Groep 6A
Ik wil naar groep:


donderdag 20-01-2011
Boekenbeurt in groep 6
De komende weken gaan jullie op school en thuis werken aan een boekenbeurt. Dit betekent een verslag maken over het boek en er over vertellen in de klas. Hoe en wanneer we dit allemaal gaan doen, wordt stap voor stap uitgelegd in de klas en staat op dit formulier!

Je gaat een boek zoeken/kiezen. Kies een boek wat je leuk vindt en waar je meer over zou willen weten en waar je ook over kan vertellen. (een leesboek) Je gaat op school lezen en thuis. Dus je neemt elke dag je spullen mee naar school en weer mee naar huis.
Kom je ergens niet uit; vraag op tijd om hulp!

Wanneer Wat Juf/ meester
Week 1
10 januari - 14 januari Een boek kiezen.
Zoek een leesboek uit waar je meer over zou willen vertellen. Kies een boek wat bij je past. Laat dit boek eerst aan de juf/ meester zien, voordat je gaat beginnen met lezen.
Week 2 + 3 + 4
17 januari - 4 februari Boek lezen op school en thuis. Na elk hoofdstuk dat je leest, maak een korte samenvatting over dat hoofdstuk. Dit helpt je om een samenvatting aan het einde van het boek te maken.
Op zoek naar informatie over de auteur van het boek. De juf/ meester en je ouders lezen je werk regelmatig door. Zo weet je of je goed bezig bent en kunnen je natuurlijk altijd helpen.


Juf/ meester laat zien waar je deze informatie kan vinden en helpt je verder op weg.
Week 5 + 6
7 februari - 16 februari Van alle korte samenvattingen ga je nu één grote samenvatting maken. Je leest ze eerst door en daarna maak je er een kloppend verhaal van.
Van de informatie over de auteur maak je ook een verhaaltje, waar je ook iets over kan vertellen.
Het verslag mag getypt of netjes en leesbaar geschreven worden. Je levert je boekverslag, in het net, uiterlijk op WOENSDAG 16 februari in. De juf/ meester kan dan aftekenen op de lijst dat je het af hebt.


Week 6
17 februari

Je krijgt je boekverslag terug van de juf/ meester.
Week 6 + 7
18 februari - 2 maart Oefenen voor je boekpresentatie. Met een oefenbriefje en je eigen werk ga je een presentatie voorbereiden. Je mag hier als je dat kan ook een powerpointpresentatie bij maken. De juf/ meester maakt een indeling. Je weet voor de vakantie al wanneer je aan de beurt bent.
Vanaf 3 maart Boekpresentaties door alle kinderen. De juf/ meester maakt een indeling. Je weet voor de vakantie al wanneer je aan de beurt bent.
Zorg voor een insteekmapje. Hierin bewaar je netjes al je spullen. Waaronder ook dit formulier. Deze informatie staat ook op de website (klassenpagina groep 6a,6b,) en op de agenda van elke groep 6 staat ook wanneer je precies wat moet doen (zie schema hierboven)

Elke stap wordt uitgebreid uitgelegd. Je krijgt op school (bijna) elke dag de tijd om er aan te werken. Zorg dus dat je elke dag je spullen bij je hebt. Ben je al verder dan het schema dan wordt je uiteraard ook bij de volgende stappen geholpen zodat je door kan gaan.
Iets eerder af hebben is nooit erg!

Belangrijke tip voor thuis:
Elke dag 15- 20 minuten aan de slag is beter dan 1 keer per week een 1 ½ uur.
Het boek wat je gekozen hebt, hoef je niet apart te kopen. Misschien heb je thuis nog een leuk boek of je kan ook naar de bibliotheek in Floriande of de Centrale Bibliotheek in het centrum. Lid worden is gratis en op de site kan je thuis al kijken of het boek aanwezig is. Handig hoor! www.obhm.nl
Hoe kunt u als ouder helpen?
- Afspraken maken wanneer en hoe laat er aan het boekverslag wordt gewerkt.
- Zelf het boek ook lezen, helpt bij helpen van uw kind.
- Lees de samenvatting die na elk hoofdstuk gemaakt wordt even door en pas het indien nodig SAMEN aan.
- Wanneer een kind vastloopt eerst vragen of uw kind kan vertellen wat het gelezen heeft. Dit kan dan weer helpen bij het opschrijven.


Andere pagina's van deze maker:

donderdag 14-04-2011: Rekendag 2011
woensdag 09-02-2011: CD opnmame in De Meerse 9 februari 2011
donderdag 20-01-2011: Kennismaken met de tuinbouwprodukten.
woensdag 22-09-2010: Even de hele klas: Veilig naar school
dinsdag 21-09-2010: Groep 6A september
donderdag 13-12-2012: