Groep 3D
Ik wil naar groep:


zondag 28-03-2010

 Nieuws uit groep 3D.

De vorige keer hebt u al kunnen lezen dat we alle letters kennen. Nu zijn we veel aan het oefenen met het vlot leren herkennen van woorden en ook lezen we steeds langere verhaaltjes. Sommige kinderen lezen zelfs al hele boeken! Drie keer in de week lezen alle kinderen ongeveer een kwartier in een zelfgekozen boek. Maar ook tijdens de taal/leesles blijven we steeds moeilijker letterclusters oefenen. We oefenen dit op verschillende manieren, op de computer, door een spelletje of door woordrijtjes. Op de foto zijn een aantal kinderen aan het kwartetten en op de achtergrond oefenen kinderen op de computer.

drietal.jpg

 

Maar soms doen we opeens iets waardoor iedereen toch even extra rechtop gaat zitten. We zijn op dit moment bezig met weetteksten en gereedschap. Vorige week deden we een proefje en kijk maar eens naar de foto's hoe leuk we dit vonden!

 

proefje 2.jpg

proefje 3.jpg

 

Maar deze week was er ook nog het schoolvoetbal toernooi. Het was prachtig weer en wat werd er leuk gespeeld. Op de foto's spat het plezier en de saamhorigheid er vanaf. De meisjes hebben zelfs nog een tweede prijs gehaald.

voetbal maart 2010.jpg             voetbal 2.jpg

voetbal 3.jpg

En komende woensdag wordt er nog meer gevoetbald. Voor iedereen die dan nog gaat spelen. Veel plezier!

Verder hebben we heerlijk geknutseld over de lente en ziet onze klas er heel gezellig uit! En natuurlijk bereiden we ons nu voor op pasen. Het feest van de opgestane Heer! We horen de verhalen uit de bijbel en leren hier liedjes over. Donderdag vieren we dit feest met elkaar in de klas. En daarna zijn we een paar dagen vrij.

Tot de volgende keer.

Groetjes Juf Warnaar en juf ten Wolde

Een half jaar in groep 3

Wat is de maand januari snel gegaan, en wat hebben we al weer veel geleerd!

We hebben  nu alle letters geleerd en alle kinderen zijn vorige week met een letterdiploma naar huis gegaan. Nu moeten we blijven oefenen om alle letters snel te kunnen benoemen zodat het lezen steeds vlotter gaat. U, als ouders kunt natuurlijk thuis oefenen met uw kinderen. Het is leuk en leerzaam om samen een boekje te lezen en merkt u dat uw kind nog moeite heeft om de letters snel te herkennen, dan kunt u iedere dag even de letters flitsen.

jan.8.jpg

jan.9.jpg

jan.10.jpg 

jan.11.jpg

jan.12.jpg

jan.13.jpg

We oefenen in de klas ook het stillezen. Iedere middag beginnen we  met ongeveer 10 minuten stillezen. Sommige kinderen vinden het heerlijk en anderen vinden het  nog moeilijk om zich  zolang te concentreren.

Met rekenen zijn we bezig om de cijfers tot 30 te herkennen en te kunnen schrijven. Ook gaan we nu steeds meer echte sommetjes maken. We  doen allerlei spelletjes in de klas om hier vertrouwd mee te raken. We hebben bv. een kikker in de klas die kan kwaken en die enorm van sommetjes houdt. De ene dag wil hij graag sommetjes horen van de kinderen met als uitkomst 10, als een kind dan een goede som bedenkt, kwaakt de kikker. Een andere dag wil hij dan weer liever sommetjes horen met als uitkomst 8. Zo gaan de bussommen steeds meer naar de abstracte vorm van een 'echte' som.

We doen nu ook elke week een les uit de Kanjertraining. Hier oefenen we hoe we met elkaar om moeten gaan.  Dit zijn vaak hele leuke lessen! Vraag uw kinderen er maar eens naar. Het gaat over konijntjes, aapjes, pestvogeltjes en tijgers!

U merkt wel , we hebben een vol programma. Want ook hebben we nu verkeerslessen en gaan we beginnen met aanelkaar schrijven. En dan willen we ook af en toe nog knutselen of tekenen. We hebben vaak tijd tekort!

Als u nu op onze kast kijkt ziet u daar allerlei piraten voorwerpen. Ons nieuwe thema van lezen gaat daarover. Een onderwerp waar we met veel plezier over leren  en lezen.Want wat is nu precies een kraaiennest? Als het goed is weet uw kind dat nu!

jan.1.jpg

Gelukkig hebben we soms tijd om lekker te spelen! 

 

jan.2.jpg

jan.4.jpg

jan.5.jpg

jan.6.jpg

jan.7.jpg 

Groetjes van juf ten Wolde en juf Warnaar

Sinterklaas

Vorige week waren we al in Sinterklaasstemming. Zo hebben we op 26 november pepernoten gebakken en onze schoen gezet.

sint4.jpg

sint5.jpg

We hebben er lekker van gesmuld!

sint1.jpg

Ook deze kinderen waren al helemaal in Sinterklaasstemming!

sint2.jpg

Natuurlijk was het spannend wat er in onze schoen zat. We kregen een mooie rekensleutelhanger. De Pieten hadden vanalles op het bord geschreven.

sint6.jpg

Donderdag 3 december

En dan op 3 december ons echte SInterklaasfeest op school! Sinterklaas kwam op zijn paard Americo! We hebben een hele gezellige dag gehad.

sint7.jpg

sint8.jpg

sint9.jpg

sint10.jpg

De Pieten leerden ons een dans in de klas.

 

In de aula met de andere groepen 3

sint15.jpg

We wachten vol spanning op Sinterklaas. 

sint11.jpg

sint12.jpg

sint13.jpg

sint14.jpg

sint16.jpg

Al met al een superleuke dag!


Andere pagina's van deze maker:

maandag 16-11-2009: Sint Maarten
maandag 16-11-2009: op bezoek bij het archeologisch museum
maandag 28-09-2009:
maandag 16-11-2009: Welkom