Dit is de steppenbrigade van groep 7!

steppen.jpg

WE ZIJN ALLEMAAL GESLAAGD VOOR HET FIETSEXAMEN!!! (theorie en praktijk)

fiets.jpg

Juffendag

We hebben een fantastische juffendag gehad! Alle ouders en kinderen ontzettend bedankt voor alle prachtige cadeaus! We gingen met een ware bloemenzee naar huis!

Dankzij het lekkere weer hebben we een hele leuke middag gehad in het bos, waar we zelfs gezwommen hebben.

juf5.jpg juf3.jpg juf2.jpg

juf1.jpg juf4.jpg

Paaslunch

Donderdag 17 april hebben we dit jaar Pasen gevierd. In de ochtend gingen we naar de Ark om daar Pasen te vieren. Weer terug in de klas kregen we een heel lekkere lunch.

 paas1.jpg paas2.jpg paas3.jpg

Week 14

Vorige week hadden we een week met alleen maar leuke dingen! We hebben gelukkig ook nog wat geleerd tussendoor! Donderdag leek het wel of we in Artis waren. De kinderen hadden allemaal hun pyama of onesie aan getrokken.

Vrijdag kregen we een workshop 'Mind breakers'. Dit was een vervolg op de voorstelling waar we laatst zijn geweest! De meiden kregen deze dag, skateboard les van Shurmell!

Vrijdagmiddag was het onze beurt voor Komt dat zien! Een geslaagd optreden!

141.jpg 146.jpg 142.jpg

143.jpg 144.jpg 145.jpg

 

Vrijdag 29 maart

Deze vrijdag leek wel een sportdag voor ons.

Vanwege het mooie weer konden we in de ochtend lekker buiten gymmen. We hebben toen op het kunstgrasveld slagbal gedaan.

's Middags kregen we een les judo. Dit was ook weer erg leuk.

judo5.jpg judo4.jpg judo3.jpg

judo2.jpg judo1.jpg

Kinderen voor Kinderen

Vrijdag 21 maart kwamen ze van Kinderen voor Kinderen een clip bij ons opnemen.

Deze clip hoort bij het nummer 'Kanga'. Dit nummer staat centraal tijdens de Koningsspelen.

We begonnen de ochtend met 3 of 4 groepen tegelijk, in de gymzaal of de speelzaal, om de dans te oefenen onderleiding van een choreograaf.

Toen alle groepen de dans kenden hebben we de clip met de hele school tegelijkertijd opgenomen. De bedoeling was om het buiten te doen, maar het regende pijpenstelen. Daarom hebben we met alle kinderen de clip opgenomen in de gymzaal!

Het was een erg leuke en actieve ochtend! We zijn benieuwd naar het resultaat!

KVK3.jpg KVK2.jpg KVK1.jpg

 

Testlab

Op vrijdag 14 maart hebben we allemaal proefjes en testen gedaan.

Test4.jpg Test3.jpg Test2.jpg Test1.jpg

Voorleeswedstrijd

Woensdag 12 maart mocht Bo weer gaan voorlezen. Eerst was ze kampioen in de klas, toen werd ze schoolkampioen, daarna werd ze kampioen van Hoofddorp en nu moest ze gaan strijden in de kwart finales.

Deze wedstrijd werd gehouden in de bibliotheek van Haarlem. We werden welkom geheten door een man in Schotse kleding en een trommel. Deze meneer heeft de hele middag gepresenteerd.Voorlees1.jpg

De voorleeskampioenen werden eerst voorgesteld. Hierna was Bo als vijfde voorlezer aan de beurt! Ze heeft het ontzettend goed gedaan! De zaal was er stil van!

Er waren in totaal 12 kandidaten. De jury had een moeilijke taak om de winnaars (2 van de 12 gaan door naar de halve finales) uit te zoeken. Tijdens het jury beraad hebben wij een echt Schots liedje gezongen. Helaas is Bo niet door naar de kwartfinales. Maar we hebben een ontzettend leuke middag gehad, we zijn weer een ervaring rijker, Bo heeft waanzinnig haar best gedaan en voor ons is zo sowieso KAMPIOEN!!!

Voorlees2.jpg Voorlees3.jpg Voorlees5.jpg Voorlees6.jpg

 

Wijn

Dinsdag 11 maart was Tess aan de beurt voor haar spreekbeurt. Deze ging over wijn. Ze was zelf een keertje naar een wijngaard geweest waar ze druiven plukten en wijn maakten. Ze heeft er heel goed over verteld en allerlei foto's laten zien. Aan het eind van de spreekbeurt hadden we onze eigen wijnproeverij. We mochten kiezen uit rode wijn of witte wijn (het was stiekem wel druivensap, maar in een echte wijnfles en in wijnglaasjes!)

wijn4.jpg wijn3.jpg wijn2.jpg wijn1.jpg

Lokale voorleeswedstrijd

Zaterdag 15 februari ging Bo naar de bibliotheek van Hoofddorp om te gaan voorlezen. Ze was eerst kampioen geworden in de klas, toen werd ze kampioen van de school en afgelopen zaterdag waren de lokale wedstrijden. Gesteund door ouders, zusje, opa's, oma, familie, juf en vriendinnetjes ging ze de strijd aan. Ze las voor uit 'Tiger team'. Ze deed het hardstikke goed en we werden allemaal wel een beetje zenuwachtig toen we moesten wachten op de uitslag van de jury. Er waren 11 kinderen, en maar 2 kinderen mochten door naar de kwartfinales in Haarlem.

Al duimen draaiend, kwam uiteindelijk de uitslag en Bo mag DOOR naar de kwartfinale!!! Ze heeft een fantastische prestatie neergezet en we zijn dan ook ontzettend trots op haar!

Bo1.jpg Bo3.jpg Bo2.jpg Bo4.jpg Bo5.jpg Bo6.jpg Bo7.jpg Bo8.jpg

 

Basketbal

Afgelopen vrijdag (31 januari) zijn we wezen basketballen. Dat is een extra sportles georganiseerd door 'Jeugdsportpas'. Het was een erg leuke les en we hebben weer veel geleerd.

bask1.jpg bask2.jpg bask3.jpg

bask4.jpg bask5.jpg

Tussendoor

De ogen doen we altijd dicht als iemand zijn traktatie uitdeelt. Tess deed dat wel op een heel relaxte manier!

Daarna leek het de hele dag wel feest met alle gezellige hoedjes van Nick z'n verjaardag!

fruit tess.jpg verjaardag Nick.jpg

11-12-13

Al een aantal maanden kijken we uit naar deze datum: de juf gaat trouwen! Afgelopen woensdag was het dan zover! Met juf Conny en een aantal ouders, die meegingen om te rijden, gingen we naar het gemeentehuis in Roelofarendsveen. We moesten even wachten maar daar kwamen ze, in een Hummer! We hadden prachtige bogen gemaakt en tijdens het zingen van het 'Lang zal ze leven' gingen de juf en Camiel het gemeentehuis binnen, onder de bogen door! In het gemeentehuis hebben we allemaal een plekje gezocht en goed geluisterd naar de BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand)... Hij legde alles goed uit! Na het ja-woord, de kus en het tekenen mochten we allemaal op de foto en wel voor het AD (afdeling Groene Hart). Deze krant heeft een stuk geschreven over de juf en Camiel vanwege de bijzondere datum. Nu staan wij ook in de krant. We hebben ons cadeau gegeven en we konden al weer terug naar school. Hieronder een kleine impresse hiervan:

trouwen1.jpg trouwen2.jpg

trouwen7.jpg trouwen6.jpg trouwen4.jpg trouwen3.jpg

Sinterklaas

Ook Sint kwam dit jaar weer langs op De Bosbouwers. Wij hadden allemaal een mooie surprise gemaakt voor elkaar. Het thema dit jaar was 'Muziek'!

 Sint.jpg

 

Voorleeskampioen

Bo is onze voorlees schoolkampioen geworden! Ze werd eerst uitgekozen in de klas en daarna heeft ze op 29 november de schoolwedstrijd gewonnen! We zijn ontzettend trots op haar!

Voorleeskampioen.jpg

Muziek

Op maandag 25 november hebben we een muziekles gehad over slagwerkinstrumenten. Eerst hebben we naaar meneer Van Fanfare gekeken op een dvd die uit ging proberen hoe slagwerkinstrumenten werkten. We mochten het een en ander uitproberen. Zie de foto's hieronder!

De maandag ervoor hebben we het over houten blaasinstrumenten gehad. Er waren in de klas: 2 dwarsfluiten, een piccolo en een alt saxofoon. Deze instrumenten hebben we ook uitgeprobeerd, hier zijn helaas geen foto's van.

slag4.jpg slag3.jpg slag2.jpg slag1.jpg

Badminton

Wij doen mee met "JeugdSportPas Onder Schooltijd". Afgelopen vrijdag (22 november) hebben we een les gehad over 'badminton'. We hebben veel geleerd en het was erg leuk.

bad3.jpg bad2.jpg bad1.jpg

Komt dat zien en knutsel

Vorige week vrijdagmiddag hebben we ons van ons beste kant laten zien, bij Komt dat Zien! We hebben het over verschillende landen gehad. In groep 7 stond Oostenrijk centraal. We hadden een toneelstuk en een dans ingestudeerd.

Normaal gesproken knutselen we meestal op vrijdagmiddag.

Komtdatzien1.jpg Knutselen2013.jpg

Buiten spelen

Een indicatie van wat we allemaal buiten doen (tijdens de pauzes)!

BUIT.jpg touwtjespringen.jpg

Spelletjes

Op 6 november hebben we, samen de groep 7 kinderen van juf Mildred, de woensdagochtend gezellig afgesloten met spelletjes. Groep 8 was op Jinc stage, dus we het de dependance voor ons alleen. Het was erg gezellig!

spel1.jpg  spel2.jpg  spel3.jpg spel4.jpg spel5.jpg

spel6.jpg spel7.jpg

 

Kinderboekenweek

Van woensdag 2 oktober tot en met vrijdag 11 oktober was het Kinderboekenweek. Het thema was 'Klaar voor de start'. We hebben in de klas een nieuw boek gekregen van Dummie de Mummie. Er is gewerkt in een speciaal werkboekje die helemaal in het thema stond van de Kinderboekenweek. Hierin stonden veel leuke puzzeltjes, raadseltjes en tekeningen. De kinderen hebben, in groepjes, gewerkt aan muurkranten. Ze hebben allemaal een bepaalde vorm van sport uitgezocht en daar iets heel moois van gemaakt. Op vrijdag 11 oktober hebben ze de muurkranten aan elkaar gepresenteerd.

KBW5.jpg KBW4.jpg KBW3.jpg

KBW2.jpg KBW1.jpg

 

Handbal

Afgelopen vrijdag (27-9) was het tijd voor een handbal clinic. De clinic was erg leuk en we hebben veel geleerd. Een aantal jongens vindt het 'voetenwerk' toch leuker!

hb4.jpg hb3.jpg hb2.jpg hb1.jpg

Pauzehap

Afgelopen week was het de week van de pauzehap. We kregen een gezonde, verantwoorde pauzehap. Maandag een banaan, dinsdag een komkommer, woensdag ontbijtkoek en een rijstewafel en donderdag gedroogd fruit. Op vrijdag mocht iedereen zelf wat meenemen, als het maar gezond was. Jennifer had wel een heel creatieve pauzehap meegenomen!

gezond.jpg

Lief

Van de week ontvingen wij het verdrietige bericht dat de vader van overblijfmoeder Ellen is overleden. Er waren bij ons in de groep, 3 kanjers die wat voor Ellen wilden maken. Bij de overblijf hebben ze een heel mooi hart gemaakt en toen dat klaar was, mochten we allemaal ons naam erop zetten. Wat een ontzettend goed en bovenal lief initiatief! Meiden: top!!!

lief.jpg

 

Zonnige slippers!

crea 6.jpg

De eerste weken

De eerste weken in groep 7 zijn al weer voorbij. De eerste toetsen hebben we al achter de rug, en dus ook het binnenhalen van de eerste cijfers in groep 7! Het is belangrijk hard te werken in groep 7, want je leert er een heleboel nieuwe dingen! We doen natuurlijk ook hele leuke dingen in groep 7. Op vrijdagmiddag is het tijd voor wat creativiteit en op vrijdagmiddag mag er altijd een tweetal aan de slag met lego. Niet zomaar lego, maar lego met allerlei technische snufjes! Hieronder een kleine foto impressie.

lego1.jpg  crea2.jpg crea3.jpg crea5.jpg


Andere pagina's van deze maker:

maandag 10-06-2013: Groep 7!!!