Welkom op de groepspagina van groep 5B

Wij zullen u op de hoogte houden van alle leuke dingen die wij dit jaar doen. Groetjes vanuit groep 5B.

17-04-2011 
schoolvoetbal

Er zijn een hoop kinderen in de klas die van voetbal houden en dat hebben ze op 6 april goed laten zien tijdens het schoolvoetbaltoernooi. De juf kon helaas niet komen om het sterteam aan te moedigen, maar er waren genoeg toejuichende ouders. De kinderen hebben een leuke sportieve middag gehad en goed gevoetbald!

voetbal 1.jpg 

voetbal 2.jpg

voetbal 3.jpg

voetbal 4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

voetbal 5.jpg 

28-03-2011

Het is alweer een tijd geleden sinds het laatste bericht van juf Carolina op de site. Het is ondertussen alweer bijna 2 maanden verder en Carolina geniet momenteel van haar dochtertje Lotte. Tijdens het zwangerschapsverlof van juf Carolina val ik, juf Kimberly, voor haar in.

 

Lotte 1.jpg

 

We hebben in de afgelopen 2 maanden veel leuke dingen gedaan, zoals een bezoek aan de bibliotheek, het open podium en leuke activiteiten in de klas.

Samen groep 5b

In de klas hebben we het gehad over samen spelen, samen leren, samen oplossen, samen doen in de klas en op het schoolplein. We hebben elkaar opstekers/complimenten gegeven en deze bij elkaar op het zon-blad geschreven. Hieronder zie je het resultaat.

 

Iedereen uit groep 5b straalt als de zon!

zon 1.jpg

 

 Groep 5b is sportief!

Elkaar een hand geven, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Op verjaardagen, aan het eind van de schooldag of na een sportwedstrijd. Je kunt op veel manieren een hand geven. Groep 5b heeft weet nu heel goed waar je op moet letten als je iemand een hand geeft:

De beste handdruk krijg je van groep 5b! En ze zijn ook nog eens heel creatief met handen:

 

handen 2.jpg

 

handen 3.jpghanden 4.jpg

 

 

handen 5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open podium

Op 9 maart was het zover, open podium met het thema Circus! Na een spannende kleine openpodium in de klas hebben we met zijn allen gestemd voor de act van Adara, Melanie en Manar gegaan. Wat kunnen zij mooie kunstjes doen! Hun team werd ook nog versterkt door Jillian, Lynley, Paria en Louise die een lied zongen over Circuskamp. De meiden waren best zenuwachtig, maar daar was op het podium niks meer van te zien! Hartstikke goed gedaan meiden!

 

open podium 1.jpg
open podium 2.jpg
open podium.jpg
open podium 4.jpg

 

Bezoek aan de bibliotheek

Op 15 maart zijn we met de hele klas naar de bibliotheek van Floriande geweest vanwege het project van ‘De rode draad’. We hebben geleerd hoe je in de bibliotheek boeken kan zoeken en hoe je kunt weten of je een boek echt leuk vindt om te lezen. Daarvoor heeft de bibliotheek een boekentest gemaakt die we ook op school kunnen gebruiken.

 bieb 1.jpg

 bieb 2.jpg

 bieb 3.jpg

bieb 4.jpg

bieb 5.jpg

26-01-2011

Vandaag was een speciale dag. De dag dat ik voorlopig voor het laatst op school was. Na een wat onverwachte wending is mijn zwangerschapsverlof begonnen. Wat zal ik de kinderen, mijn collega's, de school maar ook de ouders gaan missen. Natuurlijk komt er iets heel moois voor in de plaats. 
Nu ga ik lekker genieten van mijn verlof. Over een paar weekjes gaan Charles en ik genieten van ons mooie kindje.

Voor nu wil ik iedereen bedanken voor alle lieve kaartjes, tekeningen, lieve wensen en de mooie cadeautjes. Tot snel, Juf Carolina

17-12-2010

In de grote pauze gingen we buitenspelen. En toen hebben we van sneeuw een mooie iglo gemaakt. We hebben het speciaal in de hoek bij het raam gemaakt, want daar zaten we uit de wind.

Gelukkig is hij heel gebleven en heeft niemand  hem kapot gemaakt. Juf Sengul heeft na de pauze van ons samen met de iglo de foto gemaakt.

sneeuw 1.jpg

17-09-2010 

We hebben al een hoop nieuwe dingen in groep 5B geleerd. Maar iets wat toch wel op de site mag is de rekenles van vandaag.
22 Rode hoofden, gebogen over hun tafel, inspannend aan het werk met een liniaal...
Vandaag hebben zij een tekening van een huis af moeten maken. Maar dit ging niet zomaar. Er waren natuurlijk wel eisen aan verbonden.

* links naast het huis een boom van 14 cm hoog
* links naast de boom een auto van 3 cm hoog
* onder het badkamerraam een deur van 2 cm breed en 3 cm hoog
* rechts naast de deur een raam van 5 cm breed en 3 cm hoog
* naast het badkamerraam twee ramen van 3 cm breed en 2 cm hoog
* op het huis een schoorsteen van 1 cm breed en 2 cm hoog
* het dakraam moet anderhalve cm hoog worden

U leest diverse begrippen die de kinderen toe moeten passen. Links, rechts, hoog, breed, anderhalve cm. Het was erg lastig, maar zie de foto's!!!

tek 2.jpg tek 1.jpg tek 4.jpg tek 3.jpg tek 5.jpg

25-08-2010
Wat was het maandag wennen! We moesten allemaal weer vroeg ons bed uit. Met nieuwe bekers, jassen, schoenen en tassen kwamen wij aan in groep 5B. Daar stond onze juf al te wachten. Wel spannend hoor!
We hebben ook twee nieuwe kinderen in de klas, Rinesh en Thijmen.
Inmiddels hebben wij al veel gedaan. Ook hebben wij al aardrijkskunde gehad. We weten nu wat een plattegrond is. Taal, rekenen en spelling is nog makkelijk. Het is nog allemaal herhaling. We hebben er heel veel zin in!!!

Groetjes van Louise, Yash, Melanie, Paria, Max, Rinesh, Elise, Manar, Youri, Chazz, Anthony, Thijmen, Noor, Lynley, Tristan, Job, Daniek, Robin, Hidde-Jan, Floris, Jillian en Adara.