Welkom op de site van groep 8!

Op deze site foto's en verslagen van allerlei gebeurtenissen beleefd door groep 8. 

Voor ons ligt een heel nieuw schooljaar. Het laatste jaar voor alle 33 kinderen uit groep 8. Een jaar waarin de Eindtoets, het kamp en de musical altijd een speciaal plaatsje innemen. Het is nu, zo in het begin, nog wel even wennen. Twee bestaande groepen 7 zijn gestart als één groep 8 en elkaar leren kennen vraagt tijd.

We hebben onze tafels en stoelen in twee lokalen staan. Een tussenmuur is deels open en zorgt voor een zeer grote ruimte. In groep 8 hebben we naast het digibord ook nog het ouderwetse schoolbord. Naast onze eigen werkplekken is er ruimte voor extra werkplekken, die gebruikt kunnen worden wanneer daar behoefte aan is.

In groep 8 zitten: Bas, Remco, Marjolein, Edmaya, Gwenny, Miguel, Ellen, Jacco, Jari, Mike, Serginio, Lasse, Daniela, Barcin, Jade, Samuel, Christian, Patrick, Shanaia, Naomi, Megan, Niels, Kimberley, Cheryl, Melvin, Marc, Hessel, Stephan, Demyro, Anne, Sharona, Marit en Maxine.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is juf Jeannette er en op vrijdag juf Astrid.

Hieronder foto's die een eerste indruk geven over hoe onze klas eruit ziet en hoe we werken.

groep 8 1.jpggroep 8 2.jpg

groep 8 3.jpggroep 8 4.jpg

groep 8 5.jpggroep 8 6.jpg

groep 8 7.jpg

groep 8 8.jpg

Nieuw dit schooljaar is dat we eten op school. Er is nu een continurooster. Lunchboxen met allerlei heerlijkheden worden meegenomen naar school. Na het eten spelen we een half uur buiten en daarna is er nog les tot half drie. Hoe wij ons eten nuttigen is op de volgende foto's te zien.

overblijf gr 8 2.jpg

                           overblij gr 8 1.jpg

overblijf gr 8 3.jpg

                                         overblijf gr 8 4.jpg

Dat er smakelijk wordt gegeten is nu wel duidelijk!

 TREFBAL 13 oktober

trefbal 1.jpg

trefbal 2.jpg

Wat een zweet...

trefbal 3.jpg  In actie...

  teamwork!          trefbal 4.jpg

Kerstfeest in de klas

Iedereen kon meehelpen aan het ontstaan van een heerlijke kerstmaaltijd. Servetten, borden en bestek werden geregeld. Broodjes, specialiteiten uit allerlei landen werden thuis gemaakt en de klas binnen gebracht. Met elkaar hebben we genoten van al dat lekkers, zittend aan een gezellig gedekte tafel.

Voordat we gingen eten hebben we het geboortefeest van Christus gevierd. Met heel veel inzet is er gezongen en geluisterd naar het Kerstverhaal uit de bijbel.

Het was een fijn feest! Tot slot hebben alle kinderen uit groep 8 uit volle borst gezongen buiten op het plein. Ouders hebben kunnen genieten van het enthousiasme van al deze kinderen!

plaatje.jpg  kerst 2 groep 8.jpg kerst 3 groep 8.jpg kerst 4 groep 8.jpg

kerst 5 groep 8.jpg kerst 6 groep 8.jpg

kerst 7 groep 8.jpg kerst 8 groep 8.jpg

kerst 10 groep 8.jpg kerst 11 groep 8.jpg

kerst 12 groep 8.jpg kerst 13 groep 8.jpg

En wat zien we er allemaal mooi uit!

Cito...!!!

En dan is het zover, de citotoetsdagen gaan van start op dinsdag 1 februari. De 8stegroepers hebben er zin in en vol overgave wordt er hard gewerkt in de klas. Tussendoor wat ontspanning door wat te bewegen. Genoeg vrijwilligers in de groep die een bewegingsdansje willen voordansen en de hele groep doet graag mee.

cito 7.jpg

cito 1.jpg

cito 2.jpg

cito 3.jpg

cito 5.jpg                                        cito 6.jpg

En dan is er feest op vrijdagavond bij Marjolein thuis. Allemaal welkom! Na zo veel inspanning is zo'n klassenfeest van harte welkom. De foto's laten zien dat er gefeest is!

cito 16.jpg

cito 8.jpg Lekkere drankjes!

Aan het begin  is er bingo! cito 9.jpg

cito 10.jpg  BINGO!

               Let's dance...      cito 11.jpg

cito 12.jpg

 Naar wie wijst de fles..?cito 13.jpg

cito 14.jpg 

                                         cito 15.jpg

cito 17.jpg

Tja, aan alle leuke dingen komt een eind. Maandag is er over verteld in de klas en hebben we de foto's met elkaar kunnen bekijken op het digibord.                Maandag zijn we met elkaar gaan kijken naar de maanden die nog komen voor groep 8. Dat zijn er meer dan er geweest zijn en dat was even slikken voor de kinderen. Nog geen kamp en nog geen musical. Eerst nog gewoon aan het werk. Na de voorjaarsvakantie start elk kind met een werkstuk. Dat vergoedt wel iets, want dat vinden we in groep 8 leuk werk om te doen!

WANDELEN VOOR WATER...

Op woensdag 23 maart hebben we gelopen voor SIMAVI. Met rugtassen op de rug gevuld met minimaal 3 liter water hebben we een route gelopen rond het meer van Toolenburg en toen weer terug naar school. Donderdag hebben we in de klas het geld van vier groepen geteld. We hebben ongeveer 2150 euro bij elkaar verzameld en dat wordt dan weer verdubbeld door Aqua for all. Het totale bedrag komt dus op 4300 euro te liggen! Applaus voor de groepen 6 t/m 8 van de Brandaris. Wat zal SIMAVI daar veel mee kunnen doen. Hieronder wat leuke foto's van de wandeling. Volgende week komen we ook op een hele speciale manier in de krant: met onze rug naar de fotograaf toe! :)

wandelen voor water 1.jpg

wandelen voor water 2.jpg

wandelen voor water 3.jpg

 

EHBO-examen voor groep 8

Op woensdag 27 april heeft groep 8 examen gedaan voor EHBO. Allemaal zijn ze geslaagd. Hiep, hiep hoera!

We bedanken de juffen Brigitte en Mirjam die dertien weken lang hun lessen kwamen geven. We hebben veel van hen geleerd!

EHBO 1.jpg EHBO 2.jpg EHBO 3.jpg

EHBO 4.jpg  EHBO 5.jpg EHBO 6.jpg EHBO 7.jpg

plaatje.jpg


Andere pagina's van deze maker:

zaterdag 16-08-2008: