Juni 2010:

Het WK is begonnen en ook bij ons in de klas. Het was een dolle oranje boel vandaag, 14 juni. Oranje moet zijn eerste wedstrijd spelen en we hebben heel hard meegezongen en gejuicht toen ze scoorden. Het was een prachtig gezicht, iedereen in het oranje. Wat een leuk feestje!

wk.jpg

En toen kwam het eerste doelpunt:

wk 2.jpg 

Mei 2010:

Afgelopen weken hebben wij gewerkt rond het thema: 'lente'. In de lente groeit en bloeit er van alles en daar hebben we over gepraat in de kring. We hebben een tuinwinkel ingericht waar we verschillende tuinartikelen konden kopen en tuinkers, tomatenplanten en bolletjes geplant.

tyeun.jpg

tuin.jpg

fkejrfk.jpg

Verder hebben we hard gewerkt aan het moederdag cadeau en een versje voor mama uit ons hoofd geleerd.

Afgelopen donderdag 27 mei zijn we met groep 1 t/m 7 naar Artis geweest. We gingen met de bus en daar was het al een dolle boel. We zongen liedjes van 'Uit Artis is een beer ontsnapt' en ' de wielen van de bus gaan rond en rond'.

Het weer was goed en we genoten van alle mooie dieren en de speeltuinen in de dierentuin. Tussen de middag hebben we lekker gesmikkeld van een patatje.

Om drie uur kregen we nog een ijsje en moesten we helaas weer naar huis.

Het was een topdag!!!!

asdfkasdj.jpg

 sdkfjisdfj.jpg

 sdfksjsk.jpg

schoolr2.jpg

avhis3.jpg

 

Vrolijk pasen!!!

Afgelopen donderdag 1 april ( en dit is geen grapja hihi) hebben we lekker gegeten tijdens het paasontbijt. Voordat we gingen eten zongen we de liedjes over Pasen en deden we een gebed. Daarna was het smikkelen en smullen:

 apaen 1.jpg

pasen 2.jpg

paas 3.jpg

We zijn op dit moment met de hele school bezig met het thema wonen. In de klas hebben we het deze week gehad over hoe mensen wonen en volgende week gaan we het hebben over de plekken waar dieren wonen.

Vrijdag 12 maart hebben we met de klas met een kunstenares dieren gekleid.

klei.jpg

klei 2.jpg fin.jpg

 oidd.jpg

bar.jpg

Afgelopen vrijdag 5 februari zijn wij naar de bibliotheek geweest. We hebben daar allemaal spelltjes gedaan rond het boek: 'Broertje te koop'. Het was een hele gezellige, leerzame ochtend.

 bieb.jpg

bieb 2.jpg

bieb 3.jpg

bieb 4.jpg

bieb 5.jpg

Na de vakantie hebben wij de rode draad in de klas gehad. We hebben allemaal boeken over toveren gelezen en hadeen een echte toverhoek in de klas.

toveren.jpg

 In het kader van de nationale voorleesdagen kwam de moeder van Finn een boek lezen dat met haar beroep te maken had: Als je het moeilijk vindt om met je gevoelens om te gaan.

 lezen.jpg

Voor de vakantie hebben wij genoten van een heerlijk kerstdiner. Na het smikkelen en smullen van allerlei lekkere hapjes gingen we in de kring voor de kerstviering. We zongen liedjes over een ster en een stal en hebben gebeden. Zo hebben wij stilgestaan bij de geboorte van Jezus tijdens de kerstnacht.

Daarna zijn we naar buiten gegaan met onze zelfgemaakte lampionnetjes en hebben we met de hele school en de ouders het lied van de ster gezongen. Het sneeuwde en de lichtjes waren prachtig. Het leek wel een sprookje.......

klas kerst.jpg

 kerst 4.jpg

kerst 5.jpg

kerst 7.jpg

 kring.jpg

lsdkfjks.jpg

 fklsjflsd.jpg

 

 

 

Op 4 december kregen wij bezoek van de lieve Sint en zijn pieten. We hebben voor ze gezongen en gedanst. En gelukkig was stuntelpietje er ook bij. Alles is goed afgelopen. Het was een geweldig feest!!!!!!

Sint leest voor uit zijn grote rode boek:

sint site 1.jpgsint site 3.jpg

piet.jpg

sint d.jpgsint 56.jpg

fnn 38.jpg

daaag.jpg Daaaaaaaag!!!!!!!!!!

Hmmmmmm jammie, wat hebben wij gesmikkeld van onze zelfgemaakte pepernoten. We kregen hulp van een paar kinderen van groep 8. Het was een gezellige middag:

 chery.jpg

 

pli.jpg

 ry.jpg

 msje.jpg

 sdfki.jpg En groep 8 maakte de rest van het deeg.

ksdfsli.jpg

 'Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje'', we zitten weer volop in de Sinterklaas. We hebben een sinterklaashoek in de klas waar we kadootjes kunnen inpakken , in het grote boek kunnen schrijven, pepernoten kunnen tellen, chocoladeletters kunnen maken en naschrijven.

Daarvoor vierden we het Sint Maarten feest. Voor de ouders hebben we een lied gezongen. Het was alleen heel jammer dat het regende, waardoor sommige lampionnen stuk waren gegaan. Hier een leuke foto:

sint m.jpg

 We hebben ook nog een spetterend optreden gegeven tijdens het open podium. Het thema was: Vrede, we waren allemaal in het wit gekleed. Omdat wij het liedje van K3 van 'Alle kleuren van de regenboog' opvoerden, hadden we allemaal een regenboog op onze wangen. Dat liedje gaat over het feit dat we allemaal anders zijn en dat dat juist heel leuk is en dat we aardig voor elkaar moeten zijn. We deden het super goed en juf was heel trots op ons:

 op.jpg

 

op1.jpg

 

op3.jpg

En nu op naar het Sinterklaasfeest en Kerst. We hebben er veel zin in!!!!!!

 

 

De kinderboekenweek is inmiddels alweer voorbij. Het was heel gezellig en we hebben veel gelezen en gewerkt over eten en snoepen.

klkj.jpgthij.jpg

  menukaarten stempelen                                             'Zoef' over eten en koken

n.jpg  jl.jpg pizza kleuren en versieren

dit groepje maakt placemats met hun lievelingseten op een bord.

 We hebben alle lievelingsboeken gelezen en samen gekozen voor een gouden en zilveren griffel:

dfklsjd.jpg En dit zijn de winnaars!!!!

We hebben een kinderkookcafé gemaakt met elkaar met veel meegenomen spulletjes van thuis. Voordat je daar naar toe kon, moest je eerst reserveren en bellen naar het café'. Juf had ook allemaal spulletjes neergelegd om je mooi te maken: mooie kleren, kettingen, lippenstift, stropdassen, nette schoenen en lekkere luchtjes. Als we er dan heel mooi uitzagen, vertrokken we naar het café. Daar werden we ontvangen door de gastheer en de serveerster of ober. Die vroeg ons of wat we als voorgerecht, hoofdgerecht en toetje wilden hebben. Dat konden we zien op de zelfgemaakte menukaarten. De kok maakte heerlijke gerechten klaar in de keuken.

keuken.jpgtafel.jpg

 geze.jpg

dona.jpg sam.jpg

 De middag voor de inloopavond hebben we heerlijke gezonde snacks gemaakt: groente en fruitstokjes. Na afloop hebben we hiervan gesmikkeld met een bekertje limonade. Een gezellige afsluiting van de Kinderboekenweek 2009.

snak.jpg asdfksj.jpg

 sdfg.jpg     sdfsdf.jpg

 lij.jpg

 

Tijdens de inloopavond konden de ouders ook een kijkje nemen en iets komen eten van de heerlijke zelfgemaakte gerechten van verschillende ouders uit de klas. Er is veel geld opgehaald. Dit gaan we gebruiken voor nieuwe kinderboeken voor de bibliotheek.

 

Nu gaan we druk aan de slag met lampionnen maken en Sint Maarten vieren.

Tot de volgende keer!!!!!! 

 

We hebben bezoek gehad... En wel van juf Fried. De baas van onze school.

 We hebben allemaal ons lievelingsboek mee naar school genomen ( schatkistthema gaat over boeken) en juf Fried kwam haar lievelingsboek in de klas voorlezen. Ze kon heel mooi vertellen met verschillende stemmetjes. Het boek ging over fabeltjes.

fried.jpg fried2.jpg

Hier zijn we weer!!!

Vorige week zijn we druk bezig geweest met werken rond verkeer, want het was voeten en fietsen week. We probeerden zoveel mogelijk lopend, op de fiets of de step te komen en ging heel erg goed.

In die week hebben we ook hartjes koekjes gebakken. Want... we zijn een school met een hart op de Vreedzame school. Het was heel gezellig en ze waren heerlijk!

koek.jpg 

 

charit.jpg

 

od.jpg

mart.jpg

 

koekj.jpg Smullen maar!!!!!!!!!

Deze week ( 21 september) ging over de Vrede. Het symbool van de vrede is de witte duif en die hebben we geknutseld. We hebben het verhaal uit de bijbel gelezen van de Barhartige Samaritaan en gepraat over hoe je elkaar kunt helpen. Als afsluiting van de week hebben we voor de ouders vrijdagochtend in de kring een liedje over de vrede gezongen. 

 vrede.jpg

 

vr.jpg

 De komende week gaan we werken rond schatkist thema: Boeken. We nemen allemaal ons lievelingsboek mee en vertellen erover. Dit thema sluit mooi aan op de kinderboekenweek. Foto's en verhalen hierover volgen binnenkort weer op onze site! Tot dan!

Groetjes van 1/ 2 d.

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen bij de groepsinformatie van groep 1/2 d van juf Maartje. Na een overheerlijke, lange zomervakantie zijn we inmiddels alweer twee weken aan het werk. We hebben ons plekje gevonden in de klas en zijn een gezellige groep.klas .jpg

We werken op dit moment over het thema'Ik' wat samenhangt met de start van de Vreedzame school: We leren dat we een school zijn met een hart waar we fijn en gezellig met elkaar omgaan. Afgelopen maandag zijn we begonnen met de eerste les waarbij we van elkaar hebben gehoord waar we van houden en hebben we een namenspelletje gedaan. Het is belangrijk dat we elkaar bij de naam kunnen noemen.

Verder knutselen we over de Zomer, maken we onze verjaardagskalender en zijn alle helpende handen weer heel mooi geworden en opgehangen.

Hieronder kunt u een paar foto's van ons zien waar we spelen en werken in de klas:

klrp.jpg De aap van de Vreedzame School.dn.jpg Spelen met de poppenkast.

ch.jpgWerken over onze eerste letter. (groep 2)

f.jpg Puzzelen over de Zomer.

juul.jpg Koken in de huishoek.

th.jpg Vlinders kleuren.

rny.jpg Blokken stapelen in de bouwhoek.

lor.jpg Ontdekken aan de watertafel.

Tot de volgende keer!!!! Groetjes alle kinderen van groep 1/2 d.