Sportdag

Op dinsdag 15 juni was het tijd voor de jaarlijkse sportdag. Eerst lekker eten bij de plas en daarna lekker sporten (bowlen, speerwerpen, touwtrekken enzovoorts).

 lunch.jpglunch2.jpg

WK 2010

Maandag 14 juni werd een heel bijzondere dag. Nederland voetbalde zijn eerste wedstrijd op het WK van 2010 in Zuid-Afrika en wel om 13.30 uur. Dat is natuurlijk een goede reden om een feestje te bouwen op school. Iedereen mocht in het oranje komen en met de kinderen die het heel graag wilden, keken we het WK. Op een ieniemienieschermpje, maar... het ging supergoed en wat hadden we een lol. Zeker toen het 1-0 werd! We vierden en juichden en klapten en hadden veel plezier. Na schooltijd werd het zelfs nog 2-0.

Nu maar hopen dat "onze jongens" wereldkampioen wordt. 

wk1.jpgwk2.jpgwk31.jpgwk3.jpgwk4.jpgwk5.jpg

 

Schoolreis Artis

Yes, yes, yes!!!! Donderdag 27 mei mogen we eindelijk op schoolreis. Wij gaan naar ARTIS! Groep 7 mag zelfstandig en groep 6 gaat in 1 groep door de dierentuin.

Natuurlijk is het in de bus al flink feesten, want tja, naar Artis blijkt eigenlijk niet noodzakelijk. Iedereen ziet al aapies langs de kant van de weg staan. De sfeer zit er dus bij voorbaat al goed in. 

Bij aankomst krijgen alle kinderen een boekje met een speurtocht erin. Deze route wordt goed gevolgd door de meeste kinderen.

De hele dag vermaakt  iedereen zich prima en het wordt een topschoolreis. Natuurlijk is de terugreis vertraagd, zoals dat een beetje hoort bij schoolreis. In de bus zingen we liedjes, vieren we verjaardag die nog ver in de toekomst liggen en worden er een paar moppen getapt. Na het oponthoud kunnen we rond 16.00 uur dan eindelijk naar huis!

Wat was het een leuke en bovenal gezellige dag!

 sr1.jpgsr2.jpgsr3.jpgsr4.jpg

 

Verkeersexamen

Op 15 april moesten alle kinderen van groep 7 theorie-examen doen. Dit was eerst wel even spannend, maar gelukkig hadden we heel erg goed geoefend en kon de juf dus al aan het einde van de ochtend heel goed nieuws vertellen:

Iedereen is geslaagd voor de theorie!!! Goed gedaan allemaal.

Op dinsdag 20 april gingen we met de beide groepen 7 richting Jeugdland. Daar was de start van praktijkgedeelte van het examen. Eerst werd de fiets gekeurd, en daarna was het 1 voor 1 starten om de route te fietsen.

 vex001.jpgvex002.jpg

Dit viel niet erg mee. Soms waren de borden lastig, andere keren was het moeilijk om goed te letten op al het verkeer, maar..... uiteindelijk op dinsdag 27 april kwam het verlossende telefoontje.

Ook voor het praktische gedeelte is iedereen geslaagd!

Natuurlijk hoort hier een supermooi diploma bij (eentje om trots op te zijn!).

 vex003.jpg

Paasviering

Op donderdag 1 april (en dat was geen grap) hebben we Pasen gevierd. Eerst in de klas met een verzorgd ontbijt. Dit was erg gezellig. Daarna hebben we in de klas een film gekeken en werd er ondertussen door een aantal van ons druk gebouwd met de Kappla.

Na de lunch hadden we de viering met de hele school in de schoolzaal. Het was een mooie viering.

Nu lekker thuis genieten van het paasweekend!

 pasen001.jpgpasen002.jpgpasen003.jpgpasen004.jpgpasen005.jpgpasen006.jpg

 

Simavi

Op dinsdag 23 maart kregen we een workshop over Simavi. Hierin werd uitgelegd wat Simavi doet en belangrijker nog, waarom ze zorgen voor schoon drinkwater.

Iedereen was erg onder de indruk.

Om te ervaren wat is het om te lopen voor water, gingen we op woensdag 24 maart zelf wandelen voor water. In een rugzak ging minimaal 2 1/2 en maximaal 6 liter water of ander drinken. Hiermee hebben we een rondje langs de Toolenburgerplas gelopen. Dit is ongeveer de afstand die kinderen in Kenia afleggen om schoon drinkwater te halen (en dus ook afleggen met het drinkwater, zodat het ook thuis komt).

Met deze actie voor het goede doel is veel geld opgehaald. In de volgende nieuwsbrief staat hoeveel exact.

simavi1.jpgsimavi2.jpg

 

 

Wonen in de toekomst wonentoekomst.jpg

De komende 3 weken staan in het thema van wonen! De hele Brede School doet eraan mee. Als bovenbouw hebben wij het specifiek over wonen in de toekomst. Maar dat is niet het enige wat aan bod komt.

Afgelopen vrijdag zijn wij al begonnen met het maken van bouwtekeningen van ons woonhuis in de toekomst. Deze bouwtekening zullen we uiteindelijk ook in de schoenendoos na gaan maken.

