietje, kwijt! Ricardo is waarschijnlijk stiekem op de pakjesboot meegevaren zonder dat Sint dit wist! De kinderen uit groep 1/2c hebben Ricardo al zien lopen bij de winkels en we hebben Sinterklaas al een brief teruggestuurd met dit heuglijke nieuws, hopelijk krijgen we snel een antwoord terug!

Natuurlijk zijn we ook druk met knutselen in de klas! We hebben deze week al een mooie mantel voor sint gevouwen in groep 2, de rest mochten we erbij knippen en plakken. Groep 1 heeft een prachtig pietje geverft, het resultaat van beiden is prachtig en hieronder ook te zien!

Verder spelen we Sint en Piet in "het huis van Sinterklaas" in de klas en pakken we kadootjes in, in de klas. De komende weken gaan we nog veel meer moois maken van de Sint en zijn Pieten! Komt u snel een keer kijken bij ons in de klas?? En houdt de site in de gaten voor meer nieuwtjes uit onze klas!

adelinde ryann en christina verven een pietje.jpg freek bas en deante knutselen aan de sint.jpg 
 tom en robin zijn sint en piet.jpg milan en lina pakken kadootjes in.jpg

 het resultaat van keihard werken.jpg

Sint-Maarten heeft een hondje ... 11-11-2009

Eindelijk was het dan 11 november de dag dat we onze lampions lieten zien aan alle andere kinderen op school en natuurlijk onze papa's en mama's! Gewapend met onze lampion (met lampje!) gingen we naar de binnentuin. Helaas regende het maar dat mocht de pret niet drukken! We hebben ons liedje van Sint-Maarten laten horen en toen mochten we naar huis, een beetje zenuwachtig voor wat de avond zou brengen!

De juf hoopt dat alle kinderen een geweldige avond Sint-Maarten hebben gehad, ze is erg trots op alle prachtige "mooiste vissen van de zee"!

Hieronder ons liedje van het hondje van Sint-Maarten:

Sint Maarten heeft een hondje
een heel lief beest.
En als dat hondje buiten komt
dan is het echt een feest.
Sint Maarten heeft die hond al lang,
hij noemt zijn hondje Woepie.
En als je Woepie zachtjes aait......
dan poept Woepie een snoepie

 we gaan allemaal naar de binnentuin.jpg niet zo leuk dat het regende.jpg
 hannah en bram kunnen er wel om lachen.jpg tom en sem met de lampion.jpg

Wat waren ze geweldig!! 4-11-2009

Op woensdag 4 november was het dan eindelijk zover; ons optreden bij het Open Podium! De kinderen en de juf waren best wel zenuwachtig maar het optreden was spetterend!

Alle kinderen van groep 1,2 en 3 gaven een optreden wat te maken had met de wereld, landen of samenzijn met elkaar. Wij traden op in witte en gele kleren met een banaan in onze hand want wij zongen over "De grote banaan uit Afrika". Nog voordat de muziek startte stonden de kinderen al te swingen en dit ging het hele optreden zo door!

De juf is helemaal trots en dit geldt vast ook voor alle ouders die kwamen kijken; dit vonden wij heel erg leuk!

Grote dank aan de klassenmoeders Jeanine en Inge die de juf geweldig hebben geholpen!

Hieronder kunt u foto's bekijken van ons fantastische optreden:

lekker swingen.jpg we zingen en dansen tegelijk.jpg 
 en we draaien ook nog rond.jpg de juf doet stiekem mee.jpg

een diepe buiging voor een groot applaus.jpg 

Spannend! 

Sinds afgelopen dinsdag oefenen wij héél hard voor het Open Podium! Welk lied wij gaan doen is geen geheim meer want wij zingen hem de hele dag, namelijk; "De grote banaan uit Afrika". Wel blijven de danspasjes nog even onder ons (de kinderen en de juf!) want wij willen graag dat iedereen komt kijken!

Bij deze bent u dus van harte uitgenodigd komende woensdag 4 november in de schoolzaal!

plaatje.jpg 

Opening van de Kinderboekenweek 7-09-2009

Op woensdag 7 oktober begon de Kinderboekenweek. We mochten met alle andere kinderen van de school naar de schoolzaal waar de juffen echt gingen "rappen" over boeken, snoepen en eten; het thema van de Kinderboekenweek. Daarna zongen de juffen een mooi lied over dropjes en las juf Fried een boek voor dat "Koekjes" heet.

Daarna kregen alle juffen een mooi boek cadeau om in de klas voor te lezen en mochten we weer terug naar de klas waar we een lekker koekje kregen.

