Welkom op de site van groep 4

Het even geduurd dan toch eindelijk een stukje van onze groep op de site. We hebben inmiddels 26 kinderen in de groep. Sami is sinds erbij gekomen. We willen hem van harte welkom heten en we hopen dat hij zich snel thuis zal voelen bij ons in de groep.

Op deze site kun je alles vinden over wat wij allemaal meemaken.

7 oktober Dansvoorstelling Bach 

Op 7 oktober zijn we naar de voorstelling geweest van PierK. De dansvoorstelling heette Bach. We werden door de ouders heen gebracht. Er waren 4 dansers, drie vrouwen en 1 man gaven een voorstelling. Ze dansten op klassieke muziek. Het leuke was dat er een aantal kinderen uit de zaal werden gehaald om mee te dansen. Dat was best spannend om zo op een podium te staan. Aan het einde van de voorstelling mochten werden we gevraagd om mee te dansen en mochten we een aantal bewegingen nadoen.

Helaas hebben we geen foto's.

Kinderboekenweek 6 t/m 14 oktober

Het thema van deze kinderboeken was "De grote tekententoonstelling". Op 6 oktober werd deze geopend in de aula. We waren daar met alle klassen. Verschillende juffen en meester Martijn hebben een stukje voorgelezen uit een boek. We moesten dan raden welk boek het was. Bij een aantal boeken was dit niet zo moeilijk, maar een paar wisten we niet helemaal zeker.....

We hebben in de klas verschillende opdrachten gedaan. Zo heeft juf een gedicht voorgelezen en daar moesten wij een tekening bij maken met wasco. Je moest het zo tekenen als iemand niet kon lezen dan moest je toch nog kunnen zien waar het verhaal over ging. We hebben ook een kaft van een boek getekend na het horen van een verhaal, een elfje gemaakt, een verhaaltje in de goede volgorde gezet en daar hebben we ook tekeningen bij gemaakt.

En op 14 oktober mochten we samen met de ouders komen kijken in de klas en natuurlijk ook in andere klassen.

 

Kbw 4a 2010 1.jpg

KBW 4a 2010 2.jpg

KBW 2010 4a 3.jpg

 

Sint Maarten 11 november

Helaas was het slecht weer en het waaide heel hard. Hierdoor konden we geen rondje lopen in de binnentuin. We hebben toen samen met groep 4b een rondje in de school gelopen. We mochten bij groep 8 op visite komen, dat was best wel spannend. We hadden het in de klas helemaal donker gemaakt zodat we de lampionnen goed konden zien! 

Sint Maarten 4a 1.jpg

Sint Maarten 4a 2.jpg

Heimanshof

Heimanshof 4a 1.jpg

Heimanshof 4a 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 Heimanshof 4a 3.jpg

Heimanshof 4a 4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Open podium 17 november

Het thema van het open podium was sprookjes. We hebben met de hele groep opgetreden. We hadden twee liedje geleerd, namelijk een liedje over de boze wolf en de 3 biggetjes en een liedje van Roodkapje. We hadden heel erg goed geoefend en het optreden ging ook goed. Het was best wel spannend om zo op een podium te staan. 

  

Open podium 4a 1.jpg

 

Open podium 4a 2.jpg
Open podium 3.jpg
Open podium 4a 4.jpg

Poppentheater 22 november

Op maandag 22 november kwam er een poppentheater bij ons op school. De voorstelling ging over het sprookje van Repelsteeltje. We vonden de voorstelling erg leuk en er werden ook grapjes gemaakt waar we erg om moesten lachen.

Op de foto's kun je zien hoe de poppen eruit zagen.

Poppentheater 4a 3.jpg
Poppentheater 4a 1.jpg
Poppentheater 4a 2.jpg
Poppentheater 4a 4.jpg

 

Sinterklaas 3 december

Op vrijdag 3 december kwam Sinterklaas naar onze school. Stuntelpiet had ook de muziekband meegenomen. Gelukkig kon Sinterklaas komen, ondanks de sneeuw. We hebben in de klas allerlei spelletjes gedaan zoals sjoelen, pepernotenbingo en Zwarte Pieten stapelen. Het was erg gezellig, de ochtend was zo voorbij. We moesten wel even wachten voordat Sinterklaas kwam en we werden door het lange wachten toch wel een beetje ongeduldig. Maar aan het einde van de ochtend kwam Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten toch in de klas. De jongens hebben een auto gekregen en de meisjes een tas in de vorm van een knuffelhond.

Sinterklaas 4a 1.jpg

Sinterklaas 4a 2.jpg

Sinterklaas 4a 3.jpg

Sinterklaas 4a 4.jpg

Sinterklaas 4a 5.jpg

Sinterklaas 4a 6.jpg

Kerst

Op 17 december hebben we Kerst in de klas gevierd. Juf heeft eerst het Kerstverhaal vertelt. En daarna hebben we gezellig met elkaar gegeten. Het was erg gezellig. We willen alle ouders bedanken voor de hulp en het maken van het eten!

Kerst 4a 1.jpg

Kerst 4a 3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerst 4a 4.jpg

Kerst 4a 5.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Juffendag 9 februari 

Op 9 febuari hebben we juffendag gevierd. We hebben net gedaan of alle juffen jarig waren. We hebben met elkaar spelletjes gedaan uit minute to win it. Sommige spelletjes waren best lastig, het valt nog niet mee om appels op te stappelen. We hebben veel plezier met de spelletjes gehad. En daarna mochten we nog lekker cake versieren.

De juffen hebben hele mooie spelletjes gehad. We zijn er erg blij mee, de juffen willen de ouders nog bedanken voor alle mooie spelletjes!! We gaan daar snel mee spelen!!

4a juffendag 1.jpg

4a juffendag 2.jpg

4a juffendag 3.jpg

4a juffendag 5.jpg

4a juffendag 6.jpg

4a juffendag 7.jpg

Schoolvoetbal groep 3/4

Een aantal kinderen uit de groep hebben meegedaan met schoolvoetbal nl. Sjoerd, Finn, Rens, Thom, Natasja, Merlijn, Ward en Sami Het voetballen ging heel goed. De eerste twee wedstrijden werden met gemak gewonnen. Er werd volop gescoord! De 3e wedstrijd hebben ze helaas verloren....maar ze zijn wel 2e geworden. Wat natuurlijk heel erg goed is!

4a voetbal.jpg

Paasfeest 21 april

Op donderdag 21 april hebben we Paasfeest gevierd. Toen we op school kwamen was de klas mooi versierd en was de tafel mooi gedekt. We hadden nog niet gegeten, want we kregen een Paasontbijt op school. Er waren lekkere bolletje, krentebollen en er was voor iedereen een mooi versierd ei. En als verrassing waren er ook nog chocolade paaseitjes. We hebben lekker gesmuld. Het was erg fijn dat er moeders ons kwamen helpen. Nog hartelijke dank hiervoor!

Daarna heeft de juf het Paasverhaal verteld en hebben we met elkaar Paasliedjes gezongen. Daarna hebben we nog lekker gespeeld en geknutseld.

En daarna hadden we een paar dagen vrij en konden we allemaal van het mooie weer genieten.

 4a Pasen.jpg

4a Pasen 2.jpg

4a Pasen 3.jpg

Trouwen juf Ellen en Ruud

Na de vakantie vertelde juf dat ze op 3 juni stiekem getrouwd was met Ruud. Juf had lekker taart meegenomen en we hebben kinderchampagne gedronken. We hebben ook gekeken naar de foto's van het trouwen. En wij hebben later stiekem een cadeautje voor juf en Ruud gemaakt en mooie planten voor haar gekocht. Zo zagen juf en Ruud eruit op hun trouwdag.

4a trouwen 7.jpg

4a trouwen 8.jpg

En dit zijn wij tijdens het taart eten en champagne drinken.

4a trouwen 6.jpg

4a trouwen 1.jpg

4a trouwen 2.jpg

4a trouwen 3.jpg

4a trouwen 4.jpg

4a trouwen 5.jpg

 Lieve kinderen en ouders nog hartelijk bedankt voor de mooie planten, lieve kaarten, tekeningen en alle andere attenties. Heel erg bedankt ook namens Ruud.

 Zo aan het einde van het jaar laten we nog wat werkjes zien van de laatste tijd. We hebben een soort mozaïek schilderij gemaakt; kijk eens hoe netjes het is geworden:

 
Deze is van Yasmin                                          En deze is van Femke

 In de klas hangen nog meer kunstwerken. Natuurlijk gaan deze volgende week allemaal mee naar huis!
We maakten ook een 'schaduwschilderij'. Van zwart papier knipten we allerlei junglefiguren uit; van slingerapen tot olifanten. Deze plakten we op wit papier, wat een leuk gezicht. Gian tekende zelf de figuren, knipte deze heel precies uit en plakte ze nauwkeurig op zijn papier. Knap he?