WELKOM in schooljaar 2012/2013!

Graag verwelkomen wij iedereen hier op de groepssite van 7b!

Hier lees en zie je de belangrijkste zaken die we in en om de klas meemaken. Het laatste nieuws staat bovenaan. Helemaal onderaan kun je handige links vinden!

HET LAATSTE NIEUWS!   Juffen verkleed tijdens opening Kinderboekenweek 2012 'Hallo wereld!'!

  
  
 

 

 

 

 

Huiswerkschema!

Spellingswoordjes - Een keer per maand krijg je spellingswoordjes mee die je kunt leren als je dat nodig hebt. Met de werkwoorden kun je thuis oefenen. Ook krijg je een stencil mee met alle woordenschatwoorden. Je mag thuis werken met deze woorden. (Niet verplicht)

Nieuwsbegrip XL - Elke donderdag op de computer

Topotoets - Leer met de leerbladen die je hebt gekregen - Noord Europa - Datum: donderdag 18 oktober

Aardrijkskunde toets - Als je goed oplet tijdens de les kun je de toets maken, je krijgt soms een leerblad mee - Datum donderdag 11 oktober

Natuur toets - Leerblad - Datum: vrijdag 12 oktober 

Geschiedenis toets blok 1- Boekje samenvattingen heb je begin van het jaar gekregen -  Datum: dinsdag 16 oktober

Het laatste nieuws! 

Oktober

Hallo wereld! is het thema van de Kinderboekenweek 2012. De kinderboekenweek is geopend door de leerkrachten die verkleed waren - de foto zegt genoeg! We hebben als klassencadeau het boek 'Voorbij de horizon' gekregen, waar 50 verhalen over Europese landen in staan. We lezen er deze week elke dag een verhaal uit voor. De kinderen uit groep 7b lezen ook allemaal een verhaal voor in één van de kleuterklassen, ze hebben zelf een prentenboek geregeld en hebben er erg veel zin in. De kleuters vinden het geweldig om de 'heeeeeele grote kinderen' in hun klas te verwelkomen! Ook doen sommige kinderen uit groep 7 mee met de voorleeswedstrijd, binnenkort worden de reuze grote diploma's uitgereikt en gaan de groepen 7a en 7b met elkaar 'strijden'.

Foto volgt nog!

 

 

September 

Miljoenennota!

De groep heeft op Prinsjesdag een keer niet uit het boek gerekend. We hebben ons verdiept in 'Het Koffertje'... De minsters hebben een begroting gemaakt en ook wij hebben gestoeid met miljoenen! Daarnaast hebben we ook een begroting gemaakt voor een zogenaamd klassenfeest. We hebben gekeken hoe we inkomsten konden verzamelen en dat hebben we naast de uitgaven gelegd. Ook groep 7b moest bezuinigen. Van verhoudingen snappen de kinderen nu al wat meer dankzij deze les en daarnaast hebben we allerlei nieuwe woorden geleerd; Leden der Staten-Generaal / parlement (we hebben uitgebreid gesproken over wat dát nu is, hopelijk hebben ze het onthouden!), Troonrede, rijksbegroting, grondwet, balkonscene etc. Natuurlijk hebben we ook even op ons digibord naar de Gouden Koets gekeken en mochten we live een stukje van de Troonrede zien! Met de foto's van juf hebben we de schilderingen op de koets ook beter bekeken. En natuurlijk hebben we even gelachen om wat gekke hoedjes! De kinderen hebben hun zelf geschreven Troonrede mee naar huis genomen, op de achterkant staan wat onderwerpen waar de kinderen de komende tijd informatie over mogen verzamelen uit kranten, tijdschriften en van internet. (Thema Prinsjesdag) We waren wel een beetje jaloers op de kinderen uit Den Haag die een dagje vrij hadden maar wij hebben er ook een leuke en leerzame dag van gemaakt!

Klassenmoeder! 

We hebben een klassenmoeder! HOERA! Astrid, de moeder van Job (groep 7b) en Mara (groep 5c) heeft zich beschikbaar gesteld. We zijn heel erg blij dat zij deze taak op zich neemt dit jaar. Zij is bereikbaar via klassenouder.7b@brandarismail.nl

HERFSTwandeling door het Haarlemmermeerse Bos - 17 oktober (8.45-10.45) Wij hebben genoeg ouders om mee te wandelen. Alle kinderen mogen op de fiets naar school komen op deze dag, zodat we sportief op de fiets naar het Bos kunnen! Bedankt voor de aanmeldingen!

Hallo allemaal!

Welkom op onze website! De eerste dagen in groep 7 zitten er op en we hebben al een hele goede, gezellige en vooral leerzame tijd met elkaar gehad! We zijn het schooljaar begonnen met het oplaten van honderden ballonnen met kaartjes eraan waar onze namen op stonden. Er schijnen er al een paar gevonden te zijn! In de eerste week zijn vooral de regels en gebruiken in groep 7 uitgelegd en natuurlijk zijn we al begonnen met hard werken! In de tweede week hebben we daarnaast ook aandacht besteed aan de verkiezingen! De kinderen tonen enorm veel interesse en weten inmiddels al hoe de Tweede Kamer eruit ziet, wat zetels zijn, wat er op het Binnenhof gebeurt en hoe het gaat tijdens het uitbrengen van een stem. Veel kinderen weten zelfs zo alle namen van de lijsttrekkers te noemen! Daarnaast bleek dat ons lokaal, op de dag van de verkiezingen, precies boven het stemlokaal zat EN dat wij, terwijl we naar de gym liepen, precies door een groot raam in datzelfde stemlokaal konden kijken! Super interessant! (TIP: www.derdekamer.nl) De informatieavonden zijn achter de rug dus iedereen heeft alle informatie - we kunnen beginnen! We wensen iedereen een fantastisch schooljaar!

Augustus 

Juf Ilse is in de zomervakantie (14 augustus) bevallen van een prachtige dochter; ze heet Kris en haar grote zus Pim is heel erg trots op haar! (Haar ouders ook!) Het gaat heel erg goed met juf en de baby en ze genieten van het zwangerschapsverlof. Na de kerstvakantie zal juf Ilse weer terugkomen. We wensen juf Ilse heel veel plezier toe tijdens haar verlof!

Hier een foto van Kris:

plaatje.jpg

 

Leuke Links!

www.onlineklas.nl 

www.dadsproject.com

oefenen met werkwoordspelling:

http://home.planet.nl/~leend748/hsl1.html

oefenen met breuken http://www.nldata.nl/laurentius/piramide/documenten/sbflashfiles/breuken%20oefenen.swf

oefenen met klokkijken

http://www.dadsproject.com/Klokkijken/klokkijken.php


oefenen met taal

http://www.meestermichael.nl/leerlingen/7%20taal.htm

http://leestrainer.nl/citotoets/taal/doorelkaar.htm