Groep 6A
Ik wil naar groep:


donderdag 02-04-2015

EEN TAALLES IN GROEP 6A

Elke dag leren we nieuwe dingen in de klas. We proberen de kinderen ook te laten ervaren wat ze leren door aan het begin van de les de doelen te stellen. Aan het eind van de les kun je dan kijken of je het doel hebt bereikt.

Maandag waren de doelen in de taalles:
- Je kunt een woordveld over een onderwerp maken
- Je kunt de woorden in het woordveld gebruiken bij het schrijven van een verhaal

De kinderen werkten hierbij samen in groepjes van 4. Na de instructie kozen ze een onderwerp, maakten het woordveld, bepaalden de kern - inleiding - slot van het verhaal en schreven het verhaal. Tot slot moesten ze het verhaal controleren op spelling, verloop en of ze de woorden van het woordveld hadden gebruikt.

Daarnaast hebben we ook andere doelen herhaald:
- Je kunt een verhaal schrijven met een inleiding, kern en slot
- Je kunt overleggen met anderen
- Je kunt luisteren naar anderen
- Je kunt zachtjes praten tijdens de samenwerking
- Je kunt je verhaal controleren

Er zijn hele leuke, creatieve verhalen uit deze opdracht gekomen. Deze verhalen leest u hieronder!
De lesdoelen zijn ook gehaald. Alleen dat zachtjes praten tijdens de samenwerking... Dat is toch lastig! ;-) Maar als iedereen heel goed met de opdracht bezig is en samenwerkt dan is de juf toch wel blij.

schrijven.jpg

 


 

De ontvoering van Alicia
Alicia is bijna wereldkampioen van turnen. Sophie kijkt heel serieus naar Alicia. Ze wilt wraak nemen. De wedstrijd gaat zo beginnen. Ze gaat haar waterfles halen in de kleedkamer. Sophie zag haar en nam haar mee naar het bos. Alicia stond buiten en wist niet waar ze was. Ze ging naar een restaurant en omte vragen waar ze was. De mensen waren Frans. Dus kon Alicia hun niet verstaan. Chiara en Noah kwamen er achter dat Alicia er niet was. Sophie had een vreemd lachje. Toen zei Chirara dat Alicia niet uit de kleedkamer kwam. Toen zei Noah, kom we kijken even of ze er nog is. Er lag een briefje met er op ik ben ontvoerd. Ze brengt me naar het bos. Chiara en Noah renden naar het bos. Noah zei de telefoon. We kunnen haar bellen. Ze toetsen het nummer. Tutututuut. Ze hadden haar gevonden. En ze gingen naar de wedstrijd. Sophie wordt 2de en Alicia 1ste en ze werden beste vrienden.

Door: Alicia, Sophie, Chiara en Noah

 


 

De wedstrijd op vakantie
De ouders van Inge boeken een vakantie naar Duitsland. Over een week vertrekken ze naar Duitsland. Inge vindt het heel spannend. Ze moeten 6 uur rijden voor ze er zijn. Als ze er zijn vindt Inge het meteen leuk op de camping. Ze slapen in een huisje. De volgende dag hoort ze dat er een wedstrijd is. Ze schrijft zich meteen in. Het is een kleurwedstrijd. Ze loopt terug met de tekning naar het huisje. Ze kleurt de tekening mooi in. Daarna levert ze de tekening weer in. De volgende dag hoort ze dat ze gewonnen heeft. Ze gaat naar de prijsuitreiking. Er ze wint een gouden beker met haar tekening er op.

Door: Fabienne, Esmee, Rhode en Lea

 


 

Ersan, Wisam, Dylan, Daniel en hun team trekken hun kleren aan. Daarna doen ze een warming up. Ze gaan het veld op en ze zien hun tegenstanders. Ze beginnen. Het is moeilijk maar dan scoort de andere team 0-1. Maar dan komen we terug. Een voorzet van Wisam en Daniel kopt hem er in 1-1. En daarna scoort Wisam 2-1. Daarna schiet de tegenstander in het doel 2-2-. De wedstrijd is er hevig aan toe. Daarna scoort Dylan 3-2. En vlak daarna is de fluitsignaal. We hebben gewonnen. Daarna gaat iedereen naar huis.

Door: Daniel, Wisam, Dylan en Ersan

 


 

De vrienden van Pieter gingen naar een feest. Ze gingen stemmen naar welk pretpark. Ze gaan naar Walibi. Dat duurt heel lang. Er komt een rare man met fel groene jas en gele hoed. De gedaante bracht ze naar een pretpark. Ze stappen uit en kijken. De gedaante rijdt weg. (tot hier is het verhaal af)

 


 

Inge en Manon gaan op vakantie met hun twee zussen Chantal en Michelle. Ze gaan naar Frankrijk. Inge en Manon wouden al heel lang naar Frankrijk. Ze gingen naar een hotel met een hele rare baas. De zussen zeiden vertrouw hem maar. Ze gingen naar hotelkamer 108 en zetten alles op zijn plaats. Daarna gingen ze haar het zwembad. Iedereen sprak een andere taal. Ze gingen toch maar kijken wat de baas aan het doen was. Toen ze in het kantoor van de baas keken zagen ze niemand. Ze vonden het maar saai. Dus gaan ze naar de Eifeltoren. Ze zagen iemand de Eifeltoren aanzetten. Ze gingen dichterbij de Eifeltoren staan. Ze vonden een doosje speciale lucifers. Ze gingn snel haar het kantoor van de baas en ze vonden hetzelfde doosje op de kamer van de baas. Ze gingen naar politie en de baas werd gearresteerd. Ze gingen met hun zussen naar huis en zeiden niets tegen hun en ook niets tegen hun ouders. Maar die avond kwamen ze op het journaal. Ze waren echte helden. Hun ouders en zussen waren heel trots en hun. Ze waren echte helden.

Door: Roxy, Roxanne, Sanne en Tess

 


 

Hij gaat met de auto naar het honkbalveld. Hij verheugt zich er op. Hij begint in het veld met zijn handschoen. De slagman slaat de bal op zijn enkel. Hij gaat naar de dokter en hij moet naar het ziekenhuis. Ze maken een foto. Hij heeft zijn been gebroken. Dan moet hij in het gips. En het liep goed af.

Door: Quinten, Justin, Xander en Beer

 


 

Daniela, Anna en Joan verveelden zich en spraken af om de volgende dag naar het pretpark te gaan. Ze gingen naar de Efteling. Eerst nog slapen.

De volgende dag gingen ze naar de Efteling. Ze gingen als eerst naar de Piton. Daarna gingen ze naar Rafelein. Daarna gingen ze haar spookhuis. Dat vonden ze heel eng.

Ze gingen in de karrtetjes en gingen door het spookhuis. Na ze de er uit kwamen vroeg de meneer waarom het karretje nat is. Ja geplast en gezweet.

Door: Anna, Daniela en Joan  

 

 

 

 

 


Andere pagina's van deze maker:

maandag 12-01-2015: Oorzaak en gevolg
dinsdag 16-09-2014: De fantastische, gezellige, leuke groep 6A
zaterdag 06-09-2014: Groepspagina Groep 6A