Welkom op de groepspagina van groep 5b!

HUISWERK HUISWERK HUISWERK HUISWERK HUISWERK HUISWERK

 vak wat datum af
 nieuwsbegrip woordenschat 'olympische spelen'3 juli
 nieuwsbegrip woordenschat 'andre kuipers' 10 juli
   
 RAPPPORTEN MEE NAAR SCHOOL!!!uiterlijk 6 juli
  

11-05-2012

DRIEVLIET-DRIEVLIET-DRIEVLIET-DRIEVLIET-DRIEVLIET-DRIEVLIET

Een dag vol gezelligheid, pret, snoepjes, spanning en spelen. We hebben genoten!

schoolreis 5.jpg

schoolreis 1.jpg

schoolreis 2.jpg

schoolreis 3.jpg

schoolreis 4.jpg

09-05-2012

BEESTENBOEL! Het open podium stond weer op de stoep. Wat een gezellige dag. Eerst lekker gym, daarna meteen door naar het open podium. Helaas mocht er maar 1 groepje meedoen. Er waren wel 9!!! inschrijvingen uit onze klas. Gelukkig mochten deze kinderen het wel in de klas laten zien...

 beestenboel1.jpg

beestenboel2.jpg

beestenboel3.jpg

beestenboel4.jpg beestenboel5.jpg

07-05-2012

Voor alle ouders die graag met hun kind willen oefenen... www.rekentuin.nl is een leuke en zeer geschikte site om rekensommen te oefenen.

rekentuin.gif

26-05-2012

Na een hele goede sponsorloop van gisterochtend was het vandaag tijd voor het wereldrecord 'touwtje springen'.
Met de klas zijn we naar het veld bij de bibliotheek gelopen. Daar zijn wij verwelkomt door 'kampioen touwspringen Nederland'. Samen met andere scholen en klassen hebben wij ons best gedaan om een kwartier lang touw te springen. Wat was het gezellig en wat hebben wij het goed gedaan!

touw 2.jpg

touw 3.jpg

05-04-2012

De betekenis van Pasen is altijd zwaar om in groep 5 te bespreken. Toch stond vandaag de gehele ochtend in dit teken. We zijn de dag begonnen met een lekker paasontbijt. We hebben genoten van de lekkere eitjes, broodjes en als toetje een lekkere appeltaart. ( deze was gemaakt door een lieve papa van een van de kinderen) 

 pasen4.jpg

pasen3.jpg

 pasen2.jpg

Na het ontbijt hebben wij de Paasviering gehad. De kinderen hebben allemaal een mooie armband gemaakt. Wat wij allemaal gedaan hebben en wat de kleuren van de kralen betekenen kunt u allemaal teruglezen in de liturgie. De kinderen hebben deze mee naar huis gekregen. Het was een mooie en gezellige dag.

Wij wensen alle kinderen en ouders een heerlijk Paasweekend toe!

04-04-2012

Vandaag was het jaarlijkse schoolvoetbal voor de groepen 5 en 6. Met een ijzersterk team verschenen wij op het voetbalveld. De kanjers van groep 5 en twee uit groep 6 hebben heel erg goed gespeeld. Helaas konden zij geen beker mee naar huis nemen. Wél hebben zij een trotse juf!!!

29-03-2012

Vandaag was het feest in de klas. De juffen waren 'jarig'. Natuurlijk eerst lekker sporten bij meester Martijn. Om 10.00 Uur kregen zij een lekkere traktatie van de juffen. Een poffertjes/druiven spies. Daarna hebben de kinderen hun tekenkunsten laten zien met Pictionary! De jongens tegen de meiden. Helaas hebben de jongens dat verloren. Maar, zij mochten wel als eerste een spelletje uitzoeken om vrij mee te spelen. 
Om 12.00 uur zijn de juffen in het zonnetje gezet. Alle kinderen hebben er met elkaar voor gezorgd dat er weer mooi en leuk buitenspeelgoed is. Groep 5b kan weer spelen!

speelgoed juffendag.jpg

Lieve papa's, mama's en kinderen van groep 5b, HEEL ERG BEDANKT VOOR HET MOOIE CADEAU! 

