Groep 7A
Ik wil naar groep:


dinsdag 04-12-2012

sint2.jpg

Het was een top dag! De foto's spreken voor zich! :-)

sint1.jpg

 

sint3.jpg             sint4.jpg

sint5.jpg

sint6.jpg

sint7.jpg     sint8.jpg

sint9.jpg  sint10.jpg

sint11.jpg   sint12.jpg

Alle kinderen in de klas hebben hun best gedaan. We hebben een gezellige dag gehad met het uitpakken van de suprises en het lezen van de gedichten. Er kon zelfs nog gespeeld worden met de cadeautjes! Het tafeltennispakketje wat we hebben gekregen van de pieten is al goed gebruikt. Dank!

Groep 7a heeft het goed geheim weten te houden wie er op zijn/ haar lootje stond. Het was erg leuk om te horen na afloop wie iedereen had!

Een super dag!

 


Het eindresultaat

 maskers.jpg 


Rekenen

 Met rekenen leren we in groep 7 een hoop nieuwe dingen. Zo hebben we al veel over de inhoud geleerd.

Dat een dm3 hetzelfde is als een liter. Dat een m3 wel 1000x groter is dan een dm3. We hebben het ook zelf ervaren. Door te kijken hoeveel kinderen er in een m3 passen, natuurlijk zijn wij allemaal langer dan 1 m dus helemaal eerlijk is het niet.........Uiteindelijk pasten er 16 kinderen in een m3! Kijk maar.m3.jpg


 Crea middag

Tijdens de creamiddag op vrijdag 12 oktober hebben we in groep 7a maskers van gips gemaakt. Wat een bijzondere belevenis en wat een mooie creaties zijn er gemaakt. Wij hadden hulp van juf Montanje, dit was hartstikke fijn en gezellig. De kinderen hadden tweetallen gemaakt en mochten zelf kiezen of ze hun gezicht of hand wilde gipsen. Allereerst moesten ze het gezicht insmeren met vaseline. Dit ging nog wel en er waren nog volop praatjes in de klas. Daarna werde de eerste laagjes gips op het gezicht gelegd. Het werd steeds stiller en stiller in klas...........Toch wel spannend en hoe gaat het er weer af? Gelukkig was Jur de eerste waar het masker er vanaf kon. Opluchting in de hele klas..... Daarna wisselden de rollen om en weer eerst veel praatjes en ook hier werd het weer stiller en stiller toen het verband er op ging. Maar het resultaat mag er dan ook helemaal wezen. De samnwerking, het vertrouwen in elkaar liep helemaal gesmeerd en de eindresultaten zijn prachtig. Inmiddels zijn de maskers versierd en wel! Hieronder een aantal foto's!

gips2.jpggips3.jpggips5.jpg

 

gips7.jpggips8.jpgplaatje.jpg


Handige websites

 

Voor het oefenen van aardrijkskunde topo:

- topomania

- www.computermeester.be > 6e leerjaar > wereldoriëntatie


De kop van het schooljaar is er af!

 

 De eerste 3 weken zitten er bijna op in groep 7a! Wat hebben we al weer een hoop geleerd. Het is wel hard werken in groep 7, daar komen de kinderen wel achter. Maar wat hebben ze er zin in!

Ze komen met leuke ideeen, werken enthousiast aan de verschillende opdrachten mee en dat maakt het bij ons wel erg gezellig! Wat doen we bij de verschillende vakken?

Rekenen: verder met breuken, oppervlakte, grote getallen. Kennismaken met kubieke dm, verkort aftrekken en vermenigvuldigen en dat allemaal in de nieuwe rekenmethode Wereld in Getallen.

Dat is voor ons allemaal nog even wennen, sommige dingen hebben we nog niet gehad, maar daar besteden we dan extra aandacht aan.

 

Taal: veel schrijven en dan veel verhalen. We hebben al onze vakantieherinnering opgeschreven en hebben zelfs een eigen mini-museum gemaakt. Erg leuk om te doen en de resultaten te zien. Naast het schrijven van verhalen,

leren de kinderen ook nieuwe woordsoorten: voornaamwoorden. Herhalen we bijvoeglijk naamwoorden, zelfstandig naamwoorden en werkwoorden. Kortom een hoop nieuwe dingen.

 

Engels: jezelf voorstellen en vragen stellen aan een ander.

 

Aardrijkskunde: alles rondom Europa! En daar is een hoop nieuws over te vertellen.

 

Natuur: Over het bouwen en leven in een straat. We weten nu allemaal waarom onze straat zo heet!

 

Geschiedenis: Tijd van de Romeinen. We hebben onze eerste discussie al gevoerd. Erg leuk en leerzaam voor de kinderen.

 

En natuurlijk doen we nog veel meer! We hopen jullie goed op de hoogte te houden van onze bezigheden. Nieuwsgierig geworden? Kom maar eens langs!

 

Groeten,

Groep 7a en juf Stans