Groep 4A
Ik wil naar groep:


dinsdag 12-04-2011

De lente is begonnen en dat is ook te merken in groep 4a; we hebben kikkerdril in de klas. Of eigenlijk is het op dit moment geen dril meer, maar zijn het dikkopjes. We zijn reuze blij met deze ‘klasdieren’ en er wordt dan ook goed voor gezorgd. Onze ´kikkerdrilman´ is Jim. Hij weet er werkelijk (bijna) alles van. Wist u bijvoorbeeld dat kikkerdril komkommer en spinazie lusten? Nou, Jim wel!

We hebben ook een typische lente bloem bestudeerd; de tulp. Met allerlei verschillende materialen hebben we deze bloem getekend. Een paar van de kunstwerken zijn te zien in onze klas.

Behalve het thema ´lente’, werken we ook over het thema ‘gedichten’. We hebben een grote kist vol gedichtenbundels in de klas waar de kinderen uit mogen lezen. Ook mogen ze een mooi gedicht in een speciale doos doen, die wordt dan in de klas voorgelezen.  De juf heeft ook haar lievelingsgedicht op het bord geschreven, maar de meeste kinderen vinden dat gedicht niet helemaal kloppen…

Wat vind u er van?:

Ik zit mij voor het vensterglas

Onnoemelijk te vervelen

Ik wou dat ik twee hondjes was

Dan kon ik samen spelen

 

Het is geschreven door Godfried Bomans

 

Verder zijn we met Taal hard bezig met zinnen leren schrijven. Die zinnen moeten natuurlijk beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt, uitroepteken of vraagteken. Met rekenen doen we erg ons best om de tafels grondig te kennen. De meeste kinderen beheersen nu de tafels van 1,2,3,5 en 10! De komende weken oefenen we ons suf met de tafel van 4. Vraagt u ons maar de sommetjes door elkaar, dan zult (hopelijk!) versteld staan!

Vrolijke lentegroeten van groep 4a!


Andere pagina's van deze maker:

maandag 31-01-2011: januari 2011
vrijdag 19-11-2010: Naar de Heimanshof
woensdag 01-09-2010: De start van het schooljaar