Groep 3B
Ik wil naar groep:


woensdag 25-05-2011

We hebben een heerlijke dag gehad in Oud Valkeveen. Op de foto's ziet u hoe mooi het weer was en hoeveel plezier we de hele dag hebben gehad!

schoolreis 1.jpg    schoolreis 2.jpg

schoolreis 3.jpg   schoolreis 4.jpg

 Hier weer een berichtje van groep 3B!

Buiten is het eindelijk lente, maar ook in onze klas kunt u zien dat het lente is. We hebben gepraat over bolletjes en foto's bekeken van de bollenvelden. En welke bloemen komen er nu allemaal uit een bol? De kinderen kunnen het u vertellen.

En wat hebben we genoten van het schoolvoetbal!  Het was heerlijk weer en wat speelden onze jongens goed! Fijn dat er zoveel supporters waren! Hieronder een paar actiefoto's.

voetbal 1.jpg

voetbal 2.jpg 

 

Op dinsdag hebben we altijd gym van juf van der Kwaak.  Van een poosje terug kunt u hieronder nog een paar foto's zien.

 

gym 1.jpg

gym 2.jpg

Ook hebben alle kinderen hun tweede rapport gehad. Daarin hebt u de vorderingen van uw kind kunnen lezen.Voor de juffen is het altijd fijn om alle ouders dan ook te spreken! En nu  gaan we alweer beginnen aan het laatste deel van het schooljaar. We oefenen verder  met lezen en rekenen. We besteden veel aandacht aan het memoriseren van de sommen tot 10. Ook gaan we nog leren hoe we sommen in een rekenschriftje moeten schrijven. En met lezen gaat begrijpend lezen een steeds grotere rol spelen. En natuurlijk gaan we nog een dag met elkaar op schoolreis! Kortom we gaan met veel plezier verder!

groetjes van groep 3B.

In kern 9 van ons leesboekje hebben we het verhaal van een jarige koning gehoord die iets bijzonders met z'n verjaardag wilde doen. Uiteindelijk bedacht hij dat het leuk zou zijn als zijn onderdanen voor hem gingen optreden. Dit gebeurde en de koning had een hele leuke dag. Ook wij als groepen 3 hebben voor elkaar opgetreden, uit iedere groep mochten drie groepjes kinderen iets laten zien. We hebben er van genoten met z'n allen!

dot.jpg

timur.jpg

dansen.jpg   

2011

Wat lijkt het Sinterklaasfeest al weer lang geleden. Iedereen heeft daarna nog genoten van de kerstvakantie en nu zijn we weer hard aan het werk in onze klas.

U zou soms als we 's middags op school  komen eens heel voorzichtig om een hoekje moeten gluren. Dan ziet u alle kinderen van groep 3B heel aandachtig in hun eigen boek lezen. We kunnen allemaal inmiddels al een echt boek lezen en we gebruiken altijd het eerste deel van de middag om daarin verder te lezen. Dit gaat al heel  erg goed!! We zijn ook regelmatig bezig met de kanjertraining.  Een van de dingen die we daarin leren is dat we elkaar kunnen vertrouwen. Dit hebben we geoefend door een brug van kinderen te maken en daar heel voorzichtig andere kinderen over heen te laten lopen. Dit was best spannend, maar ook heel erg leuk!

brug.jpg

brug 2.jpg

Het nieuwe thema van kunst en cultuur is dit blok: muziek. Wij kregen een heel leuk en swingend optreden in de aula. Op de foto's kunt u zien hoe we daarvan hebben genoten! Ook in de klas zijn we met dit thema bezig. We leren leuke liedjes en leren over instrumenten.

optreden muziek.jpg   muziek 2.jpg

 

Sinterklaas

Wat een feest als Sinterklaas weer in Nederland is. We kijken elke dag naar het Sinterklaasjournaal en mochten 25 november onze schoen zetten. Het was duidelijk dat de rommelpiet langs is geweest. Alle schoenen waren verstopt en het was een rommel in onze klas!

schoen1.jpg schoen2.jpg 

 

schoen3.jpg

 

Donderdag 2 december kwam Sinterklaas met zijn Pieten bij ons op school. Het werd een waar feest! In de sneeuw wachtten we Sinterklaas op, daarna gingen we naar de klas. Daar hebben we pepernotenbingo en andere spelletjes gedaan. We hebben zelfs nog gedanst!

sint1.jpg sint2.jpg

 Zwarte Piet kwam langs om ons op te halen om naar Sinterklaas te gaan in de aula.

 

sint3.jpg 

 

 sint4.jpg

sint5.jpg

 Twee kinderen uit onze klas mochten een vraag aan Sinterklaas stellen.

 

sint6.jpg sint7.jpg

 Tot slot kregen we allemaal een cadeau. We pakten het tegelijkertijd uit. En het was.... bingo!

Het was een superleuke dag!

 

Sint Maarten

Donderdag 11 november vierden we Sint Maarten. We hebben heel hard gewerkt aan onze mooie egel lampion. We gingen zingen bij groep 1/2 B en kregen van verschillende kleutergroepen bezoek in onze klas.

 

sintmaarten 1.jpg

 

sint maarten 3.jpg

 

 

 

 

 

Groep 3B

toets.jpgWe hebben alweer 3 schoolweken achter de rug! Wat ging het snel en wat hebben we al veel geleerd.

We hebben al 7 nieuwe woorden geleerd: ik, maan, roos, vis, sok, aan en pen. Maar eigenlijk hebben we al veel meer woorden geleerd, want in ons klikklakboekje kunnen we met de letters van de woorden weer nieuwe woorden maken. Van roos kunnen we rook maken of room. Deze woorden schrijven we in een schriftje.

Verder  hebben we  ook een rekenboek en een rekenschrift, we hebben zelfs al onze eerste toets gemaakt! Het stoplicht staat dan op rood en we zitten allemaal alleen. De juf vond dat we heel erg ons best deden! Zo leren we elke dag bijna nog nieuwe dingen. U hebt vast ook al ons nieuwe digitale bord gezien. We hebben een prachtig programma bij onze leesmetode die we nu al veel gebruiken. 

knutselen vis.jpgZoals u in de klas hebt kunnen zien hebben we over vissen geknutseld.

 plaatje.jpg

In het kader van kunst en cultuur gingen we woensdag
in de aula volksdansen.

Als u meer wilt weten hoe wij werken in groep 3 dan bent u van harte welkom op de informatieavond van 14 september om 20.00 uur

groetjes van groep 3B