23-03-2012

Dé dag van het tweede rapport! De juf was erg trots op ons. En zeg nou zelf, was het niet het ideale weer om te trakteren op een ijsje?

ijsje 1.jpg

ijsje2.jpg

19-03-2012

Maandag 19 maart kwam er een schrijfster langs bij groep 5b. Ze heette Ingrid Mulder. Ze vertelde over een nieuw boek wat ze geschreven heeft. De titel heet Het Ministerie van zeer geheime zaken. En het verloren legioen. Ingrid Mulder liet een filmpje zien over het boek. Ze woont in Hoofddorp. Ingrid Mulder wil dat het boek door heel Hoofddorp gelezen wordt.

Het is een echt gebeurd verhaal maar er zijn wat dingen verandert. Het meeste gebeurd in Niemansfort. Het vroor heel hard maar in Niemansfort lag er geen ijs op de forten dat was een mysterie vond geheime zaken. Ze stuurde Hubert er op af. Hubert wist niks van Niemansfort. Hij vroeg Houk want hij wist het wel. Hij wist niet of hij het moest doen, hij vond het spannend dat iemand van de geheime zaken hem vroeg. Toen zei Nouk ook we doen het. Ze gingen ondergrondse tunnels in. De zaklantaarn viel. Houk had maar een klein tasje bij zich. Daar zaten survival spullen in maar er zaten geen kruimeltjes brood in. Ze wisten de weg terug uit de tunnel niet. Hij stootte zijn hoofd en struikelde steeds over de ander heen. Toen bleef hij haken met zijn kapieshon. Toen trok hij eraan en schoot die los en toen gingen de muren bewegen. Ze zagen een schat en dat was het eind dat ze voorgelezen had.

                                          Dit verslag is geschreven door ......... 2 schrijvers uit groep 5b

13-02-2012

De kinderen hebben een bezoekje aan de bieb gebracht. Ze hebben veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je verschillende informatiebronnen kunt gebruiken om antwoorden op je vragen te vinden. Het was een productieve ochtend!

bieb1.jpg

bieb2.jpg

bieb3.jpg

10-02-2012 

Wauw! Wat zijn de kinderen enthousiast bezig geweest vanmiddag.

U heeft ze misschien wel zien staan. De gekleurde torens binnen de school. Deze torens bevatten een hoop leuks! De torens hebben de naam : 'techniektorens'. Per bouw zitten hier allerlei dozen in die wij kunnen gebruiken voor techniek. groep1.jpg

In groep 5 moeten de kinderen dit jaar 10 dozen doorlopen. Proefjes met water, een stevige toren maken van papier, een stroomkring in elkaar zetten, een trekpop maken, een auto volgens een bouwplaat maken en nog veel meer leuke dingen. groep2.jpg

Vanmiddag hebben wij een start gemaakt. Op de foto's kunt u zien hoe leuk het was. groep3a.jpg

Wilt u meehelpen? Elke vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 14.30 uur zoek ik helpende handen! U hoeft niet technisch te zijn, alles staat beschreven. Geef uzelf op bij juf Carolina.groep3.jpg

groep4.jpg

Sinterklaasochtend met surprises op afgelopen 5 december

Om nog even na te genieten!


193.jpg192.jpg191.jpg189.jpg187.jpg186.jpg185.jpg184.jpg183.jpg182.jpg178.jpg0177.jpg175.jpg174.jpg173.jpg172.jpg170.jpg169.jpg166.jpg165.jpg163.jpg162.jpg161.jpg0159.jpg0158.jpgterri s.jpg

 184.jpgtomsint.jpgplaatje.jpg
 

02-11-2011

Wat leren wij tot aan de kerstvakantie?

Taal
Deze periode gaan we verder met alfabetiseren. De kinderen moeten 5 woorden met verschillende beginletters in alfabetische volgorde kunnen zetten. Soms is er ook een situatie dat de beginletters gelijk zijn. Hoe los je dit op? De kinderen leren het deze periode.
Voegwoorden komen deze periode ook aan bod. Hoe plak je zinnen aan elkaar?
Een voorzetsel kunnen de kinderen na deze periode ook gebruiken. Wij gebruiken hiervoor het vogelkooitje. Waar kan de vogel allemaal zitten? Deze woordjes noem je voorzetsels.
De kinderen leren verschillende begrippen op volgorde zetten. Denk maar aan koud-lauw-warm-heet.
Werkwoorden, zelfstandig naamwoorden en lidwoorden worden ook steeds belangrijker. We gaan leren hoe deze woorden in de zinnen passen en wat hun betekenis is.
Aan het einde van deze periode gaan wij ook werken met spreekwoorden en uitdrukkingen. Misschien kunt u deze thuis ook gebruiken. De kinderen vinden dit vaak erg leuk!

Spelling
De volgende woordjes gaan behandelen: tong, bank, pech, lucht, de,reis, bezoek,getal, verkeer, ijs, saus, pauw, hout, touw, jarig.
Elke drie weken komt er een nieuw woordpakket mee naar huis. Hierop staan de woordjes van die periode, samen met de spellingsregels die wij in de klas aanbieden. Leert u deze thuis met uw kind?

Rekenen
Bij rekenen wordt het tellen tot en met 2500 steeds belangrijker. De kinderen moeten de structuur van de getallen in gaan zien. 946 bestaat uit 900, 40 en 6. De kinderen moeten deze getallen ook op een getallenlijn kunnen plaatsen.

Tafels spelen nog steeds een erg grote rol. We zijn al bezig met de tientallentafels. 5x70= 70x3=
Ook het delen met getallen zijn wij aan het inoefenen. 6:3= 25:5=. U begrijpt dat het erg zinvol is om thuis te blijven oefenen.
We blijven voorlopig ook optellen en aftrekken tot en met 1000.

We zijn ook bezig met klokkijken. Alles leren de kinderen. Analoog, digitaal. Hele uren, halve uren, minuten, alles moeten de kinderen kennen. Oefent u thuis mee?
Ook kan het geen kwaad om de maandkalender eens te bespreken. De kinderen vinden het nog erg moeilijk om deze af te lezen…

 05-10-2011

kbwmeiden.jpg

Superjuffies, superhelden, het was vandaag 1 groot feest op school. De reden hiervoor? De kinderboekenweek is weer van start gegaan. Dit jaar is het thema....  SUPERHELDEN!

In de klas zullen wij veel aandacht besteden aan dit thema. U loopt na school toch ook wel even de boekhandel binnen op zoek naar een leuk boek?

kbw jongens.jpg

29-09-2011

druiven.jpg

De lekkere druiven die wij mochten proeven.

Zomer buiten, herfstpuzzeltocht in de Heimanshof. Wat hebben wij genoten in het zonnetje. Paddenstoelen zoeken, spinnen vergelijken, blaadjes natekenen, zaden ontdekken, egels bekijken. We hebben van alles geleerd.
Samen met 7 moeders hebben wij een hele leerzame herfstpuzzeltocht gedaan!

tijmen.jpg  terri.jpg  suzanne.jpg  quinty.jpg  

spinnen zoeken,     zaden bekijken,    hoe leeft een egel,   bladeren bekijken

jason.jpg  anna.jpg  plaatje.jpg  tuin.jpg

gedichtje herfst,  bladeren bekijken,   even overleggen,  prachtig weer

papagaai.jpg
Natuurlijk was Dé papagaai er ook nog steeds!
  elfenbankje.jpg

      De kinderen vonden dit elfenbankje prachtig. egel.jpg

 

6-9-2011

Het schooljaar is weer begonnen. De kinderen hebben de eerste dag in groep 5 gehad. Samen met juf Maaike hebben zij er een leuke dag van gemaakt.
Natuurlijk is het wel even wennen. Een nieuw lokaal, nieuwe boeken, nieuwe juffen en een nieuw klasgenootje Mathilde.                   
We weten nu van alles over de egel.

Dit jaar is juf Maaike op maandag en dindsdag in de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag is dat juf Carolina.

Wij zullen u veel op de hoogte houden van alle leuke dingen die in onze klas gebeuren! Een heel fijn schooljaar toegewenst.