Welkom op de site van groep 4b!

Sportdag

Op donderdag 19 mei was het tijd voor de jaarlijkse sportdag. 's Morgens was het nog even spannend of het door zou gaan omdat het regende, maar gelukkig werd het in de loop van de ochtend droog en hadden we 's middags zelfs een zonnetje. De kinderen hebben gerend, gesprongen, gegooid, gevallen, (soms) gehuild, gelachen en vooral heel erg genoten en het was een hele gezellige middag. Iedereen die mee heeft gedaan heeft een mooi diploma gekregen met zijn/haar scores erop. Op naar volgend jaar!

 

 

 

 

 

 

 Paasviering

Op donderdag 21 april vierden wij in de klas het Paasfeest. We begonnen met een gezellig en lekker ontbijtje. Iedereen had zijn eigen bordje mee (en wat een leuke borden waren dat!) en van school kregen we broodjes, beleg en natuurlijk een eitje. Na het ontbijt hebben we de paasviering in de klas gehouden en uit volle borst meegezongen met de liedjes van Trefwoord. De rest van de dag hebben we lekker geknutseld, gegymd en gespeeld. En nu een heerlijk paasweekend voor iedereen met prachtig weer, geniet ervan! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gezellig buiten spelen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Record touwtjespringen gehaald! 

Op woensdag 20 april deden we met alle kinderen uit groep 3 t/m 8 mee met een poging het record touwtjespringen te verbeteren. Om kwart voor negen verzamelden we in de binnentuin voor een warming-up met meester Martijn:

 

 

 En dan.... springen maar!

 

 

 Daarna waren de kinderen wel een beetje moe.... maar het record is gehaald! In de Haarlemmermeer hebben bijna 7200 kinderen tegelijk gesprongen! Goed gedaan!

 

 

In één keer heel veel plaatsen op de site.....dat gaat nu gebeuren. Omdat er na de herftsvakantie 2 nieuwe juffen voor de klas staan en zij in een hele drukke tijd in komen vallen is het er niet van gekomen om ook de site op orde te houden, maar daar komt nu verandering in.

Allereerst wensen wij alle kinderen van groep 4b en hun ouders/verzorgers een heel gezond en gelukkig nieuwjaar!!!

 

Heel veel plezier bij het lezen maar vooral kijken naar alle activiteiten!

                                                Open podium.

Wat hebben we allemaal gedaan in november en december? Allereerst hebben we open podium gedaan. Het thema was sprookjes. Juf wilde eens wat anders dan anders en heeft daarom een sprookje uit het oosten uitgezocht. 'De Kraanvogel' is een sprookje dat gaat over blij zijn met wat je hebt en daar ook voorzichtig mee omgaan. We hebben kraanvogels gevouwen en gedanst als een kraanvogel. Het zag er prachtig uit! 

plaatje.jpg oefenen.jpg open podium.jpg

kleuren.jpg vouwen.jpg kraanvogels.jpg  podium.jpg podium 1.jpg podium 4.jpg vooraf aan het openpodium.jpg vooraf 1.jpg vooraf 2.jpg De meiden hadden ook nog een mooie voorstelling gemaakt, helaas geen ruimte om het op het grote podium te tonen, maar gelukkig wel in de klas....

....en gewoon nog een paar foto's die van het open podium gemaakt zijn. Eigenlijk zijn er nog veel meer foto's, wil je die hebben, kom dan even langs bij juf Irna en dan regelen we wat...

publiek.jpg   3.jpg

                                              De Heimanshof

Na het open podium hebben we nog iets leuks gedaan. We zijn met de hele klas naar 'de Heimanshof' geweest. Daar hebben we gekeken, geproefd, geplant, gesproeid, gelopen en beleefd wat de herfst ons allemaal brengen kan. Zie zelf maar hoe het was, de foto's zeggen genoeg! En dankzij de hulp van ouders was dit weer allemaal mogelijk!  

4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg52.jpg53.jpg56.jpg59.jpg61.jpg60.jpg61.jpg63.jpg64.jpg65.jpg66.jpg67.jpg68.jpg69.jpg70.jpg71.jpg72.jpg73.jpg75.jpg78.jpg82.jpg80.jpgslak.jpg87.jpg88.jpg89.jpg91.jpg

Zoals je kunt zien hadden we prachtig weer! Er zijn nog veel meer foto's. Wil je ze hebben? Regel even iets met Juf Irna.

                                         Sinterklaasfeest 2010

Natuurlijk is Sinterklaas ook dit jaar weer bij ons in de klas geweest. We hebben de stoel prachtig versierd. Juf Sonja had een leuk spel bedacht met dobbelsteen gooien, als je dan aan de beurt was omdat je de juiste aantal ogen had gegooid, mocht je de stoel versieren. We hebben bingo gedaan, dat vonden we allemaal erg leuk en spannend! Zwarte Piet kwam even langs om te vertellen dat de Sint er bijna aan kwam. Op het moment dat Sinterklaas bij ons in de klas was hebben we gezongen voor hem, gerapt, een gedicht voorgedragen, en cadeautjes in ontvangst genomen. Dank u wel Sinterklaas! De meiden een leuke tas en de jongens een op afstandbestuurbare auto....het kon niet op, we zijn erg verwend!

sint 136.jpg137.jpg138.jpg139.jpg142.jpgjuffen.jpg147.jpg148.jpg149.jpg158.jpg160.jpg163.jpg166.jpg175.jpg178.jpg183.jpg184.jpg191.jpg192.jpg193.jpg195.jpg200.jpg202.jpg203.jpg206.jpg209.jpg210.jpg211.jpg212.jpg214.jpg217.jpg219.jpgzwarte pieten meiden.jpg

                                          Kerstfeest 2010

Ja ja, we hebben het erg druk gehad de afgelopen weken. En dit was nog niet alles! Ook hebben we met elkaar het kerstfeest gevierd. We hebben samen ontdekt dat we een herder voor een ander kunnen zijn en dat er voor ons ook een herder is die voor ons wil zorgen.

We hebben een Elandenbos gemaakt van handen en voeten. Een kerstwensbal waar je met één woord op mocht zeggen wat je een ander toewenst. Er is een prachtige boom op de deur gekomen van alle handen uit de klas. En het licht dat Jezus voor ons wil zijn hebben we geschilderd boven de stal. Al met al zijn we erg creatief bezig geweest en zijn er mooie creatisch ontstaan....Ook nu weer heel veel foto's, maar lang niet allemaal....

230.jpg231.jpg232.jpg233.jpg236.jpg238.jpg240.jpg241.jpg242.jpg243.jpg244.jpg247.jpg248.jpg249.jpgplaatje250.jpg251.jpg

Heel veel kinderen hebben heerlijke gerechten meegenomen naar school om die gezellig met elkaar op te eten. Ouders bedankt weer voor de goede zorgen. Het samen kerstfeest vieren en eten was zo gezellig, dat we op het eind nog moesten haasten om op tijd op het plein te staan om het lied voor de ouders te zingen.....maar we hebben het gered!

                                      Kinderboekenweek

Half oktober was het weer tijd voor de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar was "De grote tekententoonstelling". Het ging over beeldtaal en illustraties in kinderboeken. We hebben de week feestelijk geopend met de hele school in de schoolzaal. We zongen over een tovertekenboek en kregen ook een mooi boek met versjes cadeau. Helaas bleek die nog een beetje te moeilijk voor ons, dus heeft juf hem in de kast gezet voor later in het jaar.

In de klas is er een hoop werk verzet rond dit thema. De kinderen hebben een gedichtje gemaakt waarbij soms in plaats van een woordje een tekeningetje staat. Ook hebben ze een stripverhaal gemaakt, een brief aan een schrijver geschreven en een tekenopdracht gemaakt rond het prentenboek "De Stip". Op de kijkavond zag de klas er gezellig uit en kwamen er heel veel ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's om ons werk te bewonderen. Bedankt voor jullie komst!

 

 

Voorstelling Pier K

In oktober mochten we ook een bezoek brengen aan Pier K in Nieuw Vennep voor een dansvoorstelling. Er waren vier dansers die ons een mooie show lieten zien. Vooral het vogeltje dat je met je handen kan maken maakte veel indruk. In de laatste week voor de herfstvakantie kwam er een mevrouw van Pier K op school. Zij heeft de hele middag met de kinderen gedanst en bewogen door het speellokaal naar aanleiding van de voorstelling die we hadden gezien. We hebben geleerd in verschillende "lagen"  te dansen, naar een regisseur te kijken en luisteren en heel snel en juist heel erg langzaam te dansen. De les was erg leuk en leerzaam. Nogmaals dank voor alle ouders die ons naar Nieuw Vennep hebben gebracht en gehaald!