Inmiddels hebben we al weer het Kerstfeest gehad en zijn we druk bezig met het thema winter. En dat komt goed uit want het sneeuwt en het vriest! Jammer, de 11-stedentocht gaat net niet door. Hadden we net met de kinderen gepraat over Friesland en wat een stad is.   

                               winter 02.jpg

Ook is er een mevrouw van de bibliotheek op school geweest die in alle groepen een kist met boeken heeft achter gelaten. Wij hebben een kist met boeken over de mooiste vis van de zee. We hebben er al prachtige werkjes en tekeningen over gemaakt en liedjes over gezongen.

 mooiste vis 1.jpgmooiste vis 2.jpg

 En afgelopen dinsdag (8 februari) zijn we met de hele klas naar de bibliotheek geweest. Dat was super leuk en spannend. In groepjes hebben we boeken bekeken en spelletjes gedaan. Het verhaal dat werd voorgelezen heet: Tim op de tegels.

 bieb1.jpg bieb2.jpg bieb3.jpg

bieb4.jpg bieb5.jpg bieb7.jpg bieb6.jpg

 Sinterklaas

 Ja hoor, 5 december was het dan zo ver. Alle kinderen zaten stijf van de zenuwen in de klas. Ze zongen uit vollle borst Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

Maar waar bleef Sinterklaas nou?

Eindelijk, daar kwam hij aan. Met twee pieten en hij had vor alle kinderen een kadootje meegenomen. Gelukkig!

sint5199.jpg sint 5204.jpgsint 5200.jpg sint 5207.jpg sint 5210.jpgsint 5213.jpg

Afgelopen donderdag mochten wij onze schoen zetten in de klas. Na heel hard te hebben gezongen, verlieten wij vol spanning de klas om naar huis te gaan. Vrijdagochtend was het dan ook erg spannend. De deur van de klas zat nog op slot, het was donker en een ontzettende rommel.

Was onze schoen gevuld of niet????

Nadat de juf de deur had opengemaakt, renden we heel hard naar onze schoenen en ja hoor Sint en Piet had er een cadeautje ingedaan. Sint had wel de rommelpiet gestuurd, wij moesten dus eerst opruimen. Gelukkig ging dat heel snel.

Nu wachten wij af of hij nog een bezoekje gaat brengen op 5 december.


Sint Maarten is inmiddels voorbij en het volgende feest staat alweer te wachten. Natuurlijk hebben we het dan over Sinterklaas. Vol verwachting gaan we de komende tijd tegemoet en wie weet komt hij nog wel een bezoekje brengen op school. We hebben al wel een brief gehad van Piet. Die is het grote rijmboek kwijt en heeft onze hulp gevraagd.

Ook zijn wij mooie tekeningen aan het maken van Zwarte Piet en het paard van Sinterklaas.

 Sint2.jpg

Op 16 november was het Open Podium. Het thema was: "Feest". De kinderen van groep 1/ 2 B zongen een lied en dansten erbij, maar wat gek...dat deden zij in hun pyjama!! Zelfs de juf was in pyjama.

Dat komt zo: Het liedje ging over een feest dat 's avonds gevierd werd en de kinderen moesten eigenlijk naar bed, maar ze wilden veel liever ook feest vieren!! Dus dat deden zij in hun pyjama. Af en toe zongen ze dan ook: "Blijf wakker, blijf wakker"waarbij ze hun ogen moesten open houden.

open podium 5068.jpgopen podium 5071.jpgopen podium 5076.jpgopen podium 5082.jpgopen podium 5079.jpgopen podium 5080.jpg


 11 november Sint Maarten

 SM2.jpgSM3.jpgSM4.jpgSM5.jpg

 

 

 

 


 

zomer tent..jpg   tentje.jpg       spelen okt.jpg  spelen okt 6.jpgspelen okt 5.jpg           spelen okt 2.jpg

 De zomer is nu echt voorbij....

We zijn al weer een paar weken aan de gang en de meeste kinderen hebben hun draai wel gevonden. We hebben het gehad over verkeer en over vrede en nu is de herfst natuurlijk aan de beurt. De kinderen maken mooie herfstbladeren voor aan de boom op het raam.

Op dierendag mogen de kinderen hun knuffel meenemen. We gaan met de kinderen een dierenwinkel maken.

Ook mochten ze met de start van de Kinderboekenweek verkleed naar school komen. Dat zag er leuk uit! Het ging over helden vandaar dat er veel MegaMindy's waren.

3M.jpg KBW 1.jpg  KBW 2.jpg  KBW 3.jpg

 KBW 4.jpg  oma 2.jpg

In de Kinderboekenweek kwam oma Riet voorlezen over een super-oma: oma Flodder.

oma1.jpg   voorlezen.jpg   

                                                                      KBW 5.jpg    spelen okt 4.jpg                                             


Andere pagina's van deze maker:

vrijdag 01-06-2012: Open podium mei 2012
vrijdag 01-06-2012: schoolreisje 2012
dinsdag 01-05-2012: Voorjaar!
woensdag 30-11--0001: