Welkom in groep 3a!

Wij zitten in deze klas: Guylian, Thom, Anna, Beau, Suzanne, Esmee, Izabella, Imke, Jason, Anthony, Haris, Jaimy, Quinty, Ashwin, Marit, Nishant, Terri, Davey, Robin, Ekam, Jugraj, Tim, Tijmen en Euer. Onze juffen zijn juf Erica en juf Karina.

 Schoolreisje

Op 27 mei zijn we met groep 1 tot en met 7 op schoolreis geweest naar Artis. Eerst gingen we met de bus, een echte dubbeldekker, naar Amsterdam. We liepen in groepjes rond en hebben veel verschillende dieren gezien. Tussen de middag hebben we patat gegeten en hebben we ook lekker in de speeltuin gespeeld. Op het eind aten we allemaal een ijsje en gingen we met de bus weer terug naar school. Het was een erg leuke dag.

schoolreis9.jpg met de hele klas op de foto

schoolreis1.jpg onderweg naar Artis

schoolreis2.jpg   schoolreis6.jpg

een bijzonder dier                               in de vlindertuin

schoolreis3.jpg de zwarte panter

schoolreis4.jpg ontwerp je eigen insect

 schoolreis5.jpg wachten op de patatjes

schoolreis7.jpg de zeeleeuw

schoolreis8.jpg de bijzondere 'blauwe handvissen'

Project wonen

In maart stond de hele school in het teken van het project wonen. In de klas werd veel ontworpen, eigen huizen geknutseld of op papier getekend.

Al ons leeswerk had ook met bouwen en wonen te maken.

 wonen1.jpg Leeswerkje

wonen2.jpgwonen5.jpg

Eigen huizen van stof.

wonen3.jpg Kapla bouwwerk.

wonen17.jpgGrachtenhuisjes knutselen.

wonen10.jpg Nog een kapla bouwwerk.

Sinterklaas

Nadat Sinterklaas in ons land was aangekomen, hebben we veel gedaan in de klas: met pepernoten gerekend, pepernotenbingo, zwarte pieten gemaakt met pastelkrijt, brieven geschreven en teruggekregen van stuntelpietje, een leesboekje gemaakt voor stuntelpietje, onze schoen gezet.

En Sinterklaas is ook dit jaar weer bij ons op school gekomen, nu samen met strikkenpiet en stuntelpiet. Voordat hij in onze klas kwam hadden enkele kinderen zijn stoel mooi versierd. We hebben een fantastische ochtend gehad.

Badankt Sinterklaas en hopelijk tot volgend jaar!

sint1.jpg  sint2.jpg

sint3.jpgsint4.jpg

sint6.jpg

sint7.jpg

sint8.jpg

sint9.jpg

sint11.jpg

sint12.jpg

sint13.jpg

sint14.jpg

De Heimanshof

Samen met groep 3b zijn we naar de Heimanshof geweest.  Daar zagen we weer een oude bekende: Jacob de papegaai. In de tuin gingen we op zoek naar allerlei dingen die te maken hadden met de herfst. Ook mochten we walnoten en rozebotteljam proeven. We hebben bolletjes gepoot, die we in de klas uit laten komen.

Heim1.jpg

Heim2.jpg     Heim3.jpg

Heim4.jpg

Open Podium

Het open podium heeft als thema 'samen de wereld rond'. Onze groep heeft het liedje van 'Advokaatje ging op reis' geoefend en uitgevoerd. Iedereen deed het fantastisch en ook het toneelstukje dat erbij werd opgevoerd ging heel goed.

OpenPodium1.jpg

OpenPodium2.jpg

OpenPodium3.jpg

OpenPodium4.jpg

OpenPodium5.jpg

OpenPodium6.jpg

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek zijn we in de klas druk bezig geweest met het thema Aan Tafel en hebben we veel gewerkt met alle woordjes en letters die we al kennen. Ook hebben we letters van ontbijtkoek gemaakt en lekker versierd. Op de kijkavond zijn veel ouders komen kijken naar al onze  werkjes.

kbw1.jpg

kbw2.jpg

kbw3.jpg

kbw4.jpg

kbw5.jpg

kbw6.jpg

Vredesweek

Vorige week was het vredesweek. De juf heeft een mooi verhaal verteld over de barmhartige Samaritaan. We hebben kleurplaten van de Samaritaan en van vredesduiven ingekleurd. In de klas praten we ook over elkaar helpen en aardig zijn voor elkaar. Iedereen weet al goed wat het betekent om elkaar opstekers te geven. 

vredesweek1.jpg

vredesweek2.jpg

vredesweek3.jpg vredesweek4.jpg

vredesweek5.jpg

Digitaal schoolbord

Sinds een week hangt er in onze klas een digitaal schoolbord. Een goede hulp bij Veilig Leren Lezen, rekenen en de andere vakken. Ook Huisje Boompje Beestje is nu via het schoolbord te bekijken. De juffen krijgen een cursus om zo goed mogelijk met het bord te leren werken.

digibord1.jpg 

Voeten en fietsenweek

Afgelopen week zijn we met z'n allen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school gekomen! Ook weten we nu precies hoe een fiets eruit ziet en hoe alle onderdelen heten, want er stonden ook twee fietsen in de klas die we goed konden bekijken. Daarna hebben we onze eigen fietsen getekend.

voetenfietsendag.jpg

Woordenschat

Ook in groep 3 leren we veel nieuwe woorden. Woorden waar extra aandacht aan wordt besteed, hangen in een mooie lijst in de klas. Na een paar weken komen daar weer nieuwe woorden te hangen.

woordenschat.jpg

De eerste schoolweken 

We zijn al weer een paar weken hard aan het werk, en oh, wat leren we veel. Zoals lezen, schrijven, rekenen. We hebben nu ook een eigen tafel.

Naast het leren is er ook nog tijd over om te spelen.

klas1.jpg

 We zijn hard aan het rekenen.

klas3.jpg

klas2.jpg

buiten1.jpg buiten2.jpg

Spelen op het plein.

spelen1.jpg spelen2.jpg

En spelen in de klas.