De dozen met alle materialen van de Rode Draad zijn weer opgehaald door de Bibliotheek. In alle groepen is er gelezen alsof het leven ervan af hing. Overal waren verschillende thema's zichtbaar en de bezoeken aan de bibliotheek waren een succes. De medewerkers van de bibliotheek en de leescoordinatoren van de Brandaris hebben er alles aan gedaan om dit leesbvorderingsproject te laten slagen.

Groep 8 heeft de CITO Eindtoets achter de rug. Op dit moment hebben ze het project "het huis van de toekomst" afgemaakt en dat wordt na de vakantie tentoongesteld. Daarna zal de uitkomst van de CITO binnen komen en gaat de groep weer hard aan het werk om te laten zien wat ze waard zijn.

In deze maand zijn er een heleboel nieuwe leerkrachten op school komen werken. In de groepen 1/2E, 1F en 4A is iedereen weer een beetje aan elkaar gewend. Voor kinderen, ouders en leerkrachten begint het al te wennen. 

In deze maand heeft een groep leerlingen mee gedaan aan de ski-wedstrijden voor de NK  schoolteams. Ze hebben hele goede prestaties neergezet, maar konden daardoor nog niet door naar de volgende ronde. Wie weet volgend jaar weer een kans.

Woensdagavond werd Jeremy stiekem naar school gelokt. Samen met zijn vader wist hij niet wat hem te wachten stond. Tijdens de speciale dag VEILIG FLORIANDE hadden heel veel kinderen van alle scholen meegedaan aan de prijsvraag hoe lang het zou duren om met het gereedschap van DeWalt een auto zou kunnen worden doorgzaagd. Jeremy zat er het dichtste bij. Hij kreeg deze avond een mooi jack, met pet en T-shirt van DeWalt en vier vrijkaartjes voor de Efteling die hij in 2012 mag gaan gebruiken samen met zijn zusje en zijn ouders. Gefeliciteerd Jeremy! 

Vrijdag 11 november stonden alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 in de binnentuin met hun zelfgemaakte lampionnen. Het waren allemaal heel originele en mooi gemaakte lichtpuntjes. In een "soort " van samenzang verdienden ze allemaal een lekkere mandarijn. 

Dezelfde dag kwamen een aantal medewerkers van de KLM voorlezen in groep 4B en 5B. Het boek vanprinses Laurentien was de start om wat te vertellen over duurzaamheid in de luchtvaart. Daarnaast werd er in groep 8 door een bankmedewerker aandacht besteed aan de trajecten van duurzaamheid in sparen.

De boekenweek over helden was een succes . Er is heel veel voorgelezen in allegroepen. De leerkrachten veranderden steeds van lokaal en lazen een boek voor rond het thema. Daarnaast konden ouders even binnen kijken in de groepen van hun kinderen. Een aantal ochtenden stond de boekenkraam van Bruna in de gang en zijn er heel veel boeken gekocht.  Van 10 % van het de koopsom mag de school besteden aan boeken voor de mediatheek. Dankzij u is dat mogelijk gemaakt. 

Het schooljaar is begonnen! We gaan er op allerlei manieren hard aan werken om er een goed jaar van te maken.

De eerste activiteit breekt alweer aan met de Week van de Vooruitgang. Heel veel kinderen proberen op de fiets of lopend naar school te komen. Wie weet hoeveel kinderen daarin zullen slagen?