Met taal zijn wij ook druk bezig met het omschrijven en beschrijven van een huis in de toekomst. Welke luxe dingen zullen wij in ons huis krijgen? Wat hoeven we allemaal niet meer zelf te regelen? Hoe kunnen we alles zo automatisch mogelijk laten gaan? Eigenlijk dus heel veel dure en luxe dingen.

Tijdens het project staan we ook stil bij SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich inzet voor kinderen die het niet zo gemakkelijk hebben en die vaak niet eens naar school kunnen. Er moet gewerkt worden om eten te kunnen kopen en er is geen geld om kinderen naar school te sturen.

Daarom hebben wij dinsdag allemaal een eierdoos geverfd. Dit wordt een klein spaarpotje waar familie en vrienden wat geld in kunnen doen voor dit mooie doel. Uiteindelijk maken we met de eierdozen een mooie wand en wordt het opgebrachte geld overgemaakt naar SOS Kinderdorpen.

Woensdag 10 maart gaan wij met de fiets naar Jeugdland om hutten te bouwen.

Brrrr het was koud, koud en nog eens koud. Maar zo koud als het was, zo leuk was het minstens ook. Wij hebben hutten gebouwd en 1 groepje mocht een vlot maken. Iedereen heeft echt genoten en tja,... wat je ook nog maar dan gewoon heel veel ruimte, de buitenlucht en genoeg materialen om te bouwen!

 hut001.jpghut002.jpghut003.jpg

 

 

Maandag 22 maart krijgen wij nog een workshop aangeboden.  

Foto's van het project volgen.

Winterfeest/ Juffendagtaart.jpg

Op woensdag 17 februari was het een heel bijzondere dag. Vandaag vierden alle juffen en meesters hun verjaardag.

Het werd 1 grote feestelijke dag. De kinderen hadden vooraf een activiteit gekozen die door 1 van de juffen werd georganiseerd. Zo was er de keus uit: bruggen bouwen, armbandjes maken, spandoeken verven en verschillende spellen doen. Dit was enorm gezellig en erg leuk.

Na een lekkere traktatie even een luchtje scheppen buiten en toen was het tijd voor Winterfeest, want er was ook open podium. Het was wel een beetje warm, maar ook heel gezellig.

Na een drukke ochtend heerlijk de middag vrij!

Het was een heel leuk en gezellig feestje en hopelijk heeft iedereen er net zo van kunnen genieten als de juf zelf!

openp006.jpgopenp007.jpgopenp008.jpg

 

Winter

Dat het winter is in Nederland dat merken we allemaal wel. In de pauze is het vaak een sneeuwballengevecht. Soms is het op school komen ook al lastig, want fietsen wordt meer glijden en lopen meer schaatsen.

Dus we maakten in de klas ook echte ski-ers! Het was een heel leuk projectje en de resultaten zijn zeer bijzonder!

skier5.jpgskier4.jpgskier3.jpgskier2.jpgskier1.jpg

 

 

Voorleesochtend

Op de voorleesochtend was onze klas zeer futuristisch bezig. De vader van Marjolein kwam namelijk met een e-book op school. Hij heeft alles uitgelegd over het e-book, de voordelen en de nadelen.

De kinderen vonden het allemaal reuze interessant en hebben er veel van opgestoken!

 

Afscheid Ruth

Vrijdag voor de kerstvakantie hebben wij afscheid genomen van Ruth. Na de vakantie gaat zij alvast naar groep 8. Natuurlijk wensen wij haar heel erg veel plezier bij juf Carolina en alle kinderen uit groep 8.

Wij hebben aan het einde van de ochtend op passende wijze afscheid genomen. Ruth heeft ervan genoten en wij kunnen terugkijken op een heel leuk en gezellig samenzijn.

 ruth1.jpgruth2.jpgruth3.jpgruth4.jpgruth5.jpgruth6.jpgruth7.jpg

 

Sinterklaas!

Op vrijdag 4 december hebben we met de klas het feest van Sinterklaas gevierd. Wij zijn begonnen met het binnenhalen van de Sint in de gymzaal. Toen Sinterklaas goed en wel op zijn stoel zat, hebben wij de gymzaal verlaten. 

Eenmaal boven in terug in de klas las juf Caroline een grappig verhaal voor. Daarna begon het spannendste deel van de dag: de surprises. 1 voor 1 lazen de kinderen hun gekregen gedicht voor. Dit ging ontzettend goed en gezellig, met een haardvuurtje op de achtergrond. Tussendoor kregen we chocolademelk of limonade en hebben we lekker buiten gespeeld. Rond half 12 had iedereen de goede surprise voor zijn neus liggen en was het open maken geblazen.

Na een leuk snippergevecht, een  bliksembezoek van de sint en het bekijken van elkaars kado's hebben we heerlijk geluncht. Meester Martijn zijn we niet vergeten deze dag en hebben we dus ook nog bezocht.

Het was een super gezellige dag! En nu? Op naar kerst.

sint2.jpgsint4.jpgsint6.jpgsint1.jpgsint3.jpg

 

Open podium 4 november

Op 4 november was er weer een open podium. Het thema was vrede:samen de wereld rond.

