lieve kinderen en ouders,  

Bedankt voor het fijne schooljaar!!! 

 Fijne vakantie allemaal!

liefs,
juf Wendy

 


 

welkom.jpg

welkom op de website van groep 6a!!!!

Op deze site zullen wij regelmatig leuke foto's en stukjes tekst neerzetten, waardoor u een indruk krijgt van wat wij allemaal doen op school.

 We zijn het jaar weer begonnen.  Een nieuwe juf na 2 jaar, een nieuw lokaal en twee nieuwe klasgenoten in de klas! Best een hele verandering voor iedereen. We moesten dan ook erg wennen aan elkaar. De eerste week was dan ook een drukke week maar wel erg gezellig! We hebben alweer gerekend, spelling gedaan, geschiedenis gedaan, geknutselend, gespeeld etc..  We weten zelfs allemaal al wanneer onze boekbespreking is! 

Ik wil iedereen in groep 6a, maar natuurlijk ook alle andere kinderen, ouders en juffen een fijn schooljaar wensen! Waarin we goed en vreedzaam met elkaar om gaan!

Groetjes,

Juf Wendy

 


 huiswerk

 vakwat? datum


 


 
 Heimanshof:

De klas is naar de Heimanshof geweest. We hebben hier van alles geleerd over bijen. We hebben honing geslingerd, we hebben van bijenwas kaarsen gemaakt en ook de bijen van dichtbij goed kunnen bekijken. Het was een gezellige en lekker zoete middag!  Hieronder een aantal foto's van de heimanshof.

heimanshof 1.jpg heimanshof 2.jpg h3.jpg h4.jpg  h5.jpg h6.jpg h7.jpg  h8.jpg


Sponsorloop:

De kinderen in de klas hebben hard gerend voor de sponsorloop. Na de vakantie wordt het geld ingezameld.  Hieronder nog een paar foto's van de sponsorloop.

sponsoorloop 1.jpg  sponsorloop 2.jpg


Pasen:

In de klas hebben we een gezellig en mooi paasfeest gevierd. We zijn begonnen met een gezellig ontbijt en daarna de viering met mooie liedjes, een toneelstuk, gebedjes en het paasverhaal.  Hieronder een aantal foto's van de paasviering.

o1.jpg o2.jpg o3.jpg o4.jpg 

v1.jpg v2.jpg v3.jpg


Juffendag 

Vandaag hebben wij juffendag gehad. De juf is enorm verwend met spelletjes voor buiten en lekkere zeepjes en bloemen! Super lief allemaal!
We hebben met elkaar een erg gezellige dag gehad. We hebben zelf traktaties gemaakt, spelletjes gedaan, buiten gespeeld en een filmpje gekeken. Hier onder een aantal foto's om een indruk te krijgen van de dag.
 
 

traktatie makentraktatie.jpg

balletje doorgeef spelverjaardag2.jpg

spelletje spelenverjaardag4.jpg

buitenspel.jpg spelen met de cadeautjes

spel 2.jpg tennis spel

wandelen voor water

Vorige week woensdag hebben wij met de groepen 6 t/m 8 gewandeld voor water. Wij hebben met z'n alle geld opgehaald voor het doel Simavi. Simavi zorgt ervoor dat er schoonwater bronnen komen in landen zoals Zuid-afrika, maar ook voor wc's en waterpompen.
Met de school hebben we 2176,70 euro opgehaald! Goed gedaan hoor!

 wandelen voor water.jpg

wandelen 2.jpg

wandelen 3.jpg

wandelen 4.jpgHet nieuwe jaar in....

Inmiddels zijn we al weer een heel eind het nieuwe jaar in. We hebben in de klas veel cito's gedaan, onze werkstukken afgemaakt en gewerkt met het rode draad project. Ook hebben wij af en toe techniek opdrachtjes gedaan en hebben de juffen gestaak.

 Hieronder een aantal foto's van activiteiten die wij in de klas gedaan hebben.

techniek .jpg

 

 

 

Af en toe doen we techniek opdrachten. Deze keer hebben we bouwwerken gemaakt van kapla en een
actie-reactie spel (muizenval) gespeeld.

techniek 3.jpg 

techniek 2.jpg bieb.jpg 

 

In de bieb krijgen we uitleg over het rode draad project.

 

 

 

 

 staking.jpgstaking 2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

De juffen staken in een volle arena. 

