Welkom op de groepspagina van groep 8

Wij zullen u wekelijks bijpraten over de leuke dingen die wij in de groep doen. Wij zullen zelf stukjes schrijven of de juf schrijft mee.
Wij hopen dat u veel leesplezier zult hebben.
Groeten van groep 8

21-06-2010        ONZE JUF IS GETROUWD!!!

trouwen1.jpg

                 trouwen 2.jpg

trouwen 3.jpg

trouwen 4.jpg

                               trouwen 5.jpg

15-06-2010

Wat hebben wij twee sportieve dagen gehad! We hadden niet eens tijd om de musical te oefenen! Gisteren konden wij de voetbalwedstrijd van 'onze jongens' natuurlijk niet voorbij laten gaan. Van top tot teen in het oranje gekleed zaten wij voor de buis. Wat was het spannend....

 wk 1.jpg

wk2.jpg

en....DOELPUNT!!!!!

                             wk3.jpg

Om 15.00 uur snel naar Verhagen om daar verder te kijken!

Ook hebben wij de jaarlijkse sportdag gehad. Voor ons de laatste keer, dus mochten wij de leiders van de groepjes zijn. Dit betekende dat wij zelf moesten opletten hoe wij moesten doordraaien. De juf had dit niet verteld, dus gingen wij helemaal verkeerd. Natuurlijk kwam dit door de juf..... Oeps. Het was lekker weer en een zeer geslaagde middag.

sportdag 1.jpg Even praten met elkaar wat ook alweer de bedoeling is van vanmiddag...

                              sportdag 2.jpg

Welk groepje heb ik ook alweer? De dames maken zich zorgen...

sportdag 3.jpg

En natuurlijk kunnen we ook nog even chillen voordat het echte werk begint!

07-06-2010kamp 1.jpg

Wij hebben een onwijs gaaf en gezellig kamp achter de rug. Woensdag, donderdag en vrijdag waren wij samen met meester Martijn, juf Ilse en onze eigen juf op kamp. Gelukkig kon de juf ook mee. Daar waren wij erg blij om.
Het was een kamp met heel veel leuke spellen. Levend Yatzee was toch wel de leukste, maar o zo vermoeiend. Levend stratego was ook leuk, alleen hadden wij de vlag wel heel snel gevonden.... De bonte avond was fantastisch. Al met al waren het dagen waar wij met veel plezier op terug kunnen kijken...

kamp 2.jpg   kamp3.jpg

                    kamp4.jpg

kamp5.jpgkamp6.jpgkamp7.jpg 

                                  eindspel1.jpgeindspel 2.jpg

                                  eindspel 3.jpg

eindspel 4.jpg

                                eindspel 5.jpg

 

moe.jpg

 Moe, moe, moe en nog eens moe.....

14-05-2010 

Wij hebben allemaal ons EHBO-diploma! Hiep hiep hoera!!!

EHBO.jpg

Zomaar wat foto's van de dingen die wij hebben meegemaakt...

voorleesdagen.jpgvoorleesdagen...

 bijzondere spreekbeurten...spreekbeurt.jpg

sinterklaas.jpg sinterklaas...

                   kerst...kerst.jpg

juffendag.jpg juffendag...

          open podium...  open podium.jpg

rode draad.jpg rode draad...

       project wonen...wonen.jpg

ns1.jpg05-11-2009

Vandaag hebben wij belangrijk bezoek gehad. Twee machinisten van de NS hebben ons een spannende en leerzame voorlichting gegeven. ns2.jpg
Zij hebben ons verteld over alle gevaren op en rondom het spoor. Uit eigen ervaring vertelde de machinist wat er allemaal kan gebeuren. De grootste ongelukken, zitten in een erg klein hoekje.
Voortaan kijken alle leerlingen wel uit als zij bij een spoorwegovergang of treinstation zijn... Erg handig voor de fietstochten naar de middelbare volgend jaar!
Al met al een erg leerzame middag.

op2.jpg04-11-2009op4.jpg

Open podium! Eindelijk was daar het beroemde uurtje. De kinderen smullen hier altijd van. Dit keer stond het in het thema van de vredesweek en de nieuwe methode 'Vreedzame school'. De juf wist hier wel raad mee.
Er werd een duik genomen in het Kinderen voor Kinderen archief en daar was dan een mooi lied. M0p3.jpget de klas zouden wij 'klein en groot'opvoeren.
Dagenlang werd er geoefend in de klas. Zo veel, dat groep 7 er een beetje gek van werd..op5.jpg..
Uiteindelijk mochten wij gisteren als zesde optreden. Wat deden wij het allemaal goed!!

Marjouska en Suzanne hebben ook een mooie act gedaan. Zij mochten de spits afbijten. Dit zorgde voor kippenvel bij veel van de mensen. Ook werd hier en daar een traantje weggepinkt. Dop1.jpgit beloofde wat voor de rest van het open podium!

Sander en Joshua hebben samen de hele zaal aan het lachen gekregen. Wat waren zij weer goed...

Al met al kan ik zeggen dat het een geslaagde ochtend was!

 


17-10-2009

Wat een gezelligheid! Vandaag ontving ik 21 kaarten in de brievenbus... Elk kind uit groep 8 heeft een hele lieve kaart voor mij gemaakt. De inhoud was hartverwarmend. Teksten als:

'Lieve juf, bedankt voor de onwijs leuke 9 weken. Ik hoop dat de rest net zo leuk wordt.'

'Lieve juf, wat was het koken donderdag gezellig he. Gaan wij dit nog eens doen?'

'Lieve juf, gaat u wel een leuke vakantie maken? Ik hoor de verhalen na de vakantie wel.'

'Lieve juf, hele fijne vakantie. Rust u goed uit?'

Snapt u dat ik een fijne vakantie zal hebben?

Lieve kinderen uit groep 8, bedankt voor al deze lieve woorden en kaarten! Fijne vakantie.
Groetjes, Juf Carolina

15-10-2009

Vandaag was alweer het einde van een zeer geslaagde kinderboekenweek.
De kinderen hebben goed hun best gedaan. Het thema van de boekenweek was:

                        -Aan tafel- eten en snoepen in kinderboeken

Nou, daar wisten wij wel veel mee te doen. Natuurlijk hebben wij het gehad over gezonde voeding. Wat is dat nu? Waarom is er een schijf van vijf?
k1.jpgOok hebben wij recepten bekeken en zelf recepten gemaakt. Om lekker rustig te worden hebben wij een middag mandela's gekleurd. Deze stonden natuurlijk ook in het teken van eten en drinken. Ook is schrijfster Selma Noort langs geweest in de klas. Wij hebben veel van haar geleerd. Zij kreeg van ons een cadeau. Een zelfgemaakt klassenboek! Zij was erg vereerd. Als klap op de vuurpijl hebben wij donderdag lekker gekookt met elkaar. Dat was heel erg gezellig. Maar ook ging het hardstikke goed! Juf is trots op ons.
k2.jpg k3.jpg k4.jpg

k5.jpg k6.jpg

 01-10-2009   h3.jpg

Wat een spannende dag! Wij zijn naar het Hoofdvaart College geweest! Lees onze ervaringen...

Het was heel leuk en gezellig toen wij naar het Hoofdvaart h1.jpgCollege gingen. Ik denk niet dat ik naar die school ga, maar het was wel heel leuk om de school te bezoeken.
Ik mocht ook foto's voor de site maken. Het was leuk.
Groetjes, Shivanie

We zijn donderdag 1 oktober naar het Hoofdvaart h2.jpgCollege geweest. Eerst gingen we best lang fietsen. Toen we daar aankwamen kregen wij een rondleiding. Het was een mooi school. We kregen ook nog een stressballetje. Toen we weer terug gingen naar school, ging iedereen weer naar zijn eigen huis toe. Het was een erg gezellige dag.
Groetjes, Carmen

h4.jpgh5.jpgh6.jpg  

28-09-2009                                                                      

22.jpg

Wat een hectische schoolweken. Wij kwamen met elkaar tot de conclusie dat de weken voorbij zijn gevlogen. Het ging zelf zo snel dat de juf vergat om stukjes te schrijven.
Wat hebben wij deze weken een hoop beleefd. Zo hebben wij ineens een nieuwe methode op school. De Vreedzame School. Spannend en leuk dat wij het vinden!

Maar ook hebben wij de verjaardag van de juf een klein beetje gevierd. De juf kreeg echt een heel mooi cadeau van juf Fried......een digitaal schoolbord! Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Wij moest een dag de klas uit, want in die tijd werd het bord opgehangen. Daarna was het dolle pret, want toen hebben wij een film gekeken op het bord. Dat wo1.jpgas echt super! 03.jpg

 

 

 

 

Natuurlijk hebben wij in groep 8 ook aandacht gegeven aan de 'voeten en fietsenweek'. Wij hebben een hele moeilijke tekenopdracht moeten maken. De opdracht was om een tekening te maken, met daarin een verdwijnpunt. Kijkt u maar mee...

  o5.jpg        o6.jpg        o4.jpg

 Dan hebben wij inmiddels ook al een vredesweek gehad. Wij vonden het best wel lastig om rond dat thema te werken. Toch hebben wij met elkaar mooie vredesduiven gemaakt. Zij dragen een mooie vredeswens met zich mee. v5.jpgv4.jpgv3.jpg

                           v1.jpgv2.jpg

 17-08-2009

Een warm welkom voor:

Shivanie, Daphlyn, Stijn, Tyrell, Carmen, Kimberley, Sander, Joshua, Marjouska, Susanne, Natascha, Gina, Joe, Hamza, Nouaman, Dave, René, Rian, Jelle, Mateo, Shehraiz en Ben!

Laten wij er met elkaar een spetterend jaar van maken! Juf Carolina