WELKOM BIJ GROEP 1/2 B 

Donderdag 21 april 2011

De paasviering hebben we dit jaar in de klas gehouden. We starten de ochtend met een gezellig ontbijt. Juf Els heeft de tafels woensdag al heel gezellig neergezet en we kunnen donderdagochtend zo aanschuiven. We krijgen hulp van drie moeders, dat was heel fijn. De kinderen hebben lekker zelf de broodjes gesmeerd en gesmuld van de verse eieren. Het ei-geel blijft toch minder populair bij veel kinderen! Na het gezellige ontbijt konden we eerst even lekker naar buiten. Het was tenslotte prachtig weer. Daarna hebben we de paasviering gehouden met natuurlijk het paasverhaal en een aantal liedjes die de kinderen in de afgelopen weken hebben ingestudeerd. De middag mochten de kinderen vrij kiezen en is er gezellig gespeeld. 

 pasen1.jpgpasen2.jpg

pasen3.jpg

pasen4.jpg

 pasen5.jpgpasen6.jpg

pasen7.jpg
pasen8.jpg
pasen10.jpg
pasen11.jpg
pasen12.jpg

pasen13.jpg

 pasen14.jpg

 pasen16.jpg

pasen17.jpg

 pasen18.jpg

pasen19.jpg

pasen20.jpg

 

 

Dinsdag 29 maart 2011

De Rode Draad loopt weer door de gangen van de Brandaris! Het lees-bevorderingsproject dat wordt verzorgd door de bibliotheek, brengt ons de verhalen van Kleine Ezel.

Op dinsdag 29 maart mogen we op bezoek in de bibliotheek. In vijf groepen verdeeld gaan we luisteren, kijken en spelletjes doen tussen de boeken. De mevrouw van de bibliotheek leest ons voor uit; de Gruffalo; spannend! Het boek krijgen we cadeau voor in de klas en ligt nu in de leeshoek.

biebbezoek1.jpg

biebbezoek4.jpgbiebbezoek2.jpgbiebbezoek9.jpg

biebbezoek8.jpg

biebbezoek7.jpg

biebbezoek6.jpg

biebbezoek5.jpg

Woensdag 9 maart 2011

Het feest op de juffendag is nog maar net gevierd, en er is alweer feest; het circus komt naar de Brandaris! Voor het hoogeeerd publiek treden wij op!

's Morgens als we de klas in komen trekken we snel onze artiesten kleding aan. Precies op tijd gaan we naar de schoolzaal waar wij gaan optreden. We wachten totdat iedereen er is:

circus clown wacht.jpg circus leeuw.jpg

En dan gaat het beginnen! De directeur staat klaar, we lopen langs de kassajuffrouw en we zoeken onze plek aan de rand van de piste!

circus staat klaar.jpg

circus leeuwen optreden.jpg 

Kijk eens naar de acrobaten (3x), heel hoog in het luchtruim!

Er is een echte koorddanseres, een sterke man, een jongleur én er zijn acrobaten!

circus koorddanseres.jpg circus sterke man.jpg

Paardjes rennen door de piste (3x), heel hard in de rondte!

Witte circuspaarden met mooie pluimen laten hun kunsten zien!

circus paarden.jpg

Alle clowns doen gekke kunstjes (3x), ja dat wordt weer lachen!

Onze clowns zijn natuurtalenten!

circus clowns treden op.jpg

Zeven leeuwen staan te grommen (3x), dat is best gevaarlijk!

Gelukkig heeft onze dompteur de situatie in de hand!

circus leeuwen dompteur.jpg 

Directeur, leeuwen, olifanten, paarden, acrobaten, clowns en al het 'personeel', wat hebben we genoten!

Woensdag 9 februari 2011

Ja, ja, behalve dat we de verjaardagen van de kinderen vieren op school, was het nu de verjaardag van de juffen. Het was JUFFENDAG!!!!!