De hele klas deed het liedje "dansen" van kinderen voor kinderen. Daarnaast waren er nog een aantal meiden die een eigen liedje deden.

Het was een hele gezellige woensdagochtend met hele mooi optredens.

 openp001.jpgopenp002.jpgopenp003.jpgopenp004.jpgopenp005.jpg

 

ilse 1.jpg

 

 

FEEST : JUF ILSE TROUWT

Op 16 oktober 2009 kwamen met een prachtige open wagen juf Ilse en Rob aangereden. Samen met de ouders van de groep begon in een bescheiden zonnetje een prachtige dag. In een schitterend pak begeleidde Rob zijn bruid tussen een haag van 350 leerlingen. Haar schitterende jurk deed iedereen versteld staan en hier en daar zag je wat traantjes in de ogen. Alle kinderen zongen een prachtig lied. Eenmaal door de haag van kinderen gelopen, mocht het bruidspaar onder de rijk versierde bogen doorlopen. In de prachtige zaal begon een morgen vol met feestelijke momenten. Juf Ilse  en Rob zaten op een heus "kerkbankje" en werden toegezongen met een lied gemaakt op de muziek van een onbewoond eiland. Remco, een leerling uit groep 7B bood het schoolcadeau aan en juf Fried sprak het bruidspaar toe. Daarna was er een ABC en een raadspel. Juf Ulse wist met groot gemak alle kinderen te herkennen, die Rob beschreef. Na het aanbieden van een fotoboek en allerlei cadeaus (en waterflesjes) zat het feest er al weer bijna op. Het moment van uitzwaaien was meteen het eind van een schitterend feest dat door enthousiaste ouders was georganiseerd.

ilse 2.jpg

kinderen 1.jpgkinderen2.jpgzingen 1.jpg

aanbieden.jpgfotoboek.jpguitzwaaien.jpg

Komt allen!!! 

Op donderdag 15 oktober is de afsluiting van de kinderboekenweek. Groep6/7a heeft veel knutsels gemaakt in het thema, gewerkt in het thema eten en drinken (soepspreekwoorden), maar we hebben ook een hele leuke verrassing gemaakt. En tja een echte verrassing blijft natuurlijk een verrassing, dus kom kijken!

donderdag 8 oktober

Vandaag een spannende dag, want we krijgen bezoek. En niet zomaar van iemand. Nee,... van Selma Noort. Selma is kinderboekenschrijfster en iedereen in de klas kent haar, want vorig jaar heeft de juf Het geheim van de snoepfabriek voorgelezen. Dit is een van de 100 boeken die zij heeft geschreven.

Selma vertelde kort wat over haarzelf. Daarna beantwoordde zij heel erg veel vragen, zoals:

Waar haalt u de inspiratie van? of Wat te doen met 1 miljoen, maar ook over de boeken: Wat is uw lievelingshoofdpersoon, welk boek vond u het mooist geschreven.

Het was een enorm gezellig en leerzaam uurtje.

kkb1.jpgkkb2.jpgkkb3.jpgkkb4.jpgkkb5.jpgkkb6.jpg

 

 

Afgelopen week hadden wij vredesweek. Wij hebben er in de klas veel over gepraat. Wat is vrede? Wanneer is er vrede en welke teksten passen nu bij vrede. De duif als symbool van vrede.... En tot slot kwam het bij begrijpend lezen ook terug. Het was dus een hele leerzame week!

 

vredesweek.jpg

In de week van 14 september is het voeten en fietsenweek. We proberen natuurlijk altijd zo vaak mogelijk op de fiets of lopend te komen, maar deze week in het bijzonder. Op donderdag gaan we proberen om de hele school lopend of fietsend op school te krijgen.

In de klas gingen we aan de slag met het maken van een zebrapad. Zie hier het resultaat.

zebrapad1.jpgzebrapad2.jpg

 

Sinds 3 september is juf Caroline bij ons in de klas. Juf Caroline zit nog op de Pabo en komt daarom bij ons stage lopen. In principe zal zij op maandag aanwezig zijn. Wij wensen haar een leerzame periode toe!

Vorige week deed juf Caroline een dramales met de klas.

drama003.jpgdrama002.jpg

 

Na 6 heerlijke weken vakantie, is groep 6/7a weer met frisse moed begonnen. De eerste dag kwamen de mooiste vakantieverhalen al vlug boven tafel. We hebben alles uitgebreid besproken, maar daarna stond het werk alweer op ons te wachten.

Na 1,5 week zit het ritme er al weer aardig in en liggen we goed op schema. Iedereen in de klas heeft inmiddels kennis gemaakt met onze nieuwste aanwinst: Mr. Goat. Het is een groot plezier dat hij bij ons in de klas wil zijn en hij is ook nog eens reuze behulpzaam, met name als groep 7 met Engels bezig gaat.

Ik ben blij dat de hele klas weer positief aan het jaar is begonnen. We gaan er een heel bijzonder jaar van maken, zodat we aan het einde terug kunnen kijken op een jaar met vele hoogtepunten!