Groep 6B
Ik wil naar groep:


zaterdag 16-07-2011

Groep 6b is klaar voor de vakantie!

Vrijdag 15 juli hebben we in de gymzaal figuren gemaakt zonder te praten. Aangezien praten een graag gehoorde bezigheid is van de klas, was deze opdracht extra moeilijk, maar ze hebben het héél goed gedaan. Zonder te kletsen kwamen de letters en cijfers tot stand. Wij zijn klaar voor de vakantie, maar ook klaar om naar groep 7 te gaan! Er verandert niet zoveel voor ons, de juf blijft hetzelfde, het lokaal blijft hetzelfde, maar de tafels en de leerstof worden gelukkig wel anders! Wij wensen jullie een hele fijne vakantie waar dat ook mag zijn! Wij gaan er ook van genieten en natuurlijk willen we elkaar weer gezellig zien op maandag 5 september!

vakantie groep 6.jpg 

 Er staat V A K A N T I E   6   7 en een :-)

Groetjes,

De kanjers van groep 6b en juf Stans


 Avond4daagse kampioenen

De foto zegt genoeg!!! Wat een kanjers in groep 6B!!!

avond4.jpg


Een mooie week!

 Woensdag 25 mei deden er 5 kinderen uit groep 6b mee aan het peanutbaltoernooi in bij de Pioniers! Willem, Melanie, Timo, Lisa en Stef zaten samen in een team met kinderen uit groep 5. Het was fantastisch om te zien hoe deze kinderen met elkaar konden samenspelen. Ze hadden lef, durfde risico’s te nemen, speelden samen, keken naar de tegenstander, hadden een tactiek, konden heel goed slaan kortom alles wat een kampioensteam nodig heeft!!! En dat zijn ze geworden. 3 fantastische wedstrijden gespeeld en alle 3 gewonnen! En wie wint, wordt kampioen! Jongens en meisjes heel goed gedaan! Applaus.  kampioen.jpg   

Donderdag 26 meiSchoolreisje! De voorspellingen qua weer waren wisselend. De voorspellingen voor de gezelligheid waren goed en stabiel! Wat een gezellige dag hebben we met elkaar gehad. De kinderen uit groep 6 mochten zelf hun plezier opzoeken in het park. Na een eerste verkenning door het park, gingen de kinderen allemaal in groepjes hun eigen weg. Er werd een hoop ontdekt en gemaakt. Er zaten kleine jagers tussen en echte keiwerkers, kortom groep 6 kan zich wel redden in de Prehistorie, Middeleeuwen of Romeinse tijd! Het was een gezellige dag met een paar spetters regen en veel spetters plezier!  

 


Groep 6b zit niet stil!

Alweer twee maanden in 2011 achter de rug! Daarin hebben we zeker niet stil gezeten. We werken hard en proberen ook nog “leuke” dingen te leren dan wel te doen. In de afgelopen twee maanden hebben de kinderen voor het eerst een boekverslag, zeg maar gerust werkstuk gemaakt. De kinderen hebben hier hard aan gewerkt en de verslagen zien er prachtig uit. Na de vakantie beginnen de boekenbeurten, extra spannend is dit, maar ook heel leuk! Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt en zijn we eind maart klaar met de boekenbeurten. Daarna zal het “gewone” werkstuk niet lang op zich wachten………maar dat is pas weer later aan de orde.

Het leuke was dat we naar Pier-K zijn geweest. Hier hebben we een heel speciaal nummer opgenomen. We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt, wij hebben namelijk een Zuid-Afrikaans versje omgetoverd tot rap. Het oefenen was veel en soms vermoeiend, maar het resultaat mag er wezen, nu zijn we natuurlijk benieuwd hoe het op de cd klinkt!

Over deze avonturen hebben de kinderen zelf ook hun ervaringen opgeschreven tijdens een taalles. Hier zal ik er een paar van plaatsen volgende week!

cd opnemen.jpg


                                   actie stressballetjesmaartje lilian en danique uit groep 6b kwamen op het idee om geld intezamelen voor het zendingspotje. Daarvoor hebben ze stressballetjes gemaakt en verkochten ze voor 0,20 cent. Het is een rage alle kinderen willen er een vooral 6b.