De kinderen mochten verkleed naar school komen. In de klas waren er dan ook, prinsessen, piraten, cowboys, Mega Mindy en Mega Toby. Iedereen zag er prachtig uit. We begonnen die dag met spelletjes in de klas. Niet de gewone spelletjes die we altijd doen, maar verjaardagsspelletjes zoals een dozenrace, sjoelen, blik gooien, blaasvoetbal en snoep happen mocht niet ontbreken. Daarna kregen we in de kring wat drinken en een cakeje. De kinderen hadden zelfs gezorgd voor cadeautjes voor de juffen. Jeetje zeg, wat waren dat er veel. Een kleine sjoelbak, een voorleesboek met cd, verkleedkleding voor in de huishoek, een tennisracket voor buiten en nog veel meer. De juffen kregen ook nog een mooi receptenboek met een recept van ieder kind. Heel erg leuk en ook lekker hebben we al gezien. Voordat we naar buiten gingen, hebben we nog een chipsketting geregen. Het was een bijzonder geslaagde dag, zowel voor de juffen als voor de kinderen.

Ouders en kinderen heel erg bedankt voor de mooie cadeautjes!!!!!! Ze zijn super!!!!

 verjaardag 1.jpgverjaardag 2.jpg

 

verjaardag 3.jpg

verjaardag 4.jpg 

 verjaardag 5.jpg

verjaardag 6.jpg 

 


 

Vrijdag 3 december 2010

Sinterklaas brengt ook een bezoekje aan de Brandaris. Hij kwam ons verwelkomen in de binnentuin met een Pietenband. In de grote gymzaal zingen wij Sinterklaas toe en daarna gaan we naar binnen. In de klas wachten wij in spanning af tot hij een bezoekje in de klas brengt. En ja hoor, na hard zingen kwam hij ook in de klas. Samen met twee pieten en ook een zak met cadeautjes. Iedereen mocht even bij Sinterklaas komen en samen zongen wij het liedje: zwarte piet ging uit fietsen en vertelden wij een versje over een piet in bed. Het was een leuke ochtend en wij vonden het erg jammer dat Sinterklaas weer wegging.

Sint 1.jpgSint 2.jpg

sint 3.jpg

 


 

Donderdag 14 oktober 2010

hhof 4.jpg

Vandaag zijn we met de klas naar de Heimanshof geweest. Een hele grote tuin met wel 100.000 paadjes. We hebben daar in kleine groepjes het Kabouterpad gelopen. Op zoek naar de kabouters en soms was dat best wel lastig. Want één kaboutertje had zich heel erg goed verstopt en steeds op een andere plek. Er waren 11 kabouters en bij iedere kabouter konden we wat anders doen. Liedjes zingen, takjes zoeken voor een huisje en ook appeltjes eten. Wij vonden het erg leuk. Alle papa's en mama's die met ons mee zijn gegaan, heel erg bedankt!

hhof 1.jpghhof 2.jpg

 

hhof 3.jpg 

hhof 5.jpghhof 6.jpg

 


Donderdag 7 oktober 2010

Vandaag zijn we met alle kleutergroepen tegelijk naar een dansvoorstelling geweest. We moesten hiervoor naar Pier-K in Nieuw-Vennep. Gelukkig hoefden we niet lopend maar zijn er vaders en moeders die ons met de auto gebracht hebben.

Er werd niet gesproken door de dansers tijdens de voorstelling. We hebben dan ook heel goed gekeken en geluisterd naar de muziek. Ja, waar ging het dan over? U kunt dit het beste aan de kinderen zelf vragen. Zij vonden de voorstelling grappig, super leuk en sommige stukjes waren een beetje spannend.


 

 

Fijn dat u een kijkje neemt op de website van groep 1/2 B. Het schooljaar is alweer een tijdje begonnen en we hebben al heel wat gedaan met elkaar.

Natuurlijk zijn we eerst begonnen met elkaar leren kennen. Alle namen leren is soms best lastig. Zeker omdat we al 26 kinderen in de klas hebben. We hebben de week van de vooruitgang (verkeer) gehad. We hebben die week geprobeerd om zoveel mogelijk groene voetstappen te verzamelen. Dus die week zoveel mogelijk naar school lopend of op de fiets. Dat is bij ons goed gelukt want we hadden er meer dan 100!!!! Ook hebben we de Vredesweek gehad.

Volgende week staat de kinderboekenweek voor de deur met als thema: De Grote Tekententoonstelling. De juffen hebben al leuke dingen bedacht om te doen. Wat?? Dat blijft nog even een verrassing. Het resultaat kunt u komen bekijken tijdens ons kijkavond op donderdag 14 oktober van 18.30 tot 19.30 uur.

Dat is nog niet alles. Volgende week gaan we ook naar Pier-K voor een dansvoorstelling en die week daarna gaan we naar de Heimanshof voor een herfstpuzzeltocht.

Binnenkort volgen er foto's op de website.