Groep 6A
Ik wil naar groep:


donderdag 27-03-2014

Woensdag 26 maart zijn er twee vrouwen gekomen om over ADHD tevertellen. Er zijn verschillende soorten ADHD, een kind heeft namelijk veel last van drukte, en minder van goed concentreren. Maar er is ook impulsief dat is dat je iets doet voordat je nadenkt.Er bestaat ook ADD dat is dat je niet heel erg druk bent. ADHD staat voor alle dagen heel druk.Maar het is niet altijd zo.Je woord geboren met ADHD je kunt er niet vanaf komen ,maar je kunt wel pillen slikken dan word het minder. Ouders kunnen er ook niks aan doen, je bent er echt mee geboren, maar ADHD komt vaker voor in de familie waar een paar mensen het ook hebben.

 

Dit is geschreven door Merel Beljouw en Aniek van Schie

 

 

We hebben het de afgelopen tijd heel druk gehad in groep 6A. Dat was niet altijd even makkelijk maar wel leerzaam.

Een tijd terug hebben we een aantal technieklessen gedaan, zo hebben we gewerkt aan helikopters, bruggen en flats.

Er waren prachtige bouwwerken bij  en de helikopters zijn super goed gelukt!

 

Op 29 januari hebben we met veel pijn in ons hart afscheid genomen van juf Hesmerg! Wat een fijne stagejuf was ze, maar niet getreurd, ze komt nog regelmatig even lang. O.a. om hier en daar wat kinderen extra te begeleiden en hulp te bieden.

Alle ouders/kinderen hebben megeholpenom de juf te verwennen met een mooie ring als aandenken aan haar stageperiode bij ons op school. Die viel heel heeeeel erg in de smaak, ze vond 'm prachtig! Namens juf Hesmerg heel erg bedankt allemaal!!!

Die dag hebben alle kinderen ook hun eigen cupcake kunnen versieren, veel meiden en ook een aantal jongens hebben hun nagels mooi gelakt, er zijn spelletjes gespeeld en vliegtuigjes gevouwen. Al met al was het een heel geslaagde ochtend!

 

Los van deze gezellige activiteiten hebben we ook heel hard en serieus gewerkt aan de sfeer in de groep, de cito toetsen en andere toetsen en aan het boekverslag, maar dat was vooral veel lezen op school en thuis de verwerking en nog meer lezen! Dit soort opdrachten zijn niet eenvoudig en de een heeft er meer moeite mee dan de ander. 

 


Andere pagina's van deze maker:

woensdag 20-11-2013: Bart vertelt over zijn schilderij
woensdag 20-11-2013:
dinsdag 17-09-2013: We zijn gestart, de kop is eraf!