 

 


 

foto's van de afgelopen weken tot de kerstvakantie
---------------------------

kerstfeest

kerst.jpg kerst1.jpg kerst2.jpg kerst4.jpg 

 sinterklaasfeest

sinterklaas1.jpg sinterklaas2.jpg sinterklaas3.jpg

sinterklaas4.jpg sinterklaas5.jpg sinterklaas6.jpg

sinterklaas7.jpg sinterklaas8.jpg sinterklaas10.jpg

sinterklaas11.jpg sinterklaas12.jpg sinterklaas13.jpg

dansles

dansles1.jpg dansles2.jpg 

schoolreis van je leven

schoorleis1.jpg schoorleis2.jpg

schoorleis3.jpg

schoorleis4.jpg

schoorleis5.jpg

schoorleis6.jpg


Luna wint de schoolreis van je leven!

Vanmorgen zijn wij nietsvermoedend begonnen met rekenen, taal en spelling. Tot dat juf Fried ineens om 11 uur onze klas binnenkwam met een oranje leeuw van de ing!! Hij kwam ons vertellen dat wij dankzij Luna de schoolreis van ons leven krijgen!!!!! Joehoe!! we zijn even uit ons bolletje gegaan. Wat super van Luna!! Luna had als prijsvraag ingevuld dat ze de kinderen in de klas zo lief vindt en dat ze haar goed geholpen hebben de afgelopen tijd. Super lief van Luna dat zij dat vindt! En dat vond de ING ook. We gaan volgende week donderdag met de hele klas op scoolreis van ons leven naar Carré! We krijgen een rondleiding en mogen als eerste het Wereldkerstcircus bekijken. Maar dat is niet alles, we gaan ook nog eens met de hele klas eten!!!!! Wow!! Luna ontzettend bedankt!

werken.jpg 

 

 

 

 

 


Nietsvermoedend aan het werk

leeuw 1.jpg

juf Fried komt binnen met de ING leeuw

leeuw2.jpg
Deze mevrouw verteld ons wat er aan de hand is.

leeuw 3.jpg
Luna krijgt de Cheque uitgerijkt van de leeuw

leeuw 4.jpg
Trotse Luna!

leeuw5.jpg
En wat is iedereen in de klas blij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 Een update van de laatste paar weken:

Inmiddels is de sint met zijn pieten in het land. We hebben de pepernoten samba geleerd en hier lekker op gedanst. Ook hebben we pieten in lood geknutseld en zelf een schoentje gemaakt. Vandaag was het dan zo ver! We kwamen op school aan en we konden de klas niet in. Na hard zingen mochten we dan toch naar binnen en vonden we een mooi cadeau in onze schoenen.

Natuurlijk is er nog veel meer gebeurd in de klas. Zo hebben we veel toetsen gehad en we krijgen vandaag ons rapport mee.

Ook hebben we afgelopen week afscheid genomen van Sergio. We hebben dit tijdens de gym gedaan. Het was erg gezellig, maar we gaan Sergio wel heel erg missen!!! We wensen hem heel veeld goeds toe in de toekomst.

Hieronder ziet u een aantal foto's van de afgelopen periode.

vreedzameschool.jpg 

 

 

 

 

 

 

piet in lood.jpg

afscheid.jpg

 

 

 

 

 

 

  afscheid 2.jpg 


   

afscheid 3.jpg  afscheid 4.jpg

 

 

 

 

 

 

de hele klas.jpg


kinderboeken week in groep 6a!

De afgelopen twee weken hebben wij in de klas gewerkt over de kinderboekenweek met als thema: superhelden en dapper durven zijn. 
We hebben twee leuke liedjes over helden geleerd, we hebben gelezen met nieuwsbegrip over wanneer je een echte held bent en natuurlijk hebben we zelf veel gelezen en zijn we veel voorgelezen.
Iedere dag werd er door een andere juf uit het boek superjuffie voorgelezen.
Maar waar wij vooral keihard aangewerkt hebben is een eigen prentenboek. Eerst hebben we bedacht wie onze hoofdpersonen zijn en wat er allemaal in het verhaal gebeurd. Toen hebben we het verhaal op geschreven en als laatste hebben we de tekeningen bij het verhaal gemaakt. Ze zijn ontzettend leuk geworden. Na de vakantie gaan we onze prentenboeken in onze eigen klas voorlezen.

Hieronder een aantal foto's van de kinderboekenweek en de klas. Want ondertussen moesten we natuurlijk ook gewoon werken.

toets maken.jpg

superjuffie.jpg

samenwerken 1.jpg

samenwerken 2.jpg                

 

 

 

 

 

 

 

    samenwerken 3.jpg