Welkom in groep 1/2c!

Op deze pagina houden we u regelmatig op de hoogte van de gebeurtenissen in de klas!

Paasontbijt

Donderdag 21 april hadden alle groepen een paasontbijt in de klas. Dus ook groep 1/2C. Wat was de klas mooi versierd met paastakken, eitjes, kippen, bloemen en meer. Ook stond er een mooi gedekte ontbijttafel klaar met daarop onze zelfgemaakte paasmandjes. Na het dankgebed hebben we samen heerlijk genoten van al het lekkers dat op tafel stond. Broodjes, drinken en natuurlijk matzes en eieren. Hoe gezellig het was kunt u op de foto's zien! Hulpmoeders heel erg bedankt voor jullie inzet.

paasontbijt.jpg gezellig.jpg

paaslol.jpg plezier.jpg

pret.jpg

pasen.jpg

saamhorig.jpg

Stiekem

Stiekem kan ik het niet laten om wat foto's van het Open Podium op de site te zetten! Heel erg bedankt voor het mailen Frances, zo kon ik toch nog even zien, ook al was ik er niet live bij, dat de kinderen echte toppers zijn en dat het optreden een succes was! 

 
 open podium1.jpg openpodium3.jpg
 openpodium4.jpg openpodium5.jpg

Verlof

 Op dinsdag 8 maart was de laatste werkdag van juf Marie Louise. Het was een rare dag, ik kan het niet bevatten dat ik de komende weken niet meer in Hoofddorp op de Brandaris te vinden ben en niet meer elke dag in groep 1/2C voor de klas sta! Ik ga de kinderen, ouders en collega's erg missen maar als het kindje er is kom ik natuurlijk snel naar jullie toe zodat jullie haar kunnen bewonderen!

Bedankt voor alle lieve woorden en de prachtige kadootjes! Ik ga aan jullie denken!

Verrassing!

Op vrijdag 4 maart stonden Ilse en Frances (de klassenmoeders!) zomaar opeens bij ons in de klas! Wat er aan de hand was dat wilden ze nog niet verklappen maar ze vertelden erbij dat we snel alles moesten opruimen en dat we dan in de kring moesten gaan zitten. Toen alles was opgeruimd kregen de kinderen én de juf een glaasje limonade (roze!) en een roze koek... wat had dit te betekenen? De juf kreeg een prachtig ingepakt rechthoekig kado; wat bleek? Er was een map gemaakt en alle kinderen hadden een bladzijde gemaakt met daarop een foto van hen zelf en daarbij hoe ze dachten dat het kindje zou gaan heten, wanneer ze geboren gaat worden en hoe het eruit zou komen te zien...! Echt een super kado! Vooral de namen vindt de juf erg handig, ze is er nog steeds niet uit!

  Ilse vertelde dat de juf nog maar een paar daagjes juf zou zijn van groep 1/2C en dat ze dan met zwangerschapsverlof zou gaan... dus hadden ze NOG een verrassing voor mij! Er kwam een grote mand op tafel met daarin vlaggetjes, slingers, ballonnen, beschuitjes, muisjes, een schaal, een fotoboekje, een houten doosje voor het eerste haarlokje, knuffels, bijtringen, chocolaatjes ... gewoon teveel om op te noemen! Echt fantastisch! Juf werd er stil van en wil hierbij alle ouders, kinderen en zeker de klassenmoeders ONTZETTEND bedanken voor de geweldige verrassing en de super lieve en leuke kadootjes!

Mijn vriend Erwin en ik en natuurlijk het kindje zullen ontzettend van alle leuke spulletjes genieten!

 say cheese.jpg

 kraammand.jpg

Wow wat een feest!

Op woensdag 9 februari was het eindelijk weer zover; alle juffen van de Brandaris (en de meesters ook...!) waren jarig! Tijd voor een feestje dus! Alle kinderen mochten verkleed naar school komen en de juf moest soms wel 2x kijken voordat ze wist welk kindje er voor haar stond! Alle kinderen in de klas zagen er prachtig uit! Rond kwart voor negen kwamen de klassenmoeders binnen en vertelden dat ze een verrassing hadden voor de juf! Isa, Mees en Pepijn mochten de kadootjes geven. Het eerst kreeg ik een prachtige bos zelfgemaakte bloemen van alle kinderen, werkelijk schitterend! En blijkbaar hadden de ouders en kinderen stiekem geld ingezameld want daarna kreeg ik een geweldig voorleesboek en een "mens erger je niet" spel! Ook gingen de kinderen nog voor mij zingen, een echt feest dus!

Later op de ochtende aten we lekkere snoepjes, deden we spelletjes in groepjes en stoelendans, dronken we limonade en aten we een zakje chips en gingen we aan het eind nog even lekker buiten spelen. Het was een ontzettend fijne ochtend. De juf wil alle ouders en kinderen heel erg bedanken voor de mooie kado's en de prachtige bloemen! Ik heb me heel erg jarig gevoeld!

 
 juffendag 1.jpg juffendag 2.jpg
 juffendag 12.jpg juffendag 3.jpg
 juffendag 4.jpg juffendag 5.jpg
 juffendag 6.jpg juffendag 9.jpg
 juffendag 8.jpg juffendag 10.jpg
 juffendag 11.jpg juffendag 7.jpg

Schatkist thema "Post"

Toen wij half januari in de klas kwamen lag daar zomaar ineens PomPom in bed midden in de kring. Hij vertelde ons dat hij zich niet zo lekker voelde. Hij had het warm en dan weer koud en hij voelde zich blij maar ook verdrietig. Wij wisten niet goed wat er met hem aan de hand was. We dachten misschien wel griep en besloten goed voor hem te zorgen. Toen de juf een aantal dagen later een verhaal vertelde over Kikker is verliefd kwam ook in dat verhaal voor dat kikker het warm en koud had en blij maar ook verdrietig was... de vrienden van kikker wisten het zeker; kikker is verliefd! Toen begon bij de kinderen in de klas een lichtje te branden; onze PomPom is vast en zeker ook verliefd. Al wilde hij ons niet vertellen op wie! Een dag later kwam er post voor PomPom; een kaart met hartjes en daarin de tekst; ik vind jou heel lief, xxxx ...... Nog steeds zijn we er niet achter wie die kaart geschreven heeft maar we weten wel dat er mensen zijn die met Valentijn ook een kaartje naar elkaar sturen om hen te laten weten dat ze elkaar lief vinden. 

Om helemaal in het thema post te blijven bedachten we met elkaar wat er nodig kon zijn voor een postkantoortje en vanaf daar sturen wij elkaar nu elke dag brieven en kaartjes!

Ook mag natuurlijk de kast met Valentijnspullen niet ontbreken... wij zijn helemaal in de stemming en zullen ook iets moois maken voor iemand die wij heel erg lief vinden! Wij geven dit elkaar natuurlijk op 14 februari... de dag van de liefde!

 postkantoor 1.jpgpostkantoor 2.jpg 
 werken in een werkboekje over de post.jpg valentijn spullen.jpg

Kerstviering

Op donderdag 16 december vierden wij 's avonds kerstfeest in de klas. Alle kinderen kwamen in hun mooiste kleding naar school om de liedjes te zingen over het kerstfeest en naar het verhaal van Jozef en Maria en het kindje Jezus te luisteren. Daarna was er tijd voor allerlei lekkere hapjes die door de ouders waren verzorgd. We smulden van pannenkoeken, worstjes in bladerdeeg, gehaktballetjes, mini pizza's, tortellini, donuts, zelfs een ijsje... eigenlijk teveel om op te noemen. Na het eten gingen we naar buiten waar alle ouders op ons stonden te wachten en zongen we met de hele school het liedje "Samen warm gezellig". Het was een ontzettend knusse en gezellige avond.

Alle kinderen van groep 1/2c en juf Marie Louise wensen u hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig 2011!

kerst 1.jpg kerst 2.jpg 
 kerst 3.jpg kerst 4.jpg
 kerst 5.jpg kerst 6.jpg

 Daar wordt aan de deur geklopt...

 Op vrijdag 3 december mochten we eindelijk Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten op school. Buiten was het behoorlijk koud en er lag ook nog aan laagje sneeuw maar dat kon de pret niet drukken! Sint kwam met twee Pieten maar er was ook nog een Pietenband bij die de mooiste muziek speelde. In de gymzaal werd de Sint verwelkomd door juf Johanna en daarna bezocht hij iedere klas even. In onze klas mochten alle kinderen even naar voren komen en Sint wist over ieder kind wel iets te vertellen. Ook kregen we nog twee zakken vol met kadootjes van hem. Voor de meisjes een knuffel in de vorm van een tasje en de jongens kregen een afstandbestuurbare auto. Een geweldig kado waar alle kinderen erg blij mee waren. Het werd een heerlijke ochtend... de kinderen hebben genoten.

Sinterklaas, we hopen u volgend jaar weer te zien op de Brandaris! 

 er is een pietenband mee!.jpg in de gymzaal.jpg
 sint in de klas 1.jpg sint de klas 2.jpg
 sint in de klas 3.jpg sint de klas 4.jpg
 sint in de klas 5.jpg sint in de klas 6.jpg
 sint in de klas 7.jpg sint in de klas 8.jpg
 sint in de klas 9.jpg nog een laatste dansje.jpg

Sinterklaas kapoentje... gooi wat in mijn schoentje!

Op donderdag 25 november mochten wij in de klas onze schoen zetten.  's Middags voordat we naar huis gingen zongen we nog een paar liedjes voor Sinterklaas en zijn Pieten in de hoop er de volgende ochtend toch echt iets in de vinden. Toen we op vrijdagochtend op school kwamen was de deur op slot en was alles in de klas donker. Gelukkig brandde de openhaard nog wel en konden we zien dat er iets in onze schoen zat. Maar we zagen ook dat het een enorme rommel was in de klas. Toen de juf om 8.30 uur eindelijk de deur open deed pakte alle kinderen de kadootjes uit hun schoenen en ruimden vlug de klas op. Wat een stoute pieten! Maar met de kadootjes waren we wel heel blij; we kregen een potlood en een blocnote! Dank u wel Sinterklaas, we zijn er erg blij mee en hopen u volgende week op school te zien!

 een kado in onze schoen!.jpg

Mmmm pepernoten!

Op woensdag 24 november mochten we pepernootjes maken in de klas. In groepjes maakten we een pepernootzakje of rolden we pepernootjes. Twee keer kwamen 4 kinderen uit groep 8 ons helpen, wat wij erg gezellig en handig vonden. Helaas was de oven, waarin wij de pepernootjes wilden bakken, bezet en dus moesten we wachten tot de dag erna met proeven en smikkelen. Gelukkig was het wel een hele gezellige ochtend! Alle kinderen van groep 8; bedankt!!!!

 pepernoot zakjes kleuren 1.jpg pepernootjes rollen.jpg
 de groepjes zijn gewisseld.jpg pepernootjes rollen 2.jpg

Een spetterend optreden!

Op woensdag 17 november mochten alle kinderen van de Brandaris optreden op het Open Podium. Dit keer was het thema "Sprookjes". In de klas hadden we gesproken over welk liedje daar het beste bij past. Met elkaar kwamen we op het lied "Zeg Roodkapje waar ga je heen?" Na een eerlijke loting werd Isa onze grote boze wolf en werd Nora Roodkapje. We hadden een aantal keer geoefend voor de grote dag en tijdens het Open Podium spetterden wij! Alle kinderen zongen het lied, Roodkapje deed net alsof ze in het bos huppelde en de boze wolf bleef bijna tot het einde van het lied op de achtergrond. De juf is erg trots op alle kinderen en vond het een geweldig optreden!

open podium 1.jpg open podium2.jpg 

11 november is de dag...

Op donderdag 11 november was het eindelijk Sint Maarten. We wilden heel graag onze lampionnen laten zien aan onze papa's en mama's in de binnentuin maar jammer genoeg was het weer erg slecht. De juffen besloten toen om een rondje te maken in de gang en onze liedjes te zingen. Gelukkig was dit ook erg gezellig!

sint maarten 1.jpg  sint maarten 2.jpg
 sint maarten 3.jpg sint maarten 4.jpg

Uitstapje naar de Heimanshof

De avond en de nacht voordat we weggingen naar de Heimanshof had het nog flink geregend en de juf vreesde dat we niet konden gaan ... gelukkig brak op dinsdagochtend 19 oktober het zonnetje door en konden we een herfstpuzzeltocht maken! We luisterden naar de wind die liedjes zong voor de kabouters, we sprongen zover als we maar konden en keken toen in een kijkdoos, we aten een stukje appel, zochten takjes voor kabouters en de moeders lazen een verhaaltje over kabouters voor ... het was een heerlijke ochtend! We hebben er echt van genoten!

Alle moeders die met ons mee wilden; ontzettend bedankt!!!

Heimanshof1.jpg  heimanshof2.jpg
 heimanshof4.jpg heimanshof5.jpg

Dansles van een dansdocent van Pier-K

Op maandag 18 oktober kregen de kinderen van groep 1/2c dansles. Een aantal weken geleden hebben wij namelijk naar een voorstelling gekeken bij Pier-K en nu mochten de kinderen zelf dansen. Eerst moesten onze spieren warm gemaakt worden en toen konden we (soms door de hele zaal) dansen op muziek. Aan het eind mochten we met z'n tweetjes dansen. Dan deed de één het voor en mocht de ander het nadoen. Het was een hele leerzame les!

 

 kruipen op muziek.jpg rollen op de muziek.jpg
 elkaar nadoen.jpg allemaal in de kring.jpg

Even lezen in de lievelingsboekenhoek....

lezen.jpg

De voorleestent

Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft juf Liesbeth voor de kleuterklassen een "voorleestent" gebouwd. De kinderen mogen een kussen meenemen naar die tent zodat ze lekker kunnen zitten (of liggen) en dan leest de juf een boekje voor! Enne... dat is best gezellig!

allemaal in de voorleestent.jpg

  Uitstapje Pier-K

Met alle kleuterklassen gingen we donderdag 7 oktober naar de voorstelling "Bach" kijken in Nieuw Vennep in het gebouw van Pier-K. Tijdens de voorstelling hoorden we verschillende soorten muziek en dansten drie vrouwen en één man. Ook mochten een aantal kinderen op het podium komen om even mee te dansen en ook in de zaal mochten de kinderen meedoen met klappen en bewegingen maken. We vonden het uitstapje ontzettend leuk en erg bijzonder. We willen de mama's en papa bedanken voor het rijden van en naar Pier-K!

 Pier-K 1.jpgPier-K2.jpg 

Opening Kinderboekenweek

Op woensdag 6 oktober openden we met de hele school de Kinderboekenweek met als thema "De grote tekententoonstelling". Verschillende juffen gingen boeken voorlezen waarvan de kinderen de voorkant niet konden zien omdat die was ingepakt met papier. De kinderen mochten bedenken welk boek er werd voorgelezen en konden dit later in de klas vertellen. Juf Marie Louise las het eerste boek voor, het verhaal ging over POEP! Er had iemand op een klein beestje zijn hoofd gepoept! Natuurlijk wisten de kinderen van groep 1/2c dat dit om het boek " Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft" ging. Ook andere juffen van school lazen een stukje uit een boek voor. Even later kregen we van juf Fried nog een mooi boek voor bij ons in de klas. Het boek heet; "Agent en boef en de tekenstreken". We zullen veel plezier aan het boek beleven. De komende weken zullen we verschillende kunstwerkjes maken in de klas, die wij natuurlijk graag willen laten zien. Op donderdag 14 oktober van 18.30 uur tot 19.30 uur is er een inloopavond; komt u ook?

plaatje.jpg

Groene voetstappen

Maandag 13 september kwamen er een heleboel kinderen lopend, op de fiets of op de step naar school want wij konden "groene voetstappen" verdienen! Hoe meer kinderen niet met de auto gaan hoe beter! We leren deze week dus over verkeer en ook dat het beter is voor het milieu om met de fiets of lopend naar school te gaan. De juf had allerlei boeken opgezocht over verkeer en ook zijn er autootjes, poppetjes en een stoplichtje om om een mat mee te spelen. In de huishoek kunnen we ons verkleden als politie agent en andere mensen helpen "oversteken". Ook maken we een werkboekje over verkeer, deden we een bordspel en maken we een hele moeilijke puzzel! Wij hopen dat als de juf aan het einde van de week de "voetstappen" optelt dat wij de meeste hebben van de hele school!

 pepijn helpt amir met oversteken.jpg nick thomas cassandra en pline werken in hun verkeersboekje.jpg
 melda, nora, lisa en phoebe spelen het bordspel.jpg odin maakt een moeilijke puzzel.jpg

 verkeersspullen op de kast.jpg

Schatkist thema "Een nieuw schooljaar"

De afgelopen weken hebben wij gewerkt met onze methode Schatkist. Hierin stonden heel veel ideetjes voor een nieuw schooljaar. Wij zijn bijvoorbeeld met de hele klas door de school gelopen en de juf vertelde steeds bij welke klas we waren. Ook mochten we boven kijken bij de grote kinderen, het kamertje van juf Johanna en juf Fried en we zagen waar alle juffen 's morgens thee drinken. In de klas hebben we helpende handjes gemaakt, een verjaardagskalender, een spiegeltje en hebben we ons zelf voorgesteld aan de andere kinderen in de kring. Ook knutselen en schilderen wij aap van de Vreedzame School en borduren de kinderen van groep 2 tijger van de Vreedzame School. De juf had een schoolhoek gemaakt in de klas. In deze hoek mogen we elkaar iets leren wat we zelf al heel goed kunnen. Hieronder ziet u een foto!

jens en jennifer spelen in de schoolhoek.jpg 

De allereerste schooldag....

Op 23 augustus was het dan na 6 heerlijke weken echt weer tijd om naar school te gaan! Het was misschien nog wel een beetje vroeg toen we vanmorgen wakker werden maar daar was in de klas tijdens het kringgesprek niet meer zoveel van te merken. We vertelden allemaal iets over de vakantie, en iedereen was weer helemaal uitgerust. De rest van de ochtend hebben we gespeeld, spelletjes in de kring gedaan en naar verhalen geluisterd van de juf. Ook konden we 's middags na de overblijf nog even naar buiten. We vonden de eerste dag erg gezellig!