Welkom op de site van groep 4b!

Wat leuk dat u een kijkje neemt!

 

Het nieuwe schooljaar

Afgelopen maandag ging de wekker weer vroeg af want de school begon weer! Alle kinderen in groep 4b zijn lachend en gezond teruggekomen van vakantie en hebben er weer zin in. De juf ook! We hebben de eerste dagen al heel hard gewerkt in de klas. Er zijn heel veel nieuwe boeken en schriftjes en sommige dingen zijn wel een beetje moeilijker dan in groep 3. Maar de juf weet zeker dat dat straks allemaal wat makkelijker gaat. Op deze site komen regelmatig foto's en verhaaltjes te staan van wat wij doen in de klas. Blijf ons dus bezoeken!

Juf Sascha

Sinds een aantal weken loopt Juf Sascha bij ons stage. Zij zit op de pabo in Utrecht en komt iedere dinsdag in de klas om te oefenen met lesgeven. Soms ziet u haar ook op andere dagen verschijnen. We vinden het heel gezellig dat ze er is!

Buiten spelen

Iedere dag spelen wij buiten in de binnentuin. Samen met groep 4a en de groepen 3. Hieronder kunt u zien hoe gezellig dat is!

q1.jpgq2.jpgq3.jpgq4.jpgq5.jpgq6.jpgq7.jpg

 

Vreedzame school

Dit schooljaar zijn wij op school gestart met de Vreedzame school. In alle klassen wordt met deze methode gewerkt. Op de informatieavond heeft u hier al meer over kunnen horen. De kinderen krijgen iedere week een les en centraal staat de wereldbol, het symbool van de Vreedzame school. We streven ernaar kinderen te leren dat ze zelf op een goede manier conflicten oplossen met elkaar en elkaar positief benaderen. De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met het geven van opstekers. In de klas kunt u dit ook terugzien en de kinderen kunnen er allemaal over vertellen.

v1.jpgv2.jpg

Kinderboekenweek 2009

k7.jpgk8.jpg

De laatste week voor de herfstvakantie was een hele smakelijke week. Het was kinderboekenweek en dit jaar ging het over eten en snoepen in kinderboeken. Erg lekker dus!

Onze groep mocht een bezoekje brengen aan de bibliotheek. Daar werden we opgewacht door een mevrouw die ons een heel leuk verhaal voorlas over een onhandige ober die later een clown bleek te zijn. Na het verhaal mochten we in groepjes spelletjes doen die allemaal over eten en snoepen gingen. Aan het eind kregen we zelfs allemaal nog een lekker snoepje mee voor onderweg en een informatiepakketje over de bibliotheek. Zijn we inmiddels allemaal al lid geworden?

bieb1.jpgbieb2.jpgbieb3.jpgbieb4.jpgbieb5.jpgbieb6.jpg

 bieb7.jpgbieb8.jpgbieb9.jpgbieb10.jpgbieb11.jpgbieb13.jpg

In de klas hebben we koekjes versierd. Er waren jongenskoekjes, meisjeskoekjes en berenkoekjes. Op de kijkavond werden de koekjes verkocht, net als allerlei anderen lekkere dingen die de kinderen en ouders thuis gemaakt hadden. Alles wat in ons winkeltje lag is verkocht en met de hele school is er 715,50 euro verdiend! Hier gaan we mooie nieuwe leesboeken van kopen. Aan alle ouders die iets lekkers gemaakt hadden... nogmaals heel erg bedankt hiervoor!

k1.jpgk2.jpgk3.jpgk4.jpgk5.jpgk6.jpgk9.jpgk10.jpgk11.jpg

Tijdens de kinderboekenweek kregen we Selma Noort op bezoek in de klas. Zij heeft ons verteld hoe het is om boeken te schrijven, hoe ze op het idee is gekomen om schrijfster te worden en natuurlijk heeft ze een stukje voorgelezen uit haar eigen boek.

se1.jpgse2.jpgse3.jpg

 

 PEPERNOTEN BAKKEN

Vlak voor sinterklaas hebben de kinderen in de keuken van Meerwaarde heerlijke pepernootjes gebakken. Zie hier de foto's!

 

 

 

 SNEEUW, SNEEUW EN NOG EENS SNEEUW!

De afgelopen maanden heeft het heel wat keren gesneeuwd in Nederland. Dat zorgde voor een hoop gedoe, maar gelukkig ook voor veel plezier, vooral bij het buitenspelen!

 

 

 

 

  

 

 

JUFFENDAG

 De laatste woensdag voor de voorjaarsvakantie vierden we op school de verjaardagen van alle juffen en meesters. De kinderen begonnen in hun eigen klas waar ze heel mooi voor juf hebben gezongen. Twee kinderen mochten zelfs aan de oren van de juf trekken! Om 9 uur ging iedereen naar een gekozen activiteit. Sommige kinderen hebben een brug gebouwd, er zijn spandoeken geschilderd, spelletjes gespeeld, armbandjes gemaakt en de foto's van alle juffen zijn gepimpt met glitters en andere versiersels. In onze klas werd heel gezellig gespeeld met de sjoelbak, het grote mens-erger-je-niet, Twister, Twister-moves en nog een aantal andere spellen.

Na de activiteit hadden we nog het open podium. Van groep 4b hebben Manar en Louise een gedichtje over de winter voorgelezen, en Georgina en Adara hadden een prachtige dans bedacht op een winters liedje. Het was een hele gezellige ochtend! De juf gaat in de vakantie een mooi cadeau voor de klas kopen van het geld dat ze heeft gekregen van alle kinderen. Nogmaals heel erg bedankt daarvoor! Binnenkort weten jullie wat het is, maar dat is nu nog een verrassing!

 

 

 

 

PROJECT WONEN

 Op 8 maart is in de hele brede school het project Wonen gestart. Samen met groep 4a en een paar klassen van het Klavertje Vier hebben we in de schoolzaal het project geopend met een mooi lied en een toneelstukje. De groepen 3 en 4 werken rond het thema "Wonen in de wereld". In de klas hangt al een woordweb en een paar kinderen hebben foto's meegenomen van hun eigen huis of van een andere manier van wonen. 

Met kunstenares Sanna hebben we in klas een fantasiehuis gemaakt van kosteloos materiaal. Er zitten een heleboel goede architecten in onze klas, dat kunt u wel zien aan de mooie bouwwerken! Een paar moeders en een oma waren zo lief om ons te komen helpen en het was een gezellige ochtend. 's Middags heeft ieder kind nog een vlag bij het huis gemaakt en een stukje over het huis geschreven.

Bedankt ouders voor jullie hulp!

 

 

   

 

 

 

SCHOOLVOETBAL

De afgelopen weken hebben heel veel kinderen op woensdagmiddag meegedaan met het schoolvoetbaltoernooi. In hun mooie blauwe shirtjes werd er fanatiek gerend en gespeeld. Het resultaat was voor het team van Max, Tristan en Anthony een prachtige beker voor de eerste plaats. De beker is te bewonderen in de prijzenkast bij de kapstok! Ook de andere teams hebben heel goed en vooral met heel veel plezier gespeeld. Goed gedaan jongens!

 

 

 

PAASVIERING

Op donderdag 1 april vierden we op school Pasen. De dag begon met een heerlijk ontbijtje in de klas. Iedereen had een eigen eierdopje en paasmandje gemaakt en het was erg gezellig (ondanks de 1 april grapjes bij de juf... die heeft nog nachtmerries van de spin van Chazz!). Na het ontbijt hebben de kinderen een poosje gespeeld en we sloten de dag af met een viering in de schoolzaal. De liedjes "De paasmorgen", "Het land van vrij" en "Gevangen" klonken met de hele school nog mooier dan in de klas. Om twee uur begon een heerlijk lang paasweekend.

Fijne paasdagen allemaal!

 

 

 

 

 

UITSTAPJE KINDERBOERDERIJ

Het was nog even spannend of we zouden gaan, maar dankzij de oma van Max hadden we op het laatste moment genoeg rij-ouders en konden we op dinsdagmiddag 25 mei op stap naar de kinderboerderij in Nieuw Vennep. Daar aangekomen stonden er allemaal verschillende spelletjes klaar die je mee mocht nemen naar een plekje op de boerderij. Je mocht boerderij-geurtjes in een potje stoppen, met hele grote oren naar de geluiden van de boerderij luisteren en naar aanleiding van een stukje foto van een dier het dier in het echt opzoeken. Ook werd er gevoeld aan verschillende vachtjes en in de knuffelhoek leerden we hoe we een cavia goed moeten vasthouden.

Het was een gezellige middag met een heerlijk zonnetje erbij. Ouders bedankt voor het rijden en helpen!

  

 

 

 

 

 

SCHOOLREISJE NAAR ARTIS

Donderdag 27 mei kwam iedereen in zijn/haar blauwe schoolt-shirt naar de klas. We gingen een dagje met de hele school naar Artis! Toen de juf had gezien dat we er allemaal waren gingen we de bus in en op weg naar Amsterdam. Op een paar spettertje na is het de hele dag droog gebleven en hebben we een hele gezellige dag gehad. Er was een speurtocht die je kon doen maar ook gewoon lekker rondkijken en de leuke speeltuintjes zorgden voor veel plezier. Hieronder wat leuke foto's!