Ook de klas was "versierd" met alles wat met eten en snoepen te maken heeft. Inmiddels zijn we alweer super leuk aan het knutselen, we maken boterhammen en knippen en plakken daarop alles wat we lekker vinden, we knippen een taart van stroken en moeten hierbij echt passen en meten, we kleuren een mooie "mandala" van snoepjes en we hebben een heuse taart geverfd die er heerlijk uitziet!

Kom snel eens kijken bij ons in de klas!

Donderdagavond 15 oktober van 18.30 uur tot 20.00 uur is de afsluiting van de Kinderboekenweek, u kunt dan in onze klas kijken, maar ook in andere klassen, en heerlijk dingen kopen en natuurlijk opeten!

Graag tot dan!

alle kinderen komen samen in de schoolzaal.jpg  juf Xiomara vertelt over de kinderboekenweek.jpg
 wat luisteren ze allemaal goed.jpg juf fried leest het boek voor.jpg

 
potten en pannen.jpg  allemaal spulletjes over snoepen.jpg
 de lievelingsboekenhoek.jpg allemaal boeken om voor te lezen.jpg

Theatervoorstelling "Rupsje Nooitgenoeg" 5-10-2009

Op maandag 5 oktober kregen alle kinderen van de onderbouw een theater voorstelling over Rupsje Nooitgenoeg, het bekende boek geschreven door Eric Carle.

De prachtige voorstelling werd gegeven door Andre Verhagen die eerst met de kinderen liedjes ging zingen over Rupsje Nooitgenoeg en de maan. Ook mochten de kinderen hierbij dansen. Het verhaal gaat over een rups die zich helemaal vol eet met allerlei lekkers. Dan veranderd de rups in een cocon en wordt dan een wonderschone vlinder. De kinderen waren erg enthousiast en wilden zelfs 's middags weer!

Inmiddels staan we ook op de site van het Witte Weekblad;

http://www.echo.nl/ww-hd/buurt/redactie/920549/rupsje.nooitgenoeg.luidt.boekenweek.in/ 

Hieronder een sfeer impressie:

 even opwarmen met een dansje.jpg het mandje zit vol lekkere dingen.jpg
 het rupsje komt uit het eitje.jpg de rups groeit steeds groter.jpg

 de rups is een vlinder geworden.jpg

Wilt u meer lezen over de voorstelling? Kijk dan op; http://www.hetapenstaartje.nl/

Vredesweek van 19-09-2009 tot en met 27-09-2009

Deze week was het "Vredesweek" op de Brandaris. We hebben in de klas gepraat over vrede; want wat is dat nu eigenlijk? Een aantal kinderen wisten het precies te beantwoorden; "elkaar helpen", "lief zijn voor elkaar", "geen ruzie maken".

Het prachtige verhaal "De barmhartige Samaritaan" uit de Bijbel hoort hier helemaal bij, een man die langs de weg overvallen wordt door rovers wordt weer op de been geholpen door een Samaritaan; een persoon waarvan hij het nooit had verwacht!

Ook hebben we een vredesduif geprikt of geknipt en zelf in elkaar gezet! Hieronder ziet u hoe hard wij deze week hebben gewerkt!

 Hier zijn onze vredesduiven te zien.jpg wat zijn de duiven mooi geworden.jpg
 deze duif heeft bram gemaakt.jpg de barmhartige samaritaan schiet te hulp.jpg

Wat een gezelligheid!

De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er alweer op en wat hebben we al veel gedaan! We hebben helpende handjes geknutseld zodat we de juf kunnen helpen en naast haar mogen zitten in de kring, we hebben een slinger gemaakt die het extra gezellig maakt in de klas en we hebben een zelfportret gemaakt waarop onze naam en de datum staat waarop we jarig zijn. Op dit moment maken we met ecoline de mooiste vlinders! 

Ook zijn we druk bezig met ontwikkelingsmateriaal; we maken puzzels van wel 35 of 63 stukjes, we spelen een spel dat kombina heet en waarbij we steeds twee kaartjes moeten zoeken die bij elkaar horen, en we spelen een spel waarbij we cirkels en vierkantjes in de juiste volgorde en op de juiste kleur moeten leggen!

U leest het al; we hebben het erg gezellig in groep 1/2c!

 Tom, Kenai, Elias en Yairo werken hard aan een spiegel.jpgLynn en Deante luisteren naar een verhaal van onze methode Schatkist.jpg 
 Bas en Sjoerd werken aan een prachtig gebouw in de bouwhoek.jpg En zelfgemaakt verkeersbord.jpg

Hannah en Sjoerd geven een poppenkastvoorstelling.jpg