SCHOOLREISJE ARTIS DONDERDAG 27 MEI 2010

 klassenfoto 1.jpg

Eindelijk was het zover, ons jaarlijkse uitje met de hele school (op groep 8 na) waar we met zijn allen naar uitkeken. Gelukkig was iedereen er die dag dus we konden met een gerust hart gaan.

fried.jpg

Juf Fried zwaaide ons erg enthousiast uit...zij vond een dagje zonder al die groepen natuurlijk helemaal niet erg ;)......

In de bus hadden we er al zin in en hebben voor 2 jarige joppen in de bus gezongen. We waren in 5 groepjes verdeeld en bij aankomst zijn we begonnen met een speurtocht.

Rond 12 hebben we een patatje gegeten en vanaf 1300 tot 1500 hebben we nog lekker door het park gelopen en heel veel mooie en bijzondere dieren bekeken.

Rond 1600 vertrokken de bussen weer naar Hoofddorp, het was een zeer geslaagde dag!

leuk.jpg

Met de speurtocht in de hand even poseren voor de giraffen! We hebben hier net een patatije achter onze kiezen. Dat was voor velen wel een beproeving...even wachten...maar we hebben alle 423 patat en een lekker blikje sisi gehad! Goed geregeld :)

aapjes 2.jpg 

En natuurlijk moesten de aapjes even gefotografeerd worden er zijn 2 aapjes die wel echt sprekend lijken...wie zijn dat?

aapjes 1.jpg 

En nog een keer.... hier hebben we drie look-a-like aapjes.....wie o wie?

klassenfoto1.jpg

Aan het eind van de dag in Artis kwamen alle groepjes bij elkaar en moest er natuurlijk een mooie foto gemaakt worden van ons allemaal. Iedereen staat erop, wat hebben wij een leuke dag gehad zeg!

 aankomst 1.jpg        aankomst 2.jpg

Ze stonden ons al op te wachten en iedereen verstoppen natuurlijk. Meneer de politieagent hield netjes al het verkeer tegen!

aankomst.jpg

 

We waren iets verlaat dessalniettemin voelden we ons erg welkom bij terugkomst.

------------------------------------------------------

Welkom op de pagina van onze klas 5A.

We zitten inmiddels al in de 12e lesweek en het wordt dus de hoogste tijd dat hier foto's en verhaaltjes komen uit en over onze klas.

Als eerst willen we als jullie juf zeggen dat we heel trots zijn op hoe fijn de klas met elkaar omgaat. Natuurlijk zijn er af en toe eens wat akkefietjes, toch zijn we over het algemeen een hele gezellige en leuke klas met elkaar.

GeZERLLIG.jpg

 Hier was het nog lekker warm buiten....

We hebben al op heel veel manieren in de klas gezeten. In groepjes, in rijen, alleen, 2 aan 2. Zo hebben we een juist beeld gekregen bij wie waar het beste zit, tot nu toe.

Nu zitten we weer in groepjes en werken we met knikkerpotten als beloningssysteem. Als groepje kun je een knikker verdienen en als het groepje 20 knikkers heeft verdienen de kinderen van dat groepje een kwartier speeltijd. Elk kind hoort bij een groepje ook al zit hij of zij alleen.

spelen.jpg Erg gezellig! kapla.jpg Met de kapla!

Ook kan je naam bij de dikke duim op het bord komen, dan ziet de hele klas dat je het fantastisch doet in de klas.

We hebben al hele leuke dingen gedaan met de klas zoals een dansvoorstelling  in Pier K, te Nieuw-Vennep. Dat ging over Het vrouwtje van Stavoren.Onze klassenmoeder Esther de Groot en ouders hebben het mogelijk gemaakt dat we deze voorstelling konden bekijken.

dansvoorstelling.jpgdans.jpg

 Net een bios....                      Ze konden zo mooi dansen!

Ook hebben we bezoek gehad van een echt kinderboekenschrijfster Selma Noort. Ze heeft in de klas 2 verschillende boeken voorgelezen, dat deed ze erg leuk. Aan het eind deed ze nog een wedstrijdje met 2 kinderen over ruiken en proeven. Heel erg leuk.

selma groot.jpgselmanoort3.jpgselma groot1.jpg De proeverij...

De kinderboekenweek werd afgelsoten met een open avond in de klas. Alle ouders mochten komen en er waren allemaal lekkere dingen gemaakt door verschillende ouders en kinderen uit onze klas. We hebben wel 33 euro verdiend voor de mediatheek.

kinderboekenweek1.jpg

De kijk avond... 

eten 1.jpg

Allemaal heerlijke hapjes..

We kijken altijd Nieuws uit de natuur, samen met groep 5B. Ook hebben we op vrijdag de groepen 5 door elkaar en geeft juf Bianca drama en juf Xiomara dans. We hebben ook al een aantal keer met 2 groepen 5 gezongen, erg leuk. Juf Bianca kan gitaar spelen en juf Xiomara speelt dwarsfluit, dus zo maken we ook de muziek.

plaatje.jpg Nieuws uit de Natuur..

Wij als juf proberen zo goed mogelijk deze pagina bij te houden over onze klas. We maken zoveel mogelijk foto's want dat is natuurlijk erg leuk om te bekijken.

Hopelijk vinden jullie het leuk om af en toe op deze pagina te kijken.

Sint Maarten

Woensdag 11-11-09 was het weer zo ver. We konden met de hele school een rondje op het binnenplein lopen... met de zelf gemaakte lampion. Helaas was het weer niet fantastisch, het kon de pret niet drukken.

Kijk maar naar de foto's..

lampion 5a.jpglampion 5a2.jpg

In de klas was het donker genoeg!                    Help, lampion wordt nat!

De volgende dag was iedereen erg enthousiast over het langs de deur lopen. De kinderen waren ook zo lief dat ze 2 snoepjes ieder voor de juf hadden meegenomen. Smikkelen geblazen.

Sint is weer geweest!

wachten op de sint.jpg
Vol spanning werd weer uitgekeken naar zijn komst!

suprises in de klas.jpg En voor het eerst hebben wij surprises gemaakt! Wat een boel werk, maar de resultaten waren zoooo mooi!! Van pennen, konijnenhok, paarden en boeken tot een echte jungle. Van te voren waren we wel wat zenuwachtig, wat zou er in het pakje zitten? Gelukkig ging iedereen zeer tevreden weer naar huis.

sint en piet in de klas.jpg
Gelukkig had de Sint en zijn Pieten ook nog even tijd voor ons en ging hij niet stiekem ons klasje voorbij! Tot volgend jaar Sinterklaas....

 

 dansje.jpg

De meiden in onze klas vinden het erg leuk om dansjes te doen voor de klas! Een foto met beweging..;)

dansje2.jpg

En niet alleen de meiden, we hebben ook een jongen die heel goed kan break dansen!

dansen.jpg

Ook hebben we een voorleesochtend gehad, heel leuk.

 

 

Pasen 2010

 

Paasontbijt 1.jpg

Paasontbijt in de klas, erg leuk en vooral lekker. Er waren twee moeders die ons heel goed geholpen hebben zodat iedereen lekker kon smullen en drinken van al het lekkers wat we tot onze beschikking hadden!

paasontbijt 2.jpg        paasontbijt 3.jpg

We hebben zelf place mats gemaakt en ons bestek meegenomen! Vrolijke boel.

Paasviering.jpg

Met zijn allen een speurtocht doen, alle klassen door elkaar!