Van harte welkom!

Van harte welkom aan alle ouders en kinderen in groep 6a! Natuurlijk niet alleen in de klas, maar ook hier op de groepssite.

Op deze site lees en zie je allerlei leuke dingen. De juf maakt in de klas regelmatig foto's van wat wij aan het doen zijn. Deze kun je hier terugkijken. Als we een uitstapje maken of we beleven op school iets bijzonders, dan kun je er hier over lezen.

Tot slot kun je hier altijd leuke tips vinden over wat je kunt op internet!

De favoriete websites van de juf zijn:

www.dadsproject.com/klokkijken (wel oefenen hoor, gewoon EN digitaal)

www.nieuwsbegripxl.nl

www.rekenweb.nl

www.nieuwsuitdenatuur.nl

www.6onthemove.nl

www.tros.nl/timboektoe

Juffendag 2011

 Op woensdag 9 februari was het 1 groot feest op school, want alle juffen hebben hun verjaardag gevierd. In groep 6a was het ook al vanaf voor half 9 groot feest.

We begonnen natuurlijk de dag met een mooi verjaardagslied en de juf kreeg een kado. Het Grote Topospel. Helaas nog niet leverbaar, maar hij komt vast snel! Daarna deden we Oud Hollandse spelletjes:

j1.jpg j2.jpg j3.jpg j4.jpg j5.jpg j6.jpg j8.jpg
  

Toen was het tijd om een traktatie te maken. Iedereen mocht zelf aan de slag om iets moois te maken van een stukje komkommer, ananas, druiven en worstjes. Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt en daarna heerlijk gesmuld! 

tr1.jpg

  tr2.jpg tr3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten de dag af met levend Wie is het! Al met al echt een geslaagde dag!

Smaakles

Op vrijdag 4 februari hebben we een smaakles gedaan. Proeven met je ogen dicht, ruiken aan aroma's, snuffelen aan specerijen en verse en gedroogde kruiden bij elkaar zoeken! Onze neuzen kriebelden er bijna van. Het was een ontzettend leuke en leerzame les. We hebben veel geleerd over wat er hoe ruikt en smaakt.

sl1.jpg

sl3.jpg

sl6.jpg

sl10.jpg

sl11.jpg

sl12.jpg

sl13.jpg

sl2.jpg

sl4.jpg

sl5.jpg

sl7.jpg

sl8.jpg

sl9.jpg

sl14.jpg

sl15.jpg

 

 

6 on the move

Op donderdag 27 januari hadden we weer eens een activiteit rondom 6 on the move! Deze keer was het een buitenspeelles. Gelukkig was het prachtig weer buiten en kwamen er 2 meesters om ons les te geven.

In 3 groepen zijn we aan de slag gegaan. We hebben gevoetbald, dat was natuurlijk wel bekend. Ook deden we rond de tafel. Voor sommige kinderen was dit nieuw, andere kinderen kenden dit spel al. Het leuke was wel dat iedereen rustig kon oefenen, omdat we maar met een kleine groep buiten waren. Het is een leuke activiteit die zeker in de pauzes toegepast kan worden. Tot slot hebben we allemaal geoefend met hoedje verwisselen. De meester legde uit dat dit ook heel makkelijk met krijt of jassen (als het weer warmer wordt) gespeeld kan worden. Iedereen genot volop, heeft lekker extra kunnen bewegen en heeft nieuwe ideetjes op kunnen doen voor de pauzes!

 bs2.jpg

bs3.jpg

bs4.jpg

bs5.jpg

bs6.jpg

bs7.jpg

bs8.jpg

 

Januari

Na een heerlijke vakantie zijn wij allemaal weer fris en fruitig aan de start gegaan in een nieuw jaar. Al snel bleek dat we genoten hebben van de welverdiende vakantie en dat we allemaal weer een beetje uitgerust zijn. Tijd dus om hard aan het werk te gaan.

Bij handvaardigheid zijn we met een nieuw project gestart "De ruimte". Elke 2 weken werkt een groepje van 9 kinderen aan een opdracht. Na 2 weken draaien we door. Zo maakt iedereen 3 werkstukken: hemellichamen, een raket en een ruimtetekening. We werken met verschillende materialen en technieken en daarnaast leren we ook nog iets over dit uitgebreide onderwerp.

Op vrijdagmiddag is het dus hard werken!

 raket1.jpg raket2.jpg raket3.jpg raket4.jpg raket5.jpg

 

Kerstviering 2010

 Op donderdagavond 16 december hadden we de kerstviering op school. Met allemaal lekkere hapjes kwamen de kinderen op school. Eerst deden we een heel mooie viering. Iedereen zat keurig op een leuk plekje in mooie kleren. Iedereen had er echt werk van gemaakt.

Nadat de viering afgelopen was, gingen we met elkaar heerlijk eten. Het werd een zeer uitgebreid en lekker buffet. Het was smullen geblazen, want er stond zoveel eten en allemaal met evenveel liefde bereid.

Nadat we met elkaar de maaltijd hadden afgesloten gingen we tot slot nog naar buiten om daar "Samenwarmgezellig" te zingen. Het ging ook nog sneeuwen dus het feest was compleet.

Nu geniet iedereen van een welverdiende vakantie. Rust allemaal lekker uit en ik hoop iedereen gezond en wel terug te zien in 2011

*De foto's zijn niet even scherp, maar met zo weinig licht, was het moeilijk scherpe afdrukken te krijgen

 kerst001.jpg kerst2.jpgkerst3.jpg

 

 

6 on the move

 Op woensdag 15 december mochten wij samen met groep 6b gaan schaatsen!!! Met de hulp van een aantal ouders, opa's en oma's konden we naar Nieuw Vennep om naar naar de tijdelijke schaatsbaan te gaan. Georganiseerd door 6 on the move werden we de hele ochtend flink bezig gehouden. Er werd veel gesport, gezweet en actief gedaan. Het werd een hele leuke en nuttige ochtend, want zoals de kinderen zelf al zeiden, we hebben niet alleen leren schaatsen, maar ook zijn we bezig geweest met elkaar en voor elkaar.

sch001.jpg sch002.jpg sch003.jpg sch004.jpg 

 

Sinterklaas

Wat een heerlijke tijd is er aangebroken. De Sinterklaastijd. Dit jaar gepaard met echt winterweer! In de klas is het ook lekker winters, soms is het zo koud dat de ramen dicht moeten blijven en het haardvuur erbij aan moet. Met elkaar hebben we het wel erg gezellig! We werken hard, maar we zingen ook lekker over Pi Pa Pepernoten, maken stoomboten en zwarte pieten. In de pauze houden we een sneeuwballengevecht.

Op vrijdag 26 november is het echter een rommeltje in de klas met allemaal stro en viezigheid, maar gelukkig: zwarte piet heeft voor iedereen een leuk kadootje achtergelaten, dus is het niet erg dat we even met elkaar moeten vegen!

Op donderdag 2 december begint het al wel flink te kriebelen. Op de gang staan de meest mooie en leuke surprises, allemaal in het thema sport! Nieuwsgierig lopen we er een extra keertje langs en kijken onze ogen uit! 's Middags verbouwen we de klas en stiekem worden we allemaal al een beetje nerveus.

Vrijdag 3 december: wat een leuke dag! We beginnen in de sneeuw en halen Sinterklaas en zijn pietenband binnen. Eigenlijk vindt iedereen het hartstikke leuk en geniet volop. Daarna gaan we naar de klas en lezen we om de beurt ons gedicht voor. Eindelijk... na de pauze is het tijd om de kadootjes uit te pakken. Een half uurtje later zit iedereen tevreden in de stoel en kijken we terug op een ontzettend geslaagd sinterklaasfeest!

sint1.jpg sint2.jpg Sint3.jpg sint4.jpg sint5.jpg 

 sint6.jpg sint7.jpg sint8.jpg sint9.jpg

 

Dietiste op bezoek

Op dinsdag 9 november kregen wij bezoek in de klas van een dietiste! Ze kwam ons veel vertellen en leren over gezonde voeding, de schijf van vijf, maar vooral over suikerklontjes.

Zo leerden we dat chips echt heeeeel ongezond zijn, een glaasje limonade op een dag er gewoon bij hoort en dat de roze Wicky beter is dan de blauwe, omdat in de roze zoetstof zit en in de blauwe echte suiker.

Het was ontzettend interessant en leerzaam. De kinderen hebben een interessante folder mee naar huis gekregen over gezonde tussendoortjes.

dietiste1.jpgdietiste2.jpgdietiste3.jpg

 

Afsluiting Kinderboekenweek

Donderdag 14 oktober mochten alle kinderen 's avonds op school komen. Alle papa's en mama's waren uitgenodigd om te komen kijken bij de Grote Tekententoonstelling! De hele week hebben we hard gewerkt aan het thema van de kinderboekenweek. Nu konden we late zien wat we gedaan hebben.

Vol trots lieten de kinderen hun prentenboeken zien die gemaakt waren. De juf had als uitgever ook een opdracht gegeven aan de kinderen. Dit ging over een hoedje. De mooie resultaten hingen aan de wand. Tot slot viel er in de gang heel wat te kijken bij de illustraties die gemaakt waren n.a.v. het boek "De Heksen".

Het werd een zeer geslaagde avond met heel veel ouders. Leuk dat jullie allemaal zijn geweest!

Groep 6 on the move

Het hele jaar is groep 6 bezig met het project "6 on the move". Dit is een project over bewegen en gezond eten. Soms doen we er grote activiteiten mee en soms wat kleinere.

Op woensdag 15 september was een heel grote activiteit, want het was de opening en de aftrap! Wij gingen naar de Fanny Blankers Koenhal. In 7 auto's (waarvoor nogmaals dank) reden we al voor half 9 weg!

Daar aangekomen waren we met 5 scholen en ongeveer 250 kinderen. Natuurlijk kun je dan niet de hele dag als 1 groep verder, maar een leuk begin was er zeker wel. Daarna mochten we touwtje springen. De meester was heel goed hierin en kon allerlei dingen voordoen. Hoewel touwtje springen voor jongens lastiger is dan meisjes (zei de meester), kon iedereen toch wel behoorlijk goed met het touw uit de voeten.

Na het touwtje springen ging de ene helft squashen en de andere helft tennissen. Dit was ontzettend leuk en ging heel goed. Iedereen was druk in de weer en de zweetdruppels vlogen in het rond.

Tot slot hebben we lekker gezonde spiezen gemaakt van tortilla en meloen! Voor thuis kregen we een shirt mee en op school hebben we nu 1 groot springtouw gekregen.

Het was een supergezellige dag waar we heel actief zijn bezig geweest. Het was een leuke aftrap. Laat de rest maar komen!

Foto's volgen nog....

601.jpg602.jpg603.jpg604.jpg605.jpg606.jpg607.jpg608.jpg609.jpg